hesabın var mı? giriş yap

  • durgun zekam sonradan olmayıp vakumla doğmanın yan etkisi olduğundan çocukken hele hele soyut kavramlara kafam asla basmazdı. nerde bu allah gidelim görelim soruma o dünyada değil cevabını aldığımda oluşan zincirleme reaksiyonu utanmadan yazıyorum aşağı

    1 allah dünyayı yarattığına göre yaşlı-> yarattığı şeyin içinde olamayacağına göre uzayda-> uzayda ne var? gezegenler-> ben hangisinin adını biliyorum? satürn-> demek ki allah satürn'de

    2 banyodan açılmamış bir permatik bulunur babaya gidilir. baba burda ne yazıyo? (baba) satürn*-> üzerinde ne var? bi adam resmi-> baba satürn'de insan var mı? (baba) yok.

    sonuç: tanrı nerde? satürn'de-> permatik'in üzerindeki adamın suratında kocaman beyaz bişey var* ne bu? sakal. allah yaşlı mı? yaşlı. sakalı var mı? muhtemelen-> baba bu resimdeki allah mı? (baba) hayır oğlum.

    yıllarca nerde yanlış yaptığımı düşünüp durdum sonra.

  • istanbul'dan izmir bileti alınır. koltuğa oturduktan sonra, yanınıza yaşıt biri oturur. sonra sohbet açılır, aslında ankara'ya hep trenle gittiğini, bilet bulamadığını söyler yol arkadaşı. "iyi de bu izmir otobüsü" dersiniz. can havliyle muavine koşar, "durun durun ben ankara otobüsüne binecektim" der. muavin "iyi de bu zaten ankara otobüsü" der.
    can havliyle koşma sırası sizdedir.

  • geçen kendisine terlik fırlattım, tuttu terliği geri bana fırlattı.canımı zor kurtardım dostlar.

    tanım: şu sıralar iskenderun semalarında bolca bulunan yaratık.

  • yöneticinin adaletsiz davranması, cahil, ikiyüzlü ve yalancı olması
    insan yerine koyduğun kişilerin hayvan çıkması
    bi boka yaramayan insanlarla mecburen muhatap olmak

  • hic itiraf etmeseler de aptal insanların mutluluguna ozenirler.bir turlu tatmin olamazlar hicbirseyden,bu yuzden kendilerinden baska herkese faydaları dokunur.genelde anlashılmadıklarından anlayabilene hemen baglanma egilimindedirler.

  • aynı zamanda ilginç bilgilerin de aktığı video.

    * mars'tan saniyede 32 kilobit veri geliyor. mars'ın çevresinde dolanan bir uydu sayesinde internet (upload'dan bahsediyor) 2 mbit hıza kadar yükseliyor ama onun da zamanı çok kısıtlı (8 dakika). bundan dolayı mars'ta canlı yayın yapılamıyor.

    * bazı fotoğraflar 1.000'in üzerinde aynı kare "üst üste koyularak" renderlanmış. böylece ciddi anlamda keskin görüntüler elde edilebilmiş. 1.8 milyar pikselden bahsediliyor..

    * bazı fotoğraflarda gökyüzü mavi görünüyor. bu bilerek yapılmış. bilim adamlarının yeryüzü şekillerini inceleyebilmeleri kolaylaşıyormuş.

    * curiosity şuanda mars'ta aktif olan tek araç. spirit 6 yıl sonra, opportunity ise 14 yıl sonra çalışmaz duruma gelmiş.

    * nasa 2021'de "kum fırtınası" nı saptayan bir araç göndermeyi planlıyormuş. adı ingenuity.