hesabın var mı? giriş yap

  • öğretmen: ...işte arkadaşlar, talas savaşı sonucunda matbaa müslümanların eline geçmiş, bu savaşla birlikte matbaa ilk defa çin'in dışına çıkmıştır.
    öğrenci: hocam bu çinliler salaklarmıymış da savaş alanına matbaa ile gelmişler.
    öğretmen: çık dışarı, çııık...

  • akp nin yan kuruluşu ysk nın adaletli seçim sistemimize yaptığı yeni müdahalesi.

    dün başlayan yurtdışı oy verme işlemleri için 54 ülkedeki başkonsolosluklarda ve yurt dışına açılan 7 kara, 17 hava ve 9 gümrük kapısında sandıklar kuruldu. bu ülkeler arasında sudan, bahreyn, bae gibi akp oylarının yüksek olması muhtemel bütün ülkeler es geçilmemişken, içlerinde nedense birtek ırak yok. ırak'ın ne gümrük kapısında ne de mevcut 5 konsolosluk ta seçim sandığı kurulmadı.

    gerekçe ırak'ta çok az sayıda türkiye vatandaşının yaşıyor olmasıymış. oysa dışişleri bakanlığı verilerine göre ırak'ta yaklaşık 125 bin türkiye vatandaşı yaşıyor ve ırak almanya, fransa, hollanda gibi ülkelerden sonra en çok türkiye vatandaşının yaşadığı ülke.

    şimdi biz daha başlamadan şaibe karışmış seçimin neresine güveneceğiz?

    http://www.imctv.com.tr/…u-irakta-sandik-kurulmadi/

  • aşırı yalakaların savunacağı olay. kılıçdaroğlu mu okutuyor teröristbaşının mektubunu mitingde?

  • surf&turf,amerika birleşik devletleri ve avustralya nın başını çektiği yeni bir yemek modasına verilen isim. aslında eski bir moda ama bize yeni geldi işte. deniz mahsulleri ile kırmızı eti aynı menü içerisinde servis ediyorsun buna da surf&turf diyorsun.

    kelime öbeğinde yer alan surf ibaresi ıstakoz, karides ve büyük etli balıklar gibi tüm deniz mahsullerini kapsamakta. diğer yandan turf kelimesi ise kırmızı et (özellikle bonfile gibi yumuşak özellikli etler) grubunu karşılamakta. surf&turf yemek anlayışının geçmişine bakıldığında; bu yemek tarzının yaklaşık altmış yıl önce özellikle kuzey amerika’da orta sınıfın karnını doyurmak için tercih ettiği bir yöntem olarak ortaya çıktığı ve asıl özelliğinin ise ekonomik ve doyurucu yemek yaklaşımı olduğunu söylemek mümkün. diğer yandan surf&turf beslenme tarzı günümüzde artık lüks restoranların menülerinde de yer almaya başlayan yeni akım bir yemek alışkanlığı olarak da kabul edilmektedir

  • yazan kişi o olmamasına rağmen kadına 5 kez "özür dile" diye ısrar edip, kadının erdemiyle ilgili yorum yaptıktan sonra kadın özür dileyince de "estağfurullah" diyen birini içerir.

  • toyota türkiye ceo’su ali haydar bozkurt salgın döneminde çalışanlarını yüzüstü bırakmayacaklarını belirterek, "bir yıl araç satmasak da maaş ödeyeceğiz, kimseyi işten çıkarmayacağız, devlet desteğini de ihtiyaç sahiplerine bırakacağız” dedi.
    böyle patronlar da var işte, kendisini tebrik ediyorum.

    kaynak

  • o değil de basketbolcularla beraber laylalooooooo diye sıçrayan ntv spikeri* bir şey alamayacak. yazık lan.

  • maske ve aşı konusunda doktorlardan çok bildiğini iddia eden arkadaşların niye başka problemlerini aynı doktorlara çözdürmek istediğini anlayamadığım video. ayrıca videodaki hekimi sabrından dolayı tebrik ederim. tüm sağlık personeline bol sabırlar.

  • amelia earhart, abd(1897) doğumlu pilot, havacı ve seyyah.
    kansas'ta sıradan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen amelia, küçüklüğünden itibaren farklı bir çocukluk geçirdi. yaşıtlarının ve hemcinslerinin aksine ağaçlara tırmanan, avlanmaya meraklı, doğada ve dışarda gezmeyi seven, çok hareketli ve akıllı bir çocukluk dönemi geçirdi. ortalama bir ilköğretimden sonra birçok kez lise değiştirdi ve çoğu kez eğitimini tamamlayamadı. 1917'de 1. dünya savaşı sırasında yaralı askerlere hemşirelik yaptı.
    ilk deva uçaklara ve havacılığa merak saldığı yer ise toronto'da bir uçak gösterisinde gerçekleşti ve o günden sonra pilotluğa merak salmaya başladı. 1920'de ilk uçuşuna pilot frank hawks ile çıktı ve bu amelia'nın hayatının değiştiği gün oldu. ardından pilotluk eğitimi aldı. çok hızlı bir şekilde öğrendi ve başarılı uçuşlar yapmaya başladı. 1928'de ünlü pilot wilmer stultz ile birlikte atlantiği uçarak geçmeyi başardı ve bir gün tek başına bu uçuşu yapmak için kendine söz verdi. daha sonra tek başına solo uçuş yaparak kuzey amerika kıtasını uçarak geçmeyi başaran ilk kadın oldu. 1931'de dünya rakım rekorunu kırdı.
    1932'de hiç durmadan 14 saatlik uçuşun ardından atlantiği tek başına uçarak geçen ilk kadın pilot olmayı başardı ve amerikan başkanından altın madalya aldı. bu olayın ardından şan ve şöhreti iyice arttı ve yüksek mertebelerde arkadaşlıklar kurup 'first lady' ile arkadaşlık kurma fırsatını buldu. 1935'te hawaii'den california'ya solo uçuş yapan ilk pilot oldu. ardından daha önce kırılmamış birçok rekor kırdı ve ödüller aldı.
    büyük başarıların ardından amelia earhart uçakla dünya turuna çıkmaya karar verdi. ancak 1937'de hawaii ile avustralya adası arasında yer alan howland adası yakınlarında uçağıyla iletişim kesildi ve kayboldu. ardından amerikan hükümeti tüm zamanların en iyi kurtarma operasyonunu yaptığını iddia etse de hiçbir şey bulamadı.
    nereden nereye, hayatı resmen azimle, hırsla ve büyük bir emekle istediklerini yerine getiren başarılı bir kadının yaşam öyküsü tadında geçiren amelia earhart adını tarih sahnesine altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.
    ayrıca amelia earhart'ın ölümünden 80 yıl sonra 2017 yılında araştırmacı ve antropolog richard jantz'ın yaptığı "amelia earhart ve nikumaroro bones" adlı araştırmada bulunan kemiklerin amelia earhart'a ait olduğunu %99 kanıtladığı ileri sürülmektedir.