hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: türkiye'de oynayan çok ünlü bir futbolcuyum.

    1. kendimi ifşa etsem yer yerinden oynar

    yakında olacak...

    bekleyin...

    3. sabri bence.

    4. batuhandır kesin amk
    boş işlerle uğraşmak onun işidir.

  • kendisini desteklemesemde 20 yıldır ilk defa dış siyasette tayyip erdoğan’ın doğru karar verdiğini düşünüyorum.özellikle şu sözü “ne ukrayna’dan vazgeçeriz ne rusya’dan”
    abd ve küçük köpeği olan avrupa’ya çifte standart konusunda katılıyorum erdoğan’a.

    birgün erdoğan’la aynı fikirde olabileceğimi hiç düşünmemiştim hayat işte.

    neyse biz kendimize bakalım sonuçta avrupa,abd hepsi sınırımızdaki militanlara yardım ediyorlar.savaş avrupa’da olunca meee amk çocukları sizi.

  • polise rağmen böyle davranabiliyorlar artık.
    bu ülkede can güvenliğinin kalmadığının çok güzel bir örneği. otobüs durağında beklerken de bu tipler musallat oluyor. para istiyorlar 3 kişi etrafını sarıp. ne yapacaksın amk. ülke ülke değil dağ başına döndü. döl israfı yaratıkların terörüdür. bunları öldürsen insan sayarlar senin başın belaya girer.

    0.

  • düz dünyacı tayfa; lütfen bize söylermisiniz,diyelim haklısınız. dünya tepsi gibi düz.dünya düz olduğu halde, bu durumdan küre dünyayı savunanların ne gibi bir çıkarı olabilir. yada,bu size göre, gizlenmese, hayatımızda ne değişirdi? lütfen çok ciddiyim.

  • son laik bükücü adıyla twitter'da bulunan tarihin en büyük aktroll lideri. yargılanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

  • izin günümde yapmayı en çok sevdiğim şey; eski türk filmi seyretmek. zaten hava is pas içinde oturdum paso türk filmi seyrediyorum. şimdi sabah bu neşeli günler filmini 107. kez tekrar seyrettim. daha önce de sinirlerimi bozan bir husus iyice gözüme battı. aslında şener şen'in kült karakteri ziya bu filmin yıldızı ve kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum. filmde yan karakter gibi görünmesine rağmen filmin ana karakterlerinden biri. filmde haksız yere sürekli ezildiğini düşünüyorum.

    ziya’nın abisi kazım dönmez cihangir’de bulunan ve uzun süredir faaliyet gösteren turşucu dükkanını eşi ile birlikte işletmektedir. kazım agresif bir yapıya sahip, sürekli sorun çıkaran bir insan. uyduruk bahanelerle eşi ile sürekli kavga çıkartıyor. hatta eşine hitap ederken “karı” gibi kaba ifadeler de kullanmakta. eşi saadet üzerinde sürekli baskı yapıyor, psikolojik şiddet uyguluyor. fakat saadet bu tarz lafları yemeyerek gerekeni yapıyor, hiç altta kalmıyor. kazım, turşunun limon suyu ile daha iyi kurulacağını iddia etmesine rağmen saadet sirke ile kurulması gerektiğini düşündüğünden sürekli kavga ediyorlar.

    filmde anladığım kadarıyla, kazım eften püften bahanelerle kavga çıkarıp kadından ayrılmak istiyor, bu durum net bir şekilde hissediliyor. kazım dönmez’in turşucu dükkanına nasıl sahip olduğu filmde belirtilmiyor ama sanırım turşucu dükkânı kazım’ın babasından veya saadet’in babasından miras yolu ile gelmiş.

    ziya ise abisi gibi aksi yapıya sahip biri değil, aksine çok neşeli. o sıralarda almanya’da bulunan ziya türkiye’ye dönüyor. (vatan hasreti çekmesinden dolayı türkiye’ye kesin dönüş yaptığını söylemesine rağmen aslında alman polisi tarafından sınır dışı edilmiştir.) döner dönmez hasret gidermek için abisinin turşucu dükkanına gidiyor. fakat abisi bunu görünce sinirleniyor yine ve “palavracı” diyerek karşılıyor. tonton saadet ise ziya’yı görünce çok seviniyor. aynı günün akşamı ziya abisinin evine misafirliğe gidiyor, yemeğe davetli olarak gitmiş. çocuklara hikayeler anlatıyor. ziya çocukların dilinden çok iyi anlayan bir insan. almanya’da aslan avına gittiğini ve 10 metrelik aslanı çakı ile avladığını tam bir komedyen edasında anlatırken abisi sürekli ziya’yı engellemeye çalışıyor. ziya 10 metrelik aslan olmayacağını bilmiyor mu sanki? çocukları eğlendirmek için uyduruyor bunları. kazım ziya’yı çocukların gözünde küçük düşürmeye çalışıyor. fakat çocuklar babalarının aksi halinden fersah fersah uzak ziya amcalarını görünce ve anlattığı hikayeleri dinledikleri zaman gülmekten karınlarına ağrılar giriyor. bu arada kazım saadet ile gündüz başlattığı kavgayı devam ettirme niyetinde. kavgayı ateşlemek için fırsat kolluyor. bunun için de ziya’nın çocuklara anlattığı hikâyeyi bahane gösterme derdinde. saadet’e olan kızgınlığını ziya’dan çıkarmaya çalışıyor.

    kazım, gündüz başlayan kavganın devamında ziya’yı hakem göstererek limon suyunun mu sirkenin mi daha iyi olduğunu söylemesini istiyor. ziya da iki turşu suyunun tadına bakarak ve arada kalarak ikisinin de “harika” olduğunu söylüyor. abisi bu durumda ziya’ya hakaretler yağdırıyor. ağza alınmayacak laflar ediyor. kendisini evine aldığı için hata ettiğini söylüyor ve evden kovuyor. ziya saygısından dolayı abisine en ufak bir hakaret etmiyor. ziya çok saygılı ve efendi bir insan. kavgayı sonlandırmak için “bak giderim” gibi laflar etmesine rağmen abisi “defol” diyor ve işsiz, gurbetten dönmüş, gidecek bir yeri olmayan ziya’yı turşu suyu gibi uyduruk bir bahane ile evden kovuyor. o an yaşanan kavgadan sonra kazım’ın istediği en sonunda oluyor, kendisi evden ayrılıyor ve boşanıyorlar. daha sonra kazım, samatya’da turşucu dükkânı açıyor ve işletmesine orda devam ediyor. saadet ise sarıyer’de turşucu dükkânı açıp hayatına orda devam ediyor. cihangir’de bulunan turşucu dükkânın akıbeti belli değil. tabii kazım ileride çok zorlanıyor. tek başına 3 çocuk, bütün her şeyi ve ev işlerini kendisi yapmak zorunda kalıyor. bu durumu hakkediyor sanrım.

    ziya bir gün yine neşeli bir şekilde abisini itfaiyeci kıyafeti ile samatya’daki turşucu dükkânında ziyaret ediyor. izmit itfaiyesi'nde işe başladığını ve izmit itfaiye şefliğinin kendisi ile gurur duyduğundan bahsediyor. yaşanan bir yangın olayı esnasında kaza sonucu ateşe benzin döktüğünü ifade ediyor ve kendisini kovduklarını anlatıyor.

    ziya’nın sevgilisi de kazım’ın komşusu sıdıka hanım’ın kızı nilgün. nilgün’ü çok seviyor ve evlenmek için işlerini yola koymaya çalışıyor, fakat işleri bir türlü istediği gibi gitmiyor. hatta politikaya bile atılmak istediğini ifade ediyor ama hangi partinin teklifini kabul edeceğini bilemiyor. kendisine bakanlık teklifi bile edildiğini söylüyor. ben filmi izlerken ziya’ya teklif edilen bakanlık görevine gerçekten çok inandım, filmde kimse inanmamış olabilir ama bakanlık yapacak kalitede ve yetkinlikte bir insan. tabii kazım yine her zamanki gibi kıskanıyor ziya’yı, sürekli palavracı olarak nitelendiriyor. başarılı olmasını istemiyor. o esnada ziya paraya ihtiyacı olduğunu ve işportada tıraş bıçağı satacağını abisine söylüyor. fakat abisi kesinlikle para vermeyeceğini ifade ediyor. ziya çok zor durumda, istediği parada da bir şey yok ama abisi yardım etmiyor, kalbi kırılıyor. kavga ediyorlar. ziya yine kavgayı sonlandırmak istemesine rağmen, “bak sonra pişman olma” demesine rağmen kazım yine evden kovuyor. ziya para bulmak için yengesi saadet’e gidiyor. tonton saadet çok yufka yürekli bir insan. ziya’nın zor durumda olduğunu anladığı için çıkarıp ziya’ya istediği parayı veriyor.

    ziya elde ettiği sermaye ile tıraş bıçağı işine giriyor. kahvede tıraş bıçağı tanıtımı yapıyor. satış artırmak için ünlü kişiler “ingiltere kralı, rahmetli başkan kennedy, taçsız kral pele, beckenbauer, kaleci mayer, nadia komanaçi, brigitte bardot, fenerbahçeli cemil” in de aynı tıraş bıçağı kullandığından bahsediyor. ziya daha sonraları farklı iş girişimlerinde de bulunsa da hep başarısız oluyor. hatta en son nikah şekeri işine girdi. o iş projesi de başarısız oldu(farklı kıyafetler ve yüzler ile nikah şekeri toplamak bana göre çok akılcı bir projeydi.)

    sonuç olarak ziya’nın hayatta başarısız olma sebeplerinden birisi abisi kazım’dır. sürekli ziya’ya köstek olmuştur. kendisi turşucu dükkanı ile paraya para demezken kardeşine gel beraber yapalım dememiştir hiçbir zaman. hiçbir şekilde destekleyici olmamıştır.

    ziya herkes tarafından “ziyaaa” veya “atma ziyaaaa” sloganı ile meşhur olmasına rağmen bu slogan da haksız bir slogandır. espriden ve halden anlamayan düz adam kazım’ın ziya için kullandığı saçma bir laftır.

    debe editi 1: filme ismi veren kişi ziya arkadaşlar. neşeli günler ismi bence ziya'dan dolayı. ziya'dan başka neşeli insan yok filmde.

    debe editi 2: ekşi şeyler'e teşekkürler. mavi damla'm yoktu.

    10 kasım özel edit: bir türk kadını olarak sahip olduğum tüm hak ve özgürlüklerimi borçlu olduğum, bu coğrafyada yaşayan tüm toplulukların başına gelen -belki de yegane iyi şey- atamızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. “büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.”

  • adamın ebleh sıfatına, can sıkıcı danslarına, kro-pop kliplerinin kurgusuna bakmak yerine, alt yapıda ki müziğin zenginliğine, sesindeki eşsizliğe, ve oluşturduğu sentezin sarsılmazlığına bakabilse idik, cigulinin lümpen toplum içinde yetişmiş bir müzikal deha olduğunu farkedebilirdik.
    entelimizin, kompleksimizin günah keçisi olmuş ciguli, ismiyle fiziğiyle, çıkıp geldiği sosyal çevre ile ön planda tutulmuş, durmuş, anılmış...vurun ciguliye...vurun abalıya.
    benzer bir müziği, ya da orjinaliteyi anlamadığınız bir dilde, goran bregoviç yaparsa, güzel kurgulanmış bir filmle satarsa, tipi de bet değilse basın bağrınıza, taç yapın başınıza...

    ciguli son zamanlarda müzikal anlamda gördüğün en olgun, en özgün, en klasik olmaya aday eserleri üretmiş bu coğrafyanın müzisyenidir.lümpenliği, görünüşü, hitap ettiği iddia edilen sosyal zümre beni zerre bağlamaz, zira ben kaliteye bakarım, ben müziğe bakarım.
    bir grup, bir müzik oluşumu ile anılmak isteyen şekilci zihniyet uzak durabilir, bir müziksever asla.