hesabın var mı? giriş yap

  • hikayenin aslı şöyledir;

    zübeyde hanım 5 kuruşunun kalmadığı bir gün ankara'ya telgraf çeker
    paramız bitti oğlum diye sıkıntısını belirtir. bunun üzerine salih bozok, atatürk'ün yanına gelerek:

    ''elimizdeki mevcut paradan gönderelim mi'' diye sorar.

    atatürk:
    ''zübeyde'ye 20-25 gibi gitmesi lazım" der, ve hemen telgraf çeker, "paraları sıfırladınız mı?".

    başkası mıydı lan o yoksa???

  • terör örgütleriyle vatansever kemalistlerin adını aynı cümlede geçirmeden önce bir ağızlarını çalkalasınlar. kemalistleri kimse kandırmadı, kemalistler kimsenin adamı da olmadı, "ne istedilerse" vermediler de... kemalistler hep, "söz konusu vatansa, gerisi teferruattır." dediler, vatanperverlikten bir adım geri gitmediler. o yüzden, beylik laflar etmeden önce gitsinler bir ağızlarını çalkalasınlar.

    ne dediğini bilmeyenlerin ayrımcı yazısı. (bkz: ajan provokatör)

    edit : gg.

  • ntv'nin haberine göre mıt’den normalden bir yıl erken, üç yılda 4 üzerinden 5.0 ortalamayla (yüksek başarılı öğrencilere verilen not), 'mıt physics orloff scholarship' bursu verilen ilk kadın öğrenci olarak mezun olmuş.

    aldığı ödül ve unvanlar da şöyleymiş:

    2010, ıllinois havacılık merkezi birliği endüstri başarı ödülü
    2012, scientific american 30 under 30
    2012, lindau nobel laureate meetings ('nobel ödüllü bilim insanları ile tanışma' gibi çevirebiliriz sanırım) genç araştırmacı
    2013, mıt physics departmanı orloff bursu ödülü
    2015, forbes 30 under 30
    2015, hertz vakfı üyeliği
    2017, forbes 30 under 30 all star
    2017, marie claire deha ödülü
    2017, silicon valley comic con ana katılımcısı

    oha diyorum. ben de burada integralli matematik 2'yi vermeye çalışayım...

  • muharrem ince’nin “zekeriya öz”demesinin saniyesinde nagehan alçı’yı ekrana getiren yönetmen, sen harika bir detaysın. vicdani reddine kurban olduğum.

  • "sokağa sıkıyönetim getireceği eleştirileriyle karşılaşan kanun teklifi tbmm genel kurulu’ndan 17 ret oyuna karşı 211 oyla geçti."

    tıpış tıpış sandığa gitmemizi isteyenler bir zahmet tıpış tıpış meclise gidip adam gibi muhalefet yapsınlar dedirten pakettir.

  • takdir edilesi bir öğretmen ve çok başarılı dans edebilen sevimli bir kız içeren video. o küçük kız, o videoyu her izleyişinde önemli bir organizasyonda büyük bir parça olduğunu hissederek özgüveni yerine gelecek. belki bu davranış ilerde o kızıı bir avukat, üst düzey yönetici, şirket sahibi ya da kimbilir, öğretmen yapacak. umarım bu bir örnek olur ve çocuklarımıza "kimsenin kimseden üstün olmadığı" bilinci aşılanır.
    bravo öğretmenim.
    bravo güzel kızım.
    sizin gibi insanlara ihtiyacımız var!

  • yedi sülalem fenerbahçeli, babam kongre üyesi ben de hasta fenerbahçeliyim. çevrem de gerek galatasaraylı gerek fenerbahçeli fanatik taraftarlarla dolu. bate borisov maçında stada paraşütlü meşale atan fenerliyi de tanırım, seyrantepe rüzgarında pankart boyarken neredeyse parmağını kaybeden galatasaraylıyı da...

    ben bugüne kadar bu derbinin böylesine siklenmediğini ilk defa görüyorum. normal zamanda git bir mahalleye, altışar tane çocuğa formaları giydir top oynat; en az yirmi kişi izler o maçı.

    takımların ligdeki durumlarından, kadrolarından, form grafiklerinden bağımsız olarak üç hafta önceden başlardı bu derbinin tantanası. maçtan sonra bi' üç hafta daha devam ederdi.

    bu durumun ne fener'le ne de galatasaray'la bir alakası var. insanlar yaşama sevincini kaybetmiş artık bu ülkede. geçim derdi, kutuplaşma, haksızlık, hukuksuzluk derken bitmişiz biz. insanların burada birbirine laf sokmaya bile mecali kalmamış.

    yazık...

  • bir saheseri de sudur :

    sokakta 3 genc sohbet etmektedir...

    -abi isvicrede 1 erkege 4 kiz dusuyomus...
    -olm kizlar teklif ediyormus orda...
    -lan bizim bi arkadasla kizin babasi kavga etmis "niye benim kizimi skmedin" diye...

    bu esnada sagdan sarisin , acik renk gozlu birisi , elinde sopayla kosarak gelir :

    -bizim de anamiz bacimiz var ulan , ayiptir be!
    -kacin lan isvicre kultur atesesi geliyo
    -ehehe mehehe