hesabın var mı? giriş yap

  • akıllı olmak doğru karar alabilmektir. bu sebeple bir insanın akıllı olup olmadığı daha ziyade uzun vadede anlaşılır. arka arkaya veya büyük oranda doğru kararlar alabilen bir insanın zaten hayatta başarılı olamama şansı çok düşüktür.

    zeki insan ise zeki olduğunu o gün başından geçen herhangi bir olayı anlatırken dahi belli edebilir. bunun için 2 dakika yeterlidir. karşınızda konuşan kişi sizi etkiliyorsa zekidir, anlamak için sadece dinlemek gerekir.

    ek olarak şu an nerede gördüğümü hatırlayamadığım fakat aklımda kalan başka bir kıyas daha var;

    zeki insan, arada bir yanan fakat yandığı zaman çok güçlü ışık veren bir el fenerine benzer, akıllı insansa nispeten daha az ışık veren, fakat hiç durmadan yanan bir el feneridir.

  • başlık: cuma namazında hoca yine tek forvet

    kadrolar açıklanmış. kendi camimizde bile böyle defansif bi anlayışla nereye kadar gideriz bilmiyorum. hoca ileride yalnız kalıyor. orta saha ve defansta gereksiz bir kalabalık var.

    namaz kılamayacak olan sakat ve cezalı hacıların eksikliği tecrübeli müftüyü sıkıntıya sokuyor. namaz öncesi mikrofonlarımıza konuşan müftü yaptığı açıklamada "eksiklere rağmen müminlerime güveniyorum. cumayı en iyi şekilde kılıp cemaatimize güzel bir namaz ile sevap veya sevaplar kazandırmak istiyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

  • medyum yarrağı yemiş kişilere göre roboski'de ölen 35 insan ardından "oh olsun" demiştir.

  • vay arkadaş, ceddimiz çanakkale geçilmez dedi 7 düvel millete, canını verdi. elin adamları 3-5 usd para vererek bizim giremediğimiz kendi topraklarımızın, kaynaklarımızın tadını çıkarıyorlar akp sayesinde.

  • şu videoyu yayınlamak bile aslında ne kadar acınası durumda olduklarının göstergesi. kaldı ki, erdoğan yürürken rahat değil videoda, iyice kasılmış.

    atanamamış gobbels'ten de anca bu beklenirdi zaten. şu an erdoğan'ın son rahatsızlığından haberi olmayanlara bile ulaştı bu video. çünkü bu adamı takip eden kitle belli. şimdi "lan ne alaka, dosta güven düşmana korku, yine ne oldu?" diye kafalarda soru işareti oluşturacak. kendi kendini imha etmek de böyle bir şey işte. süreç ilerliyor.

    "her şeyi durdurabilirsiniz ama zamanı durduramazsınız."