hesabın var mı? giriş yap

  • avrupanın da birçok ülkesinde aynı uygulama var. isviçre'de şehrin merkezinde iyi sayılabilecek bir apartmanda otururken, tüm apartman ortak kullanırdı makineyi. üstelik de tam bir isviçreli planlaması ile. elindeki kartı makinenin üstündeki switch'e sokardın ve kullanılan elektrik senin dairenin sayacını çalıştırırdı. böylece kimsenin hakkı geçmezdi.
    10 dairelik apartmanda, hiçbir zaman da sıra olmazdı. giderdin, yıkardın. o kadar.
    işe ekonomik açıdan baktığımızda türkiye'yi düşünelim. koca bir makine ve pek de ucuz sayılmaz. haftada max 3 kere çalışır ve toprağın değerli olduğu bir ülkede, dairenin kullanım alanından çalar. isviçrede çoğu evin, oda kapılarının sürgülü olduğunu, böylece daire kullanım alanlarını arttırdığını da ekleyelim. çamaşır makinesinden nereye geldik amk. sonuç israfın önüne geçmektedir :)

  • internete düşen amber heard johnny depp arasındaki ilişkinin ses kayıtları. ikilinin nasıl bir ilişkisi olduğunu, dünyada da kadın beyanı esastır anlayışını, johnny depp'in nasıl gereksiz linç yediğini görüyoruz. amber heard itirafı

    yazılanlardan sonra edit: johnny'e kaydı bildiğinden sakin davranıyor kadını çıldırtmış (!) diyen var. birincisi kaydı gittikleri ilişki terapisti alıyor sonradan kendilerine dinletmek için. belki haberi vardır ama amber da sürekli sakin kalmasından şikayetçi yani kayıtla alakalı bir durum değil adamın huyu bu. ikincisi johnny depp dediğimiz adam 56 yaşında 56. muhtemelen birçok ilişki ve kavga yaşamış ki tartışmadan uzak bir hayat istiyor.
    johnny'nin eski ilişkisinden kate mossbahseden olmuş. kate ile ayrılma sebebi kadının johnny'e sormadan çocuğu aldırması. babadan habersiz kürtaj yani.
    ayrıyeten eklemek isterim ki adamın kolunda amber'in dövmesi vardı evlenirken ve boşandıktan sonra amber'in ailesi ile konuşurken onu hala sevdiğini söylüyordu.

    bu da redditten bir başka video video için @smokinli ornitorenk'e teşekkürler.

  • "yanyana yürümeyelim diye dar yapılmıştı kaldırımlar. ve yine yan yana yürümeyelim diye dar kafalıydı insanlar. ve sırf dardı diye kafalar, düşünmeyi bırakıp sevmeyi denedik, sarılmak yakar bizi deyip aşkı hep uzaktan sevdik..." demiştir kendileri.

  • kasada 50 tane çayla bekleyen adamın görüntüsü gözümün önüne geldi de, cidden rezalet.

    ulan 2 kuruş kar edicen diye düştüğün hale yazık utanmaz herif. umarım migros çalışanları yaka paça dışarı atarlar seni.

  • gezi'de dolar 1.70'den 1.90'a çıktı diye anamızdan girdiniz, bacımızdan çıktınız. şimdi 3.25, nerden başlayalım küfretmeye? o zamanlar kimse doların yükselmesi ekonomi için çok iyidir, çok de güzeldir geyiği yapmıyordu. ne oldu ha? ne oldu?

    ekonominin içine ettiniz mutlu musunuz akpliler?