hesabın var mı? giriş yap

  • sana sonsuz teşekkürler uğur şahin. sen olmazsan 5 maskeyi bile dagitamayan bu becereksizler sürüsü yüzünden asla aşı olamayacaktik. sana da özlem tureci'ye de çok teşekkürler.

  • tek tip sigara paketine geçileceğni söylemiş.

    elveda malboro kutusu , araba anahtarı ve cüzdan. elveda dar paçalılar.

  • - aa cenk nabıyosun? aysun mu o?
    - evet.. sen zararsızsın dedi.. kafasına vazoyla vurup bayılttım ırzına geçiyorum şimdi...
    - aheuahe ilahi cenk.. söyle aysun'a cafe de zartzurt'a gidiyoz biz, oyalanmasın gelsin..
    - ühühühüh ibneler...

  • hakkında okuduklarım doğruysa şu an teknoloji diye kullandığımız şeylerin hemen hepsinde imzası bulunan deha.

    edison, sen de şarlatansın, topsun ibne.

  • bana sanki danimarka, isveç, izlanda'da falan yaşadığım sanrısını yaşatabilen kanun.

    hayret. halk düşünülmüş.

  • 1959 yılına değin dünyanın gerçek anlamda özerkliğe (autarky) sahip, yani dışarıyla hiçbir bağı olmayan tek ülkesiymiş. o tarihte hindistan'a bir yol mu ne yapmışlar..

  • hiç sevmem.

    (böylece küçük bir yüzdeyi riske ederek, büyük bir yüzdenin sempatisini kazanmış oluyorum)

  • doris payne, dünyanın dört bir yanındaki lüks mağazalardan mücevher çalarak onlarca yıllık kariyeriyle uluslararası ilgi toplayan, kötü şöhretli bir amerikalı mücevher hırsızıdır.

    10 ekim 1930'da dünyaya gelen doris payne, ayrıntılı kılık değiştirmeleri, hızlı el çabukluğu ve mağaza çalışanlarını etkileme yeteneği ile tanındı.

    payne'in suç faaliyetleri, 1950'lerden başlayarak birkaç on yıla yayıldı. genellikle pahalı mücevherler satın almakla ilgilenen zengin bir müşteri gibi davranarak çeşitli ülkelerdeki lüks mücevher mağazalarını hedef aldı. daha sonra, değerli eşyaları kopyalarıyla değiştirmek veya çalıntı mücevherlerle mağazadan çıkmak için becerilerini kullanırdı.

    payne, suç kariyeri boyunca birçok kez tutuklandı, ancak insanları manipüle etme ve etkileme becerisi nedeniyle sık sık önemli hapis cezalarından kaçmayı başardı. hikayesi medyanın ilgisini çekti ve 2013'te yayınlanan "doris payne'in hayatı ve suçları" adlı bir belgesel filme bile konu oldu.

    suç geçmişine rağmen, payne'in hikayesi, sorunlu geçmişi ve hayatında karşılaştığı zorluklar nedeniyle de bir miktar sempati uyandırdı. cüreti ve kurnazlığı göz önüne alındığında, bazı insanlar onu bir tür anti-kahraman olarak görüyordu.

    doris payne'in hayatı ve suç faaliyetleri kitaplara, belgesellere ve medyaya konu oldu, bu da onu soygunlar ve suç istismarları alanında biraz efsanevi bir figür haline getirdi.

    son olarak 2017'de atlanta walmart'tan 86 dolar değerinde yiyecek ve elektronik eşya çaldığı iddiasıyla tutuklanan doris payne, şu anda 92 yaşında ve atlanta'da kiralık bir çatı katında tek başına yaşıyor.

    nypost

  • bunca ilgi gormesinin sebebi olarak oradaki siddeti degil, konusmalarda bugunlerde kimsede bulunmayan dogalligin oldugunu gormemdir. yoksa bu kurtlar vadisi degildir, deliyurek degildir. isin asli; derin devletle, hatta belki devletle bile ilgileri olmayan bu kizanciklarin, kendi iclerindeki bir hesaplasmayi, evet ne yazik ki boyle bir yolla, cozmeye calismalaridir. ayni durum ogretmen olmak videosunda da gozler onune serilmistir. orada da gozleri cin gibi parlayan kucuk; tulavet/tulabet derken, hocasina yanlislikla ama cocukla bir saflikla "sana" derken de ayni samimiyet dikkatimizi cekmistir.

    yoresel agizlar, yoresel sive samimiyet gostergesidir sehirli insan icin. bu yuzden babam ve oglum bu kadar sevilmistir. bunun farkina varan sirketler, bunu reklam kampanyalarinda bile kullanmislardir. kimi istenen dikkati yakalamistir*; kimi yakalayamamistir*.

    yani dikkat ceken, tik rekoru kirdirtan suzi'deki dogalliktir. yoksa siddet tabi ki kotudur. ama tabi kiskanclik adama neler yaptirir o da ayri.