hesabın var mı? giriş yap

  • neden sapkin oluyor ?

    birbirini seven ve saygi duyan iki kisi birlikte olmak istiyorsa bunda ne yanlis var ? kuran kurslarinda oldugu gibi tecavuz mu olmasi lazim sapkin sayilmamalari icin ?

    umarim bir gun de "siyasal islamci 4 hirsiz gozaltina alindi" diye yazilacak gunleri gorecegiz.

  • arzu ederse pokemonlar hakkında bile şarkı yapabilecek osur osur ipe diz akımının bir numaralı ismi...

    oy pokemon pokemon da
    hasta ettun milletu
    başka iş mi yok idu da
    nerden çiktu pikaçu

  • üst edit: bu olayi gündeme tasimanin terör örgütüne faydasi olur diyen suserlar oldu. buraya uyari mahiyetinde not dusmek istedim.

    bugün tam 1499 gündür esir olan askerlerimiz.

    konusun ulan konusun artik!!!! baslarim bosanma haberine de bilmem neye de, yerel secime de. bu askerler hala esir!!! konuya iliskin yazi

    edit: (bkz: 11 haziran 2018 pkk'da tutsak türk askerleri)

    kaçırılan askerler
    vedat kaya (polis-24 temmuz 2015-diyarbakır-bingöl karayolu), sedat yabalak (polis-28 temmuz 2015-diyarbakır-bingöl karayolu), hüseyin sarı (uzman çavuş-13 ağustos 2015-diyarbakır-lice), sedat sorgun (er-13 ağustos 2015-diyarbakır-lice), süleyman sungur (er-13 ağustos 2015-diyarbakır-lice), semih özbey (astsubay-18 eylül 2015-tunceli-erzincan), müslüm altuntaş (er-2 eki-2015-tunceli-pülümür), adil kavaklı (er-2 ekim 2015-tunceli-pülümür), sedat vardar (uzman çavuş-12 aralık 2015-şırnak), ferdi polat (uzman çavuş-12 aralık 2015-şırnak), ümit gıcır (uzman çavuş-21 eylül 2016-hakkari), mevlüt kahveci (uzman çavuş-21 eylül 2016-hakkari)

  • yakın zamanda babamı toprağa verdik, biz bu işlemler için sağa sola sorduk ettik biraz zorlandık. en azından fikir olsun ilgili arkadaşlara.

    -hastaneden ölüm raporu alınacak.

    -ölümü itibariyle alo 188 ile iletişime geçiyorsunuz cenazenizi gasılhane işlemleri için teslim alıyorlar.

    -ikametgaha göre ilgili mezarlıklar müdürlüğünde yıkama işlemleri ve daha önceden mezar yeriniz yoksa mezarlık alınması. sonrasında mezarlıklar müdürlüğünden vakte göre imamla beraber mezarlığa gidip defin işlemin gerçekleştirilmesi

    -ilçe nüfus müdürlüğüne gidip kaydını düşürmek, hastanede vefat ettiyse gitmeye gerek yok fakat yine de teyit etmekte fayda var.

    -noterden veraset ilamı çıkarmak. tapu-banka-vergi dairesi vs gibi kurumlar isterler o yüzden fazlaca çıkarmakta fayda var. (birkaç arkadaşımız mesajla belirtmiş; dilerseniz mahkemeden de bedelsiz veya cüzi bir bedelle alınabilir)

    -bankada parası varsa, ölüm raporuyla mevcut bakiyeyi gösteren imzalı belge için başvuru yapılır.

    -evi varsa bağlı bulunan belediyeden rayiç tutarı gösterir belge alınır.

    -veraset ilişiğini kesmek için banka tutarını gösterir belge, rayiç bedelleri gösterir belge, tapu fotokopileri falan temin edilip randevuyla ilgili vergi dairesine gidilir.

    @tnz adlı arkadaşımız mesajla belirtmiş,

    veraset intikal beyannamesi interaktif vergi dairesi sistemi üzerinden yapılıyor. mirasçılar bir kişinin hazırladığı beyannameyi onaylayabileceği gibi (e-devlet ile giriş yaparak), kendi beyannamelerini de oluşturabiliyorlar. detaylar için
    kullanım kılavuzu: https://ivd.gib.gov.tr/verasetkullanimkilavuzu.pdf]
    yükümlülükler: +

    -üstüne olan telefon,internet,su,doğalgaz,elektrik,tv gibi abonelikleri kapattırmak veya devretmek.

    @tnz adlı arkadaşımız belirtti; ilgili şirketlere telefon; e-devlet; online işlem merkezi gibi "resmi kanallar" üzerinden başvurup şartlar ve gerekli belgeler öğrenilebilir). teminat bedeli iadeleri ise kişilere bizzat yapılıyor.
    telefon, internet, tv feshi için varislerden birinin başvurması yeterli. (taahhütler cezasız iptal oluyor)

    -emekli maaşı varsa eşe, çocuklarına hakkedişleri dahilinde maaş bağlanması için bağlı bulunan sgk'ya
    başvuru yapılır.

    @tnz adlı arkadaşımız belirtti; e-devletten yapılabiliyor. +

    aklımda kalanlar bunlar. başınız sağ olsun.