• asgari ücretin 8506 lira olmasından sonra misvak'ın paylaşmış olduğu alım gücü tablosu. yalnız sanki asgari ücret hemen yarın 8506 lira olmuş, firmalar da zam yapamayacakmış gibi bir tablo paylaşılmış. onun dışında sorun yok.

    görsel

    edit: kaynak isteyenler olmuş. kaynak
  • hangi marketin fiyat listesi bu gidelim hemen
  • (bkz: allahınız var mı lan) dediğim dandik tablo. 3 ay sonra tekrar bakacağız bu tabloya!

    dangalak da gelmiş maaşlı kudurtan yazmış yine.

    edüd: kucukkenkucuktum denen çocuk da random gülme atmış, kudur demiş, ve engeli basmış. oğlum sizi ananız babanız neyle besledi lan bu nası kafadır?
  • kanalizasyondan bakınca her yer temiz tabi...
    bunu da iyi diye yorumlayan kanalizasyon farelerini 15 şubat'tan sonra bu başlığa bekleriz...

    doğrusunu paylaşın diyen andavallara da sormak lazım 14.75'e hangi sütü alıyorsunuz, nerden alıyorsunuz lan. biz sizin gibi fare sütü içmiyoruz

    ekstra edit:

    14.50 lilralık süt mevzusu için yazan çok oldu o yüzden ifade edeyim durumu. bim,a101,migros gibi marketlerin taşeron firmalara ürettirdiği az yağlı(%1,5) süt dediği şeyin fiyatı 14.50 evet. bu arkadaşların 2002 karşılığını yazdıkları ki o dönemde uht kavramı çok yerleşmediği için sütler genellikle tam yağlı(%3) sütlerdi. troll ordusuna cepten cevap verirken bu kısmı es geçtiğim için hata bende.
    bu bahsettikleri ürünün süt olmadığı konusunda hala ısrarcıyım ama. yağı alınmış ve katkı maddeleri ile desteklenmiş ürünleri süt diye almayın. 2002 krizinde mandıracılığı bırakmış bir ailenin çocuğu olarak bu süt meselesine hakimim.
    sokakta süt satanlardan aldığınız süt bu ay içinde en az 17 olacak. köyde üreticiden alınan süt şu anda 11 lira. bunu mahalle arasına getirmesi kar koymadan zaten 14 lira oluyor.
  • muhteşem bir tablo gerçekten. 2023 şubatında da görmek istiyorum bu tabloyu. şu an bir tane tedarikçiden fiyat alamıyorum hepsi güncelleyecek ve bu 8.500tl bize girecek. orta direk üç kişi vardıysa onlar da fakir sınıfına dahil olma şerefine nail olacak.
  • bence çok güzel hazırlanmış bir liste, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

    arkadaşlar bu listeye bakarak 2023'de fiyatların nereye geleceğini şimdiden görmeniz mümkün. tüm listeye bakmadım ancak ekmek 10 lira olacak demek ki oradan başlayın işte
  • kaynak neresi?
    nereyi baz almışlar?
  • bir kilo tavuk 35 bir kilo çay 47 lira. bu fiyatlar hangi markette biz de gidelim dediğim tablo.

    edit: çayı bulan olmadı ama tavuğu bulan olmuş valla. ben geçen bir kilo buta 100 lira vermiştim beni iyi sikmişler. yine de yukarıdaki arkadaş fiyatlarda manüpilasyon yapıldığını yazmış zaten. misvaktan da bu beklenirdi.
  • 2002 yiliyla kıyaslama yapıyorlar mk evlatları ya
  • enflasyon sıfır olsaydı ülkede mantıklı derdim ama enflasyonun varlığını bilmeyen gerizekalılar da bak bak nasıl güzel zam yapılmış der. temel şartlar olan barınmayla ilgili de alım gücü kıyası yapsalardı keşke. ak-itler.
hesabın var mı? giriş yap