hesabın var mı? giriş yap

  • yıllardır dikkat ederim piyasadaki tüm biralar arasında bu tombul efes pilsen'e has bir tat var. fakat bu tadın çok da övünülecek bir yanı yok. benzetme yapacak olursak da çocukken balkondan aşağıya bakarken ağzına balkon demiri denk gelmiş herkes anlayacaktır. kesinlikle efes pilsen içtikten sonra ağızda kalan tat işte bu balkon demirinin keskin ve metalik tadı gibi arkadaş.

  • -gece birde evde ol.
    -neaaa??15 yasındaki çocuklar bile o saatte girmiyolar eve .
    -onnarın babaları zengin o zaman.
    -ne alaka ya..
    -o saate kadar içki sigara masrafını karşılayamam ben senin, evine vakitlice gel, tassarruf et.

  • belli bir yaşa gelmiş ve ailesinden sürekli evlilik baskısı gören kızdan günün birinde duyabileceğiniz bir söz.

    bu ülkede her kadın, 20'li yaşlarında, aile başta olmak üzere tüm çevresinden evlilik konusu ile ilgili baskı görmeye başlar. bu en modern çevreye sahip kadınlar için bile geçerlidir. en okumuş ailelerde bile bu baskı yaratılır. en açık fikirli ordinaryus profesör baba bile, kızının "yalnız ölmesini" istemediği için farkında olmadan bu konuda baskıcı olabilir.

    çünkü bizim kültürümüzde kadın aciz olarak görülür ve korunması gerekmektedir.

    kızın kendisi de evliliğe inanmıyor olabilir. kendini hazır hissetmiyor olabilir. ama çevre onu öyle bir noktaya getirir ki, bunu erkek arkadaşıyla paylaşmak durumunda kalabilir.

    bu durumda sevgili beyler, mallığınızı ve "ben özgür yaşarım" bencilliğini bir süreliğine rafa kaldırıp, bu noktaya neden gelindiğini ve alternatif çözümleri düşünün.

    zira karşınızdaki kız muhtemelen, canı her istediğinde, istediği kadar dışarı çıkamayan; her gittiği yeri ailesine bildirmek zorunda olan, belki bir ilişkisi olması sebebiyle ailesinden baskı gören ya da en azından mahalle baskısı yaşayan biridir.

    amsterdam'da değil türkiye'de yaşıyoruz. bu coğrafyada kadın olmak zor.

  • az önce gittim muhteşem bir insan seli genci,yaşlısı,çocuğu,bebeği herkes orada..insan, o kadar insanı bir arada atatürk'ün huzurunda görünce umutlanıyor,bu millet daha bitmemiş ulan diye bağırasım var...

    eğer ankarada yaşıyorsanız mutlaka bu gece ziyaret edin..

  • wifi ve bluetooth ayarlarının denetim merkezinden kapanmadığı kısmen doğru. ancak bunun doğru nedenleri var ve kullanıcı açısından en ufak bir sorun yaratmıyor.

    ayrıntılı açıklamak gerekirse, bu sistemlerin arka planda açık kalması aşağıdaki özelliklerin sorunsuz çalışması için gerekli.

    - airdrop
    - airplay
    - apple pencil
    - apple watch
    - continuity (örneğin handoff)
    - ınstant hotspot
    - location services

    peki bu durumda wifi kendi kendine yeniden bağlanmaz mı? cevap hayır. yeniden bağlanması ve kablosuz ağ araması için aşağıdakilerden birisinin gerçekleşmesi gerekiyor.

    - wi-fi'ın denetim merkezinden aktif hale getirilmesi
    - ayarlar menüsü üzerinden bulunan bir wi-fi ağına bağlanma komutu verilmesi
    - bulunulan lokasyondan ayrılıp başka bir yere gitme
    - yerel saatle sabah 5 olması
    - cihazın kapatılıp açılması

    aynı şekilde, bluetooth'un aktif hale gelmesi için gerekenler.

    - bluetooth'un denetim merkezinden aktif hale getirilmesi
    - ayarlar menüsü üzerinden bir bluetooth cihaza bağlanma komutu verilmesi
    - yerel saatle sabah 5 olması
    - cihazın kapatılıp açılması

    yani, anlayacağınız, denetim merkezinden wifi ve bluetooth kapatılmışken sadece airdrop, airplay, apple pencil, apple watch, continuity, ınstant hotspot ve location services için bu özellikler geri planda kullanıma hazır halde bekletiliyor.

    eğer bu sayılanlardan birisini kullanacaksanız zaten apple'ın yaptığı bu değişiklik sizin yaşamınızı kolaylaştıracaktır. eğer bunlara işiniz düşmeyecekse zaten ortada bir sorun yok demektir, çünkü geri planda bağlanacak hat veya cihaz aranmadığı, ve gelen diğer bağlantı taleplerine cevap verilmediği için ne bir güvenlik açığı, ne de pilin boşa harcanması gibi bir şey söz konusu olmayacak. olan biten basının ve fandroidlerin en ufak araştırma yapmadan pireyi deve yapmaları.

    kaynağından daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz aşağıdaki linkten bütün detayları okuyabilirsiniz.

    use bluetooth and wi-fi in control center with ios 11

  • kurallara uymayı acemilik saymak.

    takip mesafesini koruyorsan, her yerde sinyal veriyorsan, hız limitlerine uyuyorsan, "yol kapanındır" veya "yol verilmez alınır" mantığıyla değil de "geçiş önceliği" mantığıla hareket ediyorsan, acemi damgasi yersin.

  • huzurevinin kendisinin bakabildiğinden daha iyi bakacağına inanmıştır.
    sık sık ziyaret de ediyorsa (mesela haftada bir kez), sıkıntı yoktur.

    şahsen ben ilerde dışkımı tutamaz hale vs geldiğimde donumu oğlumun kızımın değiştirmesini istemem, bu iş için para alan yabancı birinden daha az utanırım ve yük oluyormuş gibi de hissetmem.