hesabın var mı? giriş yap

  • ekşi sözlük işleme düzeni.

    öğretmene saygısızlık yapan öğrenci başlığı altında;

    - öğretmen bir güzel dövse yapamayacak olan öğrenci.

    öğrenciyi döven öğretmen başlığı altında;

    - inşallah çocuğun babası öğretmeni bir güzel döver.

    olayın öncesi yok, sonrası yok, fikir yok neden yok. ama yorum var. popülizm var.

    şiddetin her türlüsüne karşıyız.

  • orta amerika, güney amerika ve şimdi kuzey amerika'nin baş belası bir böcek. latincesi (bkz: triatoma infenstans) öpücük böceği chagas hastalığına neden olan hastalık taşıyan parazitlerdir. öyle ki tahtakurusu familyasından olan bu böcek türünün en sevdiği şey kandır. kanla beslenen bu parazit malesef bir çok insanın ölümüne sebep olmuştur. genellikle gece yatarken insanlara saldıran bu böcek, daha çok yüz çevresi ve en önemlisi dudaktan kan emmeyi sever. dudaktan kan emmesiyle ve dışkısını bıraktığında ölümcül chagas hastalığına yakalanabilirsiniz. tahtakurusu gibi insanları ve köpekleri uykusunda yakalar. ısırılan yerlerde şişlik ve iltihap olması kaçınılmaz. bu durumda hemen bir doktora başvurmalisiniz. grip gibi başlayan ve sonrasında daha kötü hal alan bu hastalığı erken teşhis şart! neyse ki ülkemizde bulunmayan bir böcek türü.

    görüntüsü

  • az once odasina girdim. yorgani siyrilmis ustunden. ustunu orttum. bi'seyler soyledi. ipod touch'i kenarda ekranda one direction'da harry'nin resmi. tusa basinca cikti.
    orttum ustunu sıkica. kenarlari bastirdim. egildim sivilceli yanaklarini optum..
    "yhaa anne!!"
    diye mizmizlandi..
    "sus kiz!"
    dedim..
    egildim cennet kokan bagrini optum, kokladim..
    "anne ! gidiklaniyorum yhaa!!"
    dedi.
    "sus kiz, 12 saat sanciyla dogurdum seni, azcik keyfini sureyim"
    dedim. uyku arasinda guldu. ben basimi boynuna gomdum.
    "anne.."
    dedi
    "seni cok seviyorum.."
    her seye degdi..

  • rusyada kaldığım evde piyano vardı. sanki çalıyormuş gibi yapar mal mal oynardım. bi gün apartman sakinlerinden bi rus, sanırım üst kat olması lazım, "uygun fiyatlı kurslar var istersen git"demişti. bi daha çalmadım :-/

  • darısı hükümetimizi destekleyen tüm değerli alamancı kardeşlerimizin başına, gelin avrupa kıskansın bizi burada refah ve huzur içinde yaşayın.

  • büyük ikramiye hayali kurarken bile tasarruflu olmak.

    "sana çıksa naaparsın lan" sorusuna "araba alırım" derken aklından honda civic falan geçirmek. ulan salak mısın 45 milyon tl. çıkmış honda ney? gidip jaguar alsana, mercedes, bmw ne bileyim bentley falan alsana.

    "ev alırım" derken aklından işyerine ulaşımı kolay olan, dolmuşu otobüsü önünden geçen evleri düşünmek. var ya tam malsın oğlum. 45 milyon diyorum, hadi arabayı falan da s.ktiret, eğer hala çalışıp aynı işi yapacaksan her gün taksiye binsene oğlum, dolmuş nedir lan?

  • hiç mi değişmez lan bunların o ahenk ile dans eden saçları, pırıl pırıl parlarlar 1 kilometre öteden fark edersiniz o saçlı çocuğu oysa garibin saçı en iyi ihtimalle 3 numara vurdurulur sürekli berber masrafı çıkmasın diye. zaten o garibanın saçı uzamaz da o daha çok büyür öyle şekilsizdir ki ona şekil verdirebilecek berbere madalya takılır. velhasıl kelam aynı kıyafet ile giydirilmiş 10 tane çocuğun içinden birisi zengin olsun sekmez yakalarım onu saçından.

    edit: zengin çocuk saçı yüksek gelirli çocuk saçından farklıdır anlamıyorsunuz bizi zenginler başlığımı geri verin gülücük.

  • adam onun içine yüksek fruktozlu mısır şurubunu basacak. bu şekilde ürünün maliyeti azalırken üstüne raf ömrü artacak. yani 10 liralık ürün bu şekilde 5 lira olacak. diğer taraftan günümüzün gençleri şehirlerdeki betonlaşma ve internet çağında olduğumuzdan dolayı daha hareketsiz yaşadıkları için obez olmaya çok yatkınlar. üstüne türkiye'de 40 yaş üstünde düzenli spor yapan insan sayısı çok az. sen böyle bir ülkede kotayı düşürmen gerekirken artırıyorsun. hani ilaç üreten bir ülke de değilsin bunlar ülke için hep sıkıntı.

    son olarak beni üzen başka bir konu da sözlükte bile şu konu gündem olmuyor. halbuki büyük bir skandal bu. halkımızın bu bilinçsizliği yüzünden maalesef türkiye'de hastalıklar artmaya devam edecek. galiba günümüzde savaşlar bu şekilde oluyor. bizler içinde olduğumuz farkına varamıyoruz.

    edit: imla