hesabın var mı? giriş yap

  • kuşların v şeklinde uçmalarının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:

    ilk olarak, v şeklinde uçmak, rüzgar direncini azaltarak kuşların enerji tasarrufu yapmasına olanak sağlar. v formasyonu, lider kuş uçarken arkasında küçük bir hava girdabı oluşturur. liderin arkasında uçan kuşlar, havada kalmak için harcamaları gereken enerji miktarını azaltan bu yukarı doğru hareket eden havadan yararlanır.

    v şeklinde uçmak ayrıca kuşların birbirleriyle görsel temaslarını sürdürmelerine yardımcı olur. bu, bir arada kalmalarına ve etkili bir şekilde iletişim kurmalarına olanak sağladığı için kazlar veya ördekler gibi sürüler halinde seyahat eden sosyal kuşlar için önemlidir.

    kaynak

  • bana hayatı tekrardan sevdiren ölücüler olmuştur kendileri..

    şimdi arkadaş burada zeytinyağı fırsatı kovalayanlar var. evet yanlış duymadınız zeytinyağı fırsatı kovalamak. imkanım olsa 72 punto yazıcam.. öyle bir-iki kişi de değil, topic olmuş 45 sayfa. sızma zeytinyağını litresi 15-16 liraya getiriyolar. bakıverdim hemen litresi markette falan ne kadarmış, 20-25 lira arası değişiyor. adamlar resmen 5-10 lira için köpek gibi uğraşıyorlar, ciddi ciddi tartışıyorlar ediyorlar falan. ya hocam allah aşkına bu kadar sürünmeye değer mi, bi paket az sigara içiver git güzel güzel al istediğini demek istiyorum; diyemiyorum, diyemiyorum..

    ben de hayatım çok boş diye üzülüyordum, meğerse ne tipler varmış.. teşekkürler donanımhaber, teşekkürler sıcak fiyatlar konusu.

  • zamanın ötesinden gelen edit: arkadaşlar ilk entry uçmuş ilgili kaza şudur: kaza
    motorcunun haklı tavırları, masrafımı karşıla git saçmalıkları irrite edebilir...

    motorların trafik kuralları farklı mı bilmiyorum ama sağdan araç geçilmez. bu durumda motor suçlu oluyor.

    edit:
    kanun numarası: 2918 (karayolları trafik kanunu)
    madde 54/3
    geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır. geçilecek aracın sürücüsü ses ve ışık cihazları ile uyarılarak, geçerken kullanılan şeritte güvenli mesafe gidildikten sonra işaret verilip izlenecek şeride girmekle tamamlanır.
    araçların sağından veya banketlerden yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.
    ancak, herhangi bir araç, başka bir yola, karayoluna bitişik bir mülke girmek veya sola yanaşıp durmak için bu niyetini sola dönüş işareti ile belirtmiş ise bunların sağındaki şeritten geçilebilir.

    motorun herhangi bir özel mülke girme veya durma gibi bir derdi olmadığı için suçludur ve polis suser'in dediği de yanlıştır. işine daha fazla saygı duyup öğrenmesi dileği ile.

  • "bayan lan o.ç" diyen bir dallama içerir.
    yalakalık yapacak ya kadına, bayan olunca vurup kaçması normal tabi.

  • iki arkadaşım üniversiteye gidebilmek için otostop çekiyorlar. bir araba duruyor bekleyen kızlardan biri ön koltuğa oturuyor. bizimkiler arka koltuğa kuruluyorlar. biraz sonra öndeki kız arabayı kullanan çocuğa soruyor "bunlar kim?" çocuk yanıtlıyor. "bilmem seni almak için durdum arabaya bindiler"