hesabın var mı? giriş yap

  • suriyelilere vatandaşlık vererek çözecek sanırım. artık "suriyeli" değil "türkiyeli" sorunu olacaklar.
    6 ayda başka türlü çözülemez o sorun.

  • orijinali kadar başarılı olmasa da başarılı bir remake.

    (bkz: 17 nisan 2005 fenerbahçe beşiktaş maçı)

    - 4-3'lük skor "check"
    - kadıköy "check"
    - beşiktaş'a verilen kırmızı kart "check"
    - fenerbahçe'ye verilen penaltı "check"
    - sergen yalçın "check"
    - fener zenci sever "check"
    - finalde beşiktaş galibiyeti "check"

    ama orijinalde kaleye forvetimizin geçmesi ve tribünlerdeki on binlerce fenerbahçe taraftarının bu acıya canlı şahit olması gibi hoşluklar vardı, bu versiyon biraz daha hafif olmuş.

  • alkol alınımının tavan olduğu, günahın envayi çeşidinin işlendiği güzel ülkemde bir tek birlik halinde dışlanmış günahtır. neden olduğunu anlamam. kimseye neden yemiyorsun demem de, diğer günahlar dert değil bir bu mu dert derim. adama bakıyorsun; alkol var, zina desen gırla, yalan söyler, ticarette harama el uzatır.... liste uzar gider. söz konusu domuz eti olduğunda bütün bu adamlar ağız birliği eder. günah! e diğerleri ne? bu kadarı bana iki yüzlülük gelir.
    büdüt:yanlış anlayanlara, i levye domuz eti!

  • adam türkçede ki bütün hitap şekillerini yazmış lan. birine sesleneceğimiz zaman yerden taş alıp taş mı fırlatalım napalım ?

  • bayramın ilk günü yürüyüş yapmak için gittiğim yer. her yerde sandalye kiralayan kekolar, son ses rap şarkısı açıp dinleyen kekolar, ağzıyla içmeyi bilmeyen ve etrafı çöp yığınına çeviren kekolar doluydu. ne kadar iğrenç bir yer olmuş burası yav diyip eve dönerken iki grup birbirine bıçaklarla girdi. gözümün önünde insanlar bıçaklandı yüzlerinde bira şişeleri kırıldı. istanbul'un en nezih semtleri bile esenyurt'a çevrildi. bu ülkenin sonu çok karanlık.

  • hayır gitmez. ideal yakıt-hava karışımı sağlandığında benzin daha yüksek performans elde eder. çünkü lpg propan ve bütandan oluşur, 3 ve 4 karbonlu hidrokarbon zinciridir. benzin ise 7-10 arası değişen hidrokarbon zincirlerinden oluşur, en yaygın bulunan 8 karbonlu oktan da yakıtların yanma zorluğunu ifade eden oktan biriminin referansıdır zaten. lpg benzinden daha yüksek oktan değerine sahiptir, daha çok sıkıştırılabilir, ancak molekül başına yanma tepkimesinde parçalandığında benzin kadar çok enerji ortaya çıkaramaz. sıkıştırma oranı ve hava-yakıt oranı da önemli. arabanız çok yakıyorsa tüp taktırmak yerine turbo taktırın, bokunu çıkarmazsanız hafif bir turbo, piyasadaki tüm fabrika çıkışı benzinli araçlarda* hem yakıt tasarrufu hem de daha iyi performans sağlayacaktır.

    fabrika çıkışı bir benzinli motordan daha iyi performans verebilir bir lpg dönüşümü, ama bunun sebebi lpgli sistemin sıkıştırma oranı ve yakıt-hava oranı ayarlandığı için olabilir ancak, ve çok daha fazla yakıt maliyetine sebep olur. eşit şartlar altında sadece yakıt türü kıyaslandığında lpg'nin benzin'e yaklaşabilecek bir performans vermesi mümkün değildir.

    edit: kimya bilmeyenler için hidrokarbonlar gibi organik moleküllerde, karbon zinciri uzadıkça yanma tepkimesinde daha çok enerji açığa çıkar. bunun sebebi molekül başına daha fazla tepkime sonucu ürün oluşmasıdır. benzinde de lpgde de alkan grupları kullanılır, bütün bağları tekil bağlardan oluşur ve bir oksidasyon/yanma tepkimesinde basit su (h20) ve karbon diyoksit açığa çıkarır. ne kadar ekmek, o kadar köfte misali, ne kadar çok karbon ve hidrojen varsa molekül başına, yandığı zaman da o kadar çok enerji açığa çıkacaktır.