hesabın var mı? giriş yap

  • dünyanın gelmiş geçmiş en talihsiz futbolcusu. tam adı moacir barbosa nascimento'dur. 1950 dünya kupasının o dramatik finaline gelene kadar son derece parlak bir kariyer sürmüş ancak 16 temmuz 1950 brezilya uruguay maçında alcides ghiggia'nın şutunu kurtaramamasının cezasını çok ağır ödemiştir. bu maçtan sonra adeta tüm ulusu tarafından dışlanmış, neredeyse konuşacak bir insan bile bulamamıştır. anlatılanlara göre bu maçtan 20 yıl sonra bir markette alışveriş yaparken bir kadın oğluna barbosa'yı göstererek "işte ulusumuzu yasa boğan adam" demiş, 1993 yılında brezilya'nın bir maçını yorumlamasına izin verilmemiş, 1994 dünya kupasında brezilya milli takımını ziyaret etmesi engellenmiştir. 8 nisan 2000'de kalp krizinden ölmeden kısa bir süre önce "brezilya yasalarına göre en ağır ceza 30 yıldır ama ben o golün cezasını 50 yıldır çekiyorum" demiştir.
    bu talihsiz adam brezilya milli takımında iğrenç bir zihniyetin başlangıcına neden olmuş ve brezilya kalesi uzun yıllar boyunca bir siyahi kaleciye emanet edilmemiştir. felix, carlos, taffarel vs. ta ki nelson de jesus silva dida'ya kadar...

  • çocuklar açısından hiç hoş olmasa da sorumlusu yine annedir. sen karara istinaden güzellikle çocukları versen ne onlar yıpranır ne de sen.

    ed: fikrime istinaden birkaç mal beyanda bulunup mesaj kutumu kalabalık etmiş, tek tek uğraşmayacağım.
    ben fikrimi burda yazdım, siz de bana mesaj atana kadar yazın zira ben okumuyorum mesajlarınızı da.

  • bence bu konu şu an klavye başında değil de, mesela bi 10bin metrede türbülanstayken de tartışılmalı. o zaman da fazla geliyor mu görmek lazım.

  • adam sahaya girip kavga ayırdı lan. rakip takım oyuncusuna espriler filan yaptı.

    beşiktaşlıların ned stark'ıdır. kaderi benzemesin.

  • ismi neşe kaynağı haline geldi.
    son iki haftada ne dengir mir mehmet fırat dendi , ona şaştım ben arkadaş. "sayın fırat" demiyor kimse. sırayla herkes "ben de telaffuz edebiliyorum oğlum dal sarkar kaltar sarkal" diye mikrofona yanaşıyor.

    abartacak ne var bu isimde? mengir fır dengir tırat... bu işte.

  • ileri demokrasinin temsilcisi ve önde gelen uygulayıcılarından istanbul valisi hüseyin avni mutlu'nun beyanatı.

    insanları korkutarak sindirmeye çalıştıkça batacaklarından haberdarlar mı acaba? suç olmayan bir eyleme katılanların peşinde koşacağınıza suçlularla ilgilenseniz nasıl olur sayın vali? siz o kamera kayıtlarıyla başbakana yaranacağız diye uğraşırken mesaisini o işle harcayan memurların işini tam yapamaması dolayısıyla işlenen her suçta katkınız olacağının farkında mısınız? elinizdeki kaynaklar bu kadar mı bol da bu işlerle devletin memurlarını meşgul ediyorsunuz?

    "...istanbul valisi hüseyin avni mutlu, türk telekom arena'nın açılışında protesto eyleminde bulunan kişilere ilişkin görüntü kayıtlarının ellerinde olduğunu belirterek, yapılacak tespitler için bunlar üzerinde çalışıldığını söyledi..."

    http://www.hurriyet.com.tr/…em/16792366.asp?gid=373