hesabın var mı? giriş yap

  • diyelim allah'ın varlığına kanıt olarak bunu sunduk, orası tamam, ben tatmin oldum.

    peki beni kim yarattı o zaman amk?

  • iki gunlugune yurt disina giden arkadastan gelmis: "ulkeyi iki gun terk ettik teror bitmis, israil ozur dilemis, aylar sonra milli takim mac kazanmis... tek sorun ben miydim arkadas!!! bi' kac gun daha donmesem super guc olacak memleket"

    hayir yani iki gunlugune gittigi ulkede de hukumet düştü.

  • mesela saate bakıyorum şu an 01:27. bir de türkiye saatine bakıyorum 02:27. tabi ki bu şimdilik. neden? çünkü biliyorum ki imf'ye borç vermeye başlamış bir ülkeyiz artık. allah'ın izniyle bir kaç seneye bu saat farkını da iyice açarız şöyle 3-5 saate çıkarırız gibime geliyor.

    allah ak parti'nin yar ve yardımcısı olsun.

  • 'bütün vaktinizi sizi sevmeyen ve asla sevmeyecek adamlara harcıyorsunuz. bu kadar vakti ilime bilime harcasanız evde uygun niteliklerde adam yaratacaksınız zaten'

  • dün #154367600 şöyle bir entry girmiştim. bu entry sonrası oturup chatgpt'i bir 75 soruluk bir biyoloji sınavına soktum.

    2020 kpss biyoloji öğretmenliği sınavında chatgpt 3.5 ve chatgpt 4 sürümlerini 75 soru üzerinden karşılaştırdım. 75 sorudan 12 tanesi fotoğraflı olduğu için bu sorulara cevap alamadım. geriye kalan 63 soruya cevap alabildim. chatgpt - 4, bu soruların 53'üne doğru, 10'una ise yanlış cevap verdi. 5. soruya ilk denememde boş bıraktı. tüm soruları bitirdikten sonra 5. soruyu tekrar sorduğumda ise yanlış bir cevap verdi. chatgpt - 3.5 sürümü, 63 sorudan 29'una doğru cevap verebildi ve 34 tanesine yanlış cevap verdi.

    veriler göz önüne alındığında chatgpt - 4'ün daha üstün olduğu açıkça görülüyor. ancak her iki model de yanlışlar yapabiliyor. eğer "chatgpt 4 ile sınavlara giriş yapılabilir mi?" diye sorarsanız, hiçbir şey kendi çalışmalarınızın yerini tutmaz. ancak chatgpt 4 ile sınavlara girerseniz, sizi yüzüstü bırakmayacağını ve sınavı geçme ihtimalinizin olduğunu düşünüyorum. ancak bu durum bir risk içerir ve bu riski almak tamamen sizin hür iradenize kalmıştır.

    ben şahsen bir kişiye chatgpt'ye dayalı bir tavsiyede bulunmam, bu tamamen kişinin kendi tercihine bırakıyorum. benim şahsi fikrim sınavlarınızı kendiniz yapmanız. ben sadece chatgpt - 4'ün ne kadar başarılı, doğru cevaplar verdiğini kontrol etmek için onu böyle bir sınava soktum. ancak bir gerçek var ki, chatgpt 3.5 sürümü, yani ücretsiz sürüm, ilk çıktığı günlerde oldukça iyiydi. chatgpt 4 çıktıktan ve plus üyelik satışına başlandıktan sonra, 3.5 sürümünün performansı maalesef çok düştü. bu yüzden birisi bana "chatgpt'den çok saçma bir cevap aldım" dediğinde, ilk sorduğum soru genellikle "chatgpt 4'ten mi yoksa chatgpt 3.5'ten mi aldın?" oluyor çünkü aralarında ciddi bir fark var.

    ilerleyen günlerde chatgpt - 4 ile başka kpss sınavları da çözeceğim ve sonuçları chatgpt 4 de paylaşacağım.

    buraya eklediğim fotoğraflar hangi soruya hangi cevabı verdiğini göreceksiniz. fotoğrafda gördüğünüz üzere d: doğru - y: yanlış - b: boş anlamına gelmektedir.

    görsel
    görsel
    görsel

    2020 kpss öğretmenlik alan bilgisi biyoloji testi pdf.

  • çok normal ve olması gerekendir. iş sözleşmesi iki taraflıdır ve bunun evlilik sözleşmesi ile karıştırılmaması gerekir.

    özel durumlar dışında kişi daha az çaresiz olacağından görüşme daha sağlıklı bir zeminde yapılacaktır. ne iş olsa yaparım moduna giren bir kişi ve bunu fırsat olarak kullanan işverenin birlikteliği ilerleyen zamanda kesin çatırdar zaten.

    kendi çapında bir yöneticiyim ve bana bağlı kişilerin iş görüşmesi yapmasından zerre rahatsızlık duymam. hatta isterlerse beni referanslarına yazabileceklerini de söylemişimdir hep.

    bir patron veya yönetici dolu olan bir pozisyona yeni eleman almak için önce çalışanını çıkartıp iş görüşmelerine daha sonra başlamaz. bu ne kadar normalse bir çalışanın iş görüşmesi yapması o kadar normaldir. zaten o işverenin görüştüğü kişilerin çoğu bir yerlerde çalışıyor.

    bir şekilde çalışanlarının iş görüşmesi yaptığını öğrenip işten çıkarttıklarını anlatmışlar. yapmayın. bu herkesin hakkı.

    eğer çalışanınız iş arıyorsa büyük ihtimalle mutsuzdur. mutsuzluğun çeşitli sebepleri olabilir. maaş konusu bunlardan sadece bir tanesi. ve inanın en önemlisi değil. o kişiyle uzun süre çalışmak istiyorsanız mutlu olmasını sağlayın. aksi halde her yeni gelene iş öğretmekle uğraşır durursunuz.

  • uzun ilişki sonrası, ayrılığın üzerinden uzun bir zaman geçmişken ansızın bir mesaj:

    - bu gece kardeşimi istemeye geldiler, sadece haber vermek istedim...

    meali: oysa ne hayallerimiz vardı, biz evlenecektik, onlar bizi takip edeceklerdi... ayrıldığımız günden beri yalnızım, kimseyi koyamadım yerine... attım gururumu bir kenara, sonrasında aklımda kalmasın diye son bir kez deniyorum şansımı, haydi gel, dönelim bu hatamızdan... seni hala çok seviyorum...

    - haber verdiğin için çok teşekkürler, mutlaka arayıp tebrik ederim...

    meali: kokunu duydum sanki adını görünce telefonda, yüreğimin atışı hızlandı, özlemim depreşti, ama korkularım canlandı... ayrıldığımız günden beri yalnızım, kimseyi koyamadım yerine... ama yok cesaretim yeniden denemeye, aynı şeyleri yaşayamam...
    aslında çok iyi aldım mesajını, ben akıllı olup, aptala yatıyorum, anlamamış gibi cevap veriyorum sana; oysa sen de bunu korkaklığımdan yaptığımı anlayacak kadar akıllısın, beni o kadar iyi tanıyorsun...
    beni o kadar iyi tanımış olmandan korkuyorum zaten galiba, hoşçakal...