hesabın var mı? giriş yap

  • bu konu yanlis anlasiliyor.

    bence yeni nesil kendi neslimden daha iyi. bakiyorum kiz 20 yasinda. voleybol, basketbol, yuzme takimlarinda oynamis.

    bakiyorun cocuk 22 yasinda cift anadal bitirmis. bi kızla taniştim 23 yasinda 4 ayri iste calisip bi yandan formasyon egitimi aliyor.

    baskasina bakiyirum daha 21 yasinda 4 dil biliyor, dunyayi gezmis tek başina aileden destek almadan.

    deli bi potansiyelleri var. dogru ailelere sahiplerse bunu kullaniyorlar ve cok basarililar. ben kiskaniyorum yeni nesili.

    ama diger tarafa bakiyorsun. cocuklar vasat bi liseden mezun olmuş. aylak aylak geziyo.

    oburune bakiyorsun twitterdan baska hicbir aktivitesi yok. oburune bakiyorsun mahallede laklak yapiyor. digerine bakiyorsun instagramda osospuluk yapiyor.

    digerine bakiyorsun mal ebeveynlerinin parasini sımarikca yemekten baska hayatta amaci yok.

    yeni nesilde sorun yok. sorun ebeveynlerinde. bok gibi ebeveynden cikan yeni nesil de yüksek olasılıkla bok gibi oluyor.

  • " bu aralar hiç olay çkmyr. çok sklyrm. akşam planın var mı? cvbını bekliyorum. celalettin"

  • bunun birde uluslararasını yapan şerefsizler vardır frombar.com veya sportlemon.tv gibi. türkiye liginde yayıncı kuruluşu zarara soktukları yetmezmiş gibi başka yerdeki futbolun gelişmesini de sekteye uğratırlar.

    opera tarayıcının turbo modunu açıp bu sitelere rahatça erişildiği yetmezmiş gibi bir de kaliteli yayın sunarlar. sallandıracaksın böylelerini bak bakayım bir daha yapabiliyorlar mı?

  • haklı bir açıklamadır. halkın yarısı işsiz olduğundan öğleden sonra uyanıyor zaten. yaz saati-kış saati ayrımı yapamıyorlar haliyle.

  • "diyelim ki balıkmışım ben, sen de balıkçı. ikimiz de biliriz sineğe bile kıyamazsın, öyle bos oltayı atarsın denize. bilirsin salak olmadığımı, ama aşık olduğumu bilmezsin. ben sana inat yakalanırım. şaşırırsın, nerden çıktı bu diye... istediğin balık degil ki, oturmak iskelede. mecbur çekersin yukarıya. acı çekiyorum nede olsa. dedim ya kıyamazsın... uzanırım avuçlarına. dudaklarıma dokunursun, iğneyi çıkartacaksın ya, yoksa sevdiğinden falan değil... bilirim senin yanında yaşayamayacağımı. sen de bilirsin, öldürmeye kıyamazsın, bakarsın avucundaki aptal balığa, ben de sana... sonra beni kurtarmayı seçersin, ben avuçlarında ölmeyi seçmiştim oysa... bırakırsın denize. yüzünde kahraman gülümseme. hayat kurtardın ya biraz önce. sessizce boğulurken mavilerde, son kez bakarım iskeleye, iskeledeki aptal balıkçıya, sen de kurtardığın balığına..."

  • marsa yapılacak yolculuk konusunda fikirlerime ışık tutmuş teorem.

    öncellikle görsele bakarak ön fikir elde edelim.

    mars yolculugu

    56 milyon kilometrelik bir merdiven yapıyoruz. aslında dünya mars arası mesafe 55 milyon km ama ne olur ne olmaz fakirlik yapmayalım diyerek uzunluğu 56 alıyoruz. sonra biraz matematik katıp merdiveni zamanlı itiyoruz. yoksa mars döndüğü için merdiven aşağı düşer veya ay' a venüs' e falan takılır. o yüzden zamanlı itmek çok önemli. ayrıca karanlıkta nasıl tırmanacağız diyenler için merdivenin saplarına ledli ışıklardan takabiliriz. boğaz köprüsü gibi. teşekkürler, iyi çalışmalar.