hesabın var mı? giriş yap

  • google a bolca 1 won kaç tl yazdıran kore dizisi.

    puanım 7.0

    --- spoiler ---

    5 parasız işsiz güçsüz adamın banka hesabına bir anda 40 milyar won (330 milyon tl anlık kur ile) para yatıyor ve kimse de demiyor ki hayırdır song yung min sen ne ayaksın paranın kaynağı nedir? değil 330 milyon bu durumda birinin hesabına 33 milyon yatsın mali şube şafak operasyonuyla kan alır ebesinden.

    --- spoiler ---

  • istanbul, izmir, muğla, sakarya, sapanca, tekirdağ şu ana kadar görebildiğim yoğun yerler.
    üst edit : edirne, bursa, balıkesir, kütahya her yeri sarmış durumda.

    özetle şu şekilde işliyor :

    1) imarsız da olsa, yola kenarı olan / yakın olan bir "kupon arazi" alıyorsunuz. (bkz: #163955611)
    2) araziye prefabrik küçük bekçi kulübesi vardır hani, onlardan koyuyorsunuz. kanunen bu yasal.
    edit 2 : "6 m²’yi geçmeyen kontrol veya bekçi kulübeleri" 2 metreye 3 metre olacak en fazla, sakın daha büyüğünü yaptırmayın yıkılır.
    3) sonra bu bekçi kulübesi için elektrik & telefon (bu ikisi kısmen kolay) & su (en zor olanı) çektiriliyor. bu süreç yaklaşık 6 ay - 2 yıl sürebiliyor. yakında benzer yer varsa daha kolay oluyor.
    4) foseptik kuyusu, su olmadıysa su kuyusu açılıyor.
    5) altında çekilebilme aparatı olan (lastikli ufak, demirden değişebiliyor burası önemli; - asla prefabrik ev değil, tahta ev değil) tiny house kuruluyor. bu tiny house karavan kategorisinde oluyor araba ile çekilebildiği için.
    6) tiny house'a alttan su, elektrik, fosseptik, telefon bağlantıları yapılıyor.
    7) bütçenize göre 2-3 tane tiny house yan yana koyarak oda adedinizi arttırabiliyorsunuz. tiny house önüne bir tane patio yapılıyor, oturma takımı vs. olan; bunun üzeri çardak&şemsiye vs. türevleriyle kapatılıyor; bu alan hava soğuk olmadığında salon gibi kullanılıyor.
    8) bahçeye havuz vs. yapacaksanız 1 metreden derin olursa izin gerekiyor, 1 metreyi geçmezse izine gerek yok süs havuzu kategorisine giriyor.
    9) istediğiniz kadar herşeyi kuralına göre yapın gene belediyeden birileri gelip rüşvet için tırmalıyor.
    10) mutlaka güvenlik kamerası & çit & köpek vs. koruması yaptırın; hırsızlık ve yaban hayvanları istilası çok oluyor.

    sorulara edit :
    11) 2 yıl beklerken elektrik için solar panel kullananlar var. bunlar bildiğiniz ufak karavanların tepesinde olan panellerden. distribütör sistemini de kurarak ışık, abartmadan evdeki elektriklendirme için kullanabiliyorsunuz. buzdolabı, çamaşır makinesi seçerken hep en iyi elektrik tasarruflu olanından alıyorsunuz. termosifon ve sıcak su için ayrı solarlı sistemler var, içine girince zaten hepsini keşfedersiniz.
    12) telefon gelmediyse uzaynet vs. uydu internet türevleri var, ya da telefonun internetini paylaşıyorlar. telefon çekmiyorsa baz istasyonu talebinde bulunuyorlar. turkcell superonline'ın da bir şeyleri var teknelerde falan da kullanılan sormak lazım.
    13) foseptik kuyusunu açan firma yardımcı olur, ayda yılda bir doluyor, kamyon vidanjör geliyor çekiyor gidiyor.
    14) urla'da oturuyorum burada yığınla var. daire'de çıkan hatta iki örneği de göstereyim; bunlar da urla'da : https://www.youtube.com/watch?v=e7t6tve9e9a & https://www.youtube.com/watch?v=_hmgs7oivfe

    debeden sonra edit :
    15) 5) ile ilgili detayı (bkz: #155771628) şurada güzelce anlatmışlar. aynen önce plaka, sonra çekme belgesi.
    16) metrekare olarak bir limit var mı bilmiyorum (max 50 metre kare gördüm sanırım) ama tonaj olarak var. masrafı ayrı oluyor, tiny house alırken yönlendirirler. 3,5 tona kadar olan var, 3,5 ila 10 ton arası olanlar var; koşulları nedendir tekrar aldığınız firmaya sorun anlatsınlar. (02 belge misal 750 kilo 3500 kilo arası için; genelde bu kullanılıyor)
    17) belediye süreçleri dertli. başa ekşiyebiliyorlar, özellikle biri şikayet ederse işkence çektiriyorlar. "bağlanınca" bir çok şey çok daha rahat yapılıyor anladığım kadarıyla. hiç belediyeyle muhatap olmayan da oluyor şansa. kader kısmet işleri.
    18) trailer park & tiny house türevleri dünyanın dört yanında var. amerika'da mesela park kategorisinde geçiyor, trailer park oluyor, evler imarsız oluyor, ucuz oluyor vs.
    19) bahçe ve etraf ışıklandırması solar ışıklarla oluyor. ağaca asıyorsunuz, çitlere asıyorsunuz, kapıya asıyorsunuz, evin etrafına asıyorsunuz; gündüz şarj ediyor, gece yanıyor. solar ışık / lamba diye aratın çıkar sonsuz adet.
    20) belediye işleriyle ilgili çok soru geliyor, eviniz her zaman tekerlekli arabayla çekilebilir olmaya hazır olmak zorunda. eğer sağa sola bir şey ekleyeyim diyerek bu aparatları kaldırırsanız anında evinizi yıkarlar. ( misal : https://twitter.com/…uge/status/1550466878937735169 )

  • şüphesiz ki ucuz ve samimi olmasıdır.

    tezgahlar mütevazidir, ürünler kaliteli, fiyatlar uygundur.
    içeri girerken dükkandaki en pahalı şeyi alabileceğini bilmek insanın öz güvenini artıran bir şey arkadaş. ben bunu bilirim, bunu söylerim.

  • * arkadaşlar son durumu aktarmak boynumun borcu. :)
    amfi çıkışta beni işten aldığında, sevindirik olmuş gözümün içine bakıyorken, üstelik beni hala ekşide olan bitenden habersiz sanıyorken, (saat 17:30 civarı gördüm bu arada*) o heyecanla acele acele bir şeyler karalamak istemedim. (kendisini yarım saat kadar hiçbir şeyden haberim yokmuş gibi kıvrandırıp, beni ekşiye girmem için dolaylı yollardan yönlendirme çabalarıyla eğlenip, birazcık işkence ettikten sonra) o yanımdayken vereceğim cevap sözlükteki cevaptan daha önemliydi haliyle, ama sonucu merak edenleri de daha fazla bekletmek istemedim... gerçek cevabım odun gibi olmadı yani endişelenmeyin. :)

    tabii amfinin daha anneyi, babayı, iki tane abiyi ikna etme faslı da var.
    bizim birbirimizi her halimizle tanıyacak zamanımız oldu, kelimelere döküp soru-cevap beklemeye ihtiyacımız yok artık zaten, sorular da cevaplar da belli. bundan sonraki süreç tamamen kısfmet.

    diğer taraftan, ofiste cuma gününün sonuna doğru gelen muazzam mutlulukla, hadi artık çıkalım gidelim modunda ekşide oyalanayım derken; "abla evleniyonuz mu, evet dedin mi yenge, çocuğun adını ne koyacaksınız, çeyreğimi aldım bekliyorum" temalı mesajlarınızı görmesem ve "o_o noluyo len" dumuruyla linkleri takip etmesem, gerçekten de entryi açıp okumaya durumum olmazmış. başlığın taşınmasına rağmen up'layan, mesajlarıyla entryleriyle desteklerini ve sevgilerini ileten herkese teşekkür ediyorum.

    düğün hediyesi olarak bize harika bir anı bıraktınız zaten, çeyrekleri çocuğun sünnetine falan saklayın.
    entryleri tekrar tekrar okuyup kopuyorum, ve uzun zamandır bu kadar sandalyeden düşercesine güldüğümü hatırlamıyorum gerçekten. :)

    son olarak amficiğime hayatımın badisi olduğu için teşekkür ediyorum.
    iyi günde ve kötü günde beraber olmaya devam edeceğiz.
    so say we all.

  • yıldırım-81 tatbikatı esnasında; bandırmadan* kalkan f5 uçağının pancarköy merasında tatbikata katılan askerlerin üzerine düşmesi sonucu uçağın pilotu dahil 54 askerin şehit olması ve 51 askerin yaralanmasıyla beraber bir çok araç*** ve malzemenin külli hasara uğradığı kaza.

    an itibariyle türk silahlı kuvvetlerinin en fazla ölümlü uçak kazasıdır.

  • akp imam hatip dayatması ve özel okul teşviki ile havuç ve sopayı öyle güzel kullandı ki laik kesim bir kere bile “bir dakka lan anayasal olarak ücretsiz ve şeriatsız eğitim hakkımız var bizim” demedi.

    sistemin dışına itilmeyi ayrıcalık zannetti. şimdi cizye gibi laiklik vergisi ödüyor.

  • 10 dakika içinde 2 üst üste frikik golü yazmıştır. bu da ronaldo'nun geçen sezon 50+ maçta attığı frikik golüne eşit.

    biri 24 metre civarı, yan ağlara.
    biri 19 metre, çok yakın ama baraj üstünden, tam 90'a.

    yıllardır ronaldo kanat oynuyor (zannedip) ağlıyorlar, messi 1 yıldır sağ kanat oynuyor. kanadı geçtim, orta saha oynuyor artık. ona rağmen gol sayısı arttı, asist sayısı tavan yaptı.

    adama ne deseniz kapağı bırakıyor ki bunlar zaten hikaye.

    messi sakat geçirdiği aylar dışında 2008/2009 sezonundan beri tarihin en iyi futbolcusu. 2 frikikten yazdı diye değil, ocak'ta 5. ballon d'or ödülünü kazanacak diye değil. golleri, asistleri yüzünden de değil.

    22 kişilik bu oyunu michael jordan gibi domine edebildiği için. izlediğin en iyi forvet ve aynı anda izlediğin en iyi orta saha olduğu için.

    biz raul ölümcül golcü diye büyüdük:

    messi = 423 gol (546 maç)
    raúl = 423 gol (1,003 maç)

    zidane, pirlo, iniesta, xavi daha nice efsane orta saha izledik. hepsinden daha iyi orta saha, hepsinden çok asist yapıyor, hepsinden daha iyi oyun kuruyor, domine ediyor, hücumu yönetiyor. bugün bu efsanelerin videolardan izlediğimiz uzun ve ara paslarından bir maçta 10 tane atıyor.

    messi ligin hem gol hem asist kralı oluyor.
    şampiyonlar liginin hem gol hem asist kralı oluyor. kaç kişinin dikkatini çekmiştir bu?

    ilk golünü 10 yıldan biraz uzun zaman önce attı. adamın kötü oynadığı maçları zar zor seçebiliyorsun. yaşı büyüdükçe oyun kalitesindeki artış şaka gibi.

    işte bu yüzden onu başkasıyla karşılaştırmak çok abes. çok absürd. frikikleri herkes atar.

    geçen sezondan gol atmadığı maç söyleyeyim size açın izleyin; iç saha ve deplasman manchester city maçları ve ligde athletic bilbao, san mames deplasmanı. youtube'dan istediğiniz maçı açabilirsiniz.

    bir adam gol/asist yapmadan futbol maçını nasıl domine eder izleyin.

    -----------------------

    edit: geçen sezonun en iyi performanslarından birini ben paylaşayım. ligin en zor deplasmanlarından birinde, unutulmayacak bir maç oynadı;

    san mames: https://www.youtube.com/watch?v=3bfhlqbrxle

    bu adam kadar oyuna etki eden, hangi pozisyonda oynadığı belli olmayan, bu kadar geride top alıp bu rakamlara ulaşan, neredeyse dokunduğu her topu olumlu kullanan ve rakibe zarar veren, savunulması bu kadar zor, atamazsa attıran bir adam yok. 10 yıldır rakipleri bu adamı durdurmak için plan yapıyor, o hala en iyi sezonunu yaşayabiliyor.

    şu anda aktif olarak izlediğimiz her futbolcunun yeri dolar. bizim için özel de olsalar yerlerine daha iyileri gelebilir. daha çok gol atanı, asist yapanı, çalım atanı, daha yeteneklisi, daha hızlısı...

    tek bir şeyden eminim; messi'nin bıraktığı boşluk asla dolmaz.