hesabın var mı? giriş yap

  • fatma girik'in söz fatoda 'nın bir bölümünde, atatürk hava limanı'nın güvenliğini sınamak için uzun fıstıklı lokumların etrafına turuncu el işi kağıdı sararak sözde "dinamit lokumu" yapması...

    akabinde dinamit lokumlarını hava limanı güvenliğinden kontrole tabii tutulmadan geçirebildiği için sinirlenmesi... hava limanı güvenliğine 2 saat boyunca "ne biçim güvenlik bu, fatma girik de olsam kontrol edilmeliydim" diye bağırıp onları epey bir azarlaması...

    bölümün sonunda da el işi kağıtlarını açıp hava güveliğiyle beraber lokumları yemeleri...

  • yüksek lisanslı bir hititolog olarak söyleyebilirim ki, türkler hitit değil. (belki bazı bölgelerde hititlerin torunları hala yaşıyor olabilir) hititler de anadolu’nun yerlisi değil.

    şöyle ki hititler, karadeniz’den göç yoluyla gelip anadolu’ya yerleştiği tahmin edilen bir halktır. hattilerden farklı bir halk olmalarına rağmen onların kültürlerinden çok fazla etkilenmişler. bu yüzden de neşa olan isimlerini hattili anlamına gelen hitit şeklinde değiştirmişler.

    tam olarak nereden geldiği ve kimler olduğu tahmin edilemeyen deniz kavimlerinin saldırıları sonucu devlet bölümüş ve anadolu’da geç hitit dönemi başlamıştır. bunun sonucunda kurulan hitit şehir devletleri, o dönemde oldukça güçlü olan asur devletinin baskısına dayanamamıştır.

    hititlerin torunlarının kimler olduğu hakkında kesin bir şey söylenemez. ancak şunu biliyoruz ki dilleri, türkçeden oldukça farklı ve hint -avrupa kökenli. türkçe, sumerce ile daha çok benzer. hatta sumerce, tıpkı türkçe gibi ural-altay kökenli bir dildir.

    edit: kaşka saldırıları, doğrudan hititlerin yıkılışına etki etmese de muhtemelen devleti zayıflattı. zira hititler, varoldukları süre boyunca kaşkalarla mücadele etti.

  • ağır provokasyondur.

    hesabı sorulmalıdır.

    chp de kendini şamar oğlanına çevirtmesin iyice. namussuzca atılan iftiraların üzerine gidin, o soytarılara haddini bildirin artık! ne bekliyorsunuz?

  • bu her türlü saygısızlığı yapmayı sırf kadın olduğu için kendine hak gören tiplerden bezginlik geldi.
    tamer karadağlı haklıdır.

  • ürküten sinyal. eğer zeki bir uygarlık tarafından gönderildiyse, o uygarlığın yalnızca bizden 1,5 milyar ışık yılı uzaklıkta olduğunu değil, bizden 1,5 milyar yıl önce bize mesaj yollayacak teknolojiyi geliştirdiklerini gösterir. dua edin barışçıl olsunlar.

  • tasarım için microsoft elini oynadı, sony de hamle sırası.

    konsola gelecek olursak öncelikle tasarım olarak farklı bir çizgi seçmişler. çizgileri ne kadar bu nesile benzesede dikey yapı bambaşka bir yaklaşım; seveni de olacaktır nefret edeni de... ama burada en kritik nokta soğutma olacaktır. bu nesilde xbox kesinlikle cihaz sesi konusunda sony'e fark attı. soğutma ve sessizlik için bu tasarıma kaymış olabilirler. nedeni bu ise ve başarılı oldular ise; kesinlikle doğru karar diyorum, ps4 pro süpürge gibi çalışıyor.

    series lafından birden fazla donanımda konsol geleceğini anladım. zaten bluray barındırmayan sadece dijital oyun yüklemesi yapılan sürümü gelecekti; bu planda değişiklik olmadığını anlıyoruz.

    geriye uyumluluk konusu biliniyordu, tekrar dillendirilmiş.

    donanım, özellikle gamepad konusunda geriye uyumluluk microsoft için başarılı bir yaklaşım. bu noktada sony nin önündeler.

    rekabette asıl fırtına fiyat ve özel oyun konusunda patlayacak. tahminler ve beklenti özel oyunda sony'nin önde olduğu yönünde bende öyle düşünüyorum.

    fiyat konusunda rekabet olacağını beklemiyorum. bluraysiz donanım xbox için avantaj olabilir; çünkü henüz ps5 için böyle bir donanım duyurulmadı.

    şimdi sıra sony de...

    ekleme
    yes, the box can sit both vertically and horizontally

    konsol yatayda kullanılabiliyor ;)