hesabın var mı? giriş yap

  • alman halkının geri kalanının nefretini kazanmış en güneydoğu eyaleti. sorduğunuzda nedenleri şöyle sıralarlar.

    zenginlik
    almanya'da eyaletler birbirlerini desteklemek zorundadırlar. almanya'daki en zengin eyalet bavyera'dır. kırk sene öncesine kadar ikinci dünya savaşında en az hasarı aldığı için ve alp dağlarının kuşatması altında olduğu için turistik bir mekandan fazlası olmayan bavyera daha sonraları -neden biz endüstriyi buraya çekmiyoruz ki diyerek gelişip mercedes, porsche başta olmak üzere birçok firmayı bünyesine katmış ve zenginleşmiştir. bu nedenle her para alış verişinde türlü mırın kırını etmektedir. ayrıca tüm eyalet bir özellikle münih bir açık hava müzesidir. neredeyse tüm evler tarihidir.

    krallık
    taninmis, dunya capinda bilinen krallari hatta evliligi serefine kutlamalar yapilan kraliceleri vardir (bkz: oktoberfest)

    burnu havadalık
    bavyeralılar kendilerini alman olarak nitelendirmezler çoğu zaman. onlar ilk olarak bavyeralılıdırlar. sonra işlerine gelirse alman da olabilirler. almanlardan farklı sözcükler ve aksanla konuşurlar. diğer almanlarla anlaşamazlar. almanyadan ayrılmayı bile zaman zaman talep ederler. başbakana gerekirse kafa tutabilirler. bmw porsche mercedes harici araba görmek çok zordur. hele leopoldstrasse'de imkansıza yaklaşır. bi rhein'a ya da main'a sahip değildirler ama münih'te yapay göletleri vardır.* bu gölete uzanan bir dere kolunda gerektiğinde sörf yaptıkları bile görülmüş b.kunu çıkardıkları tescillenmiştir.

    oktober fest
    ülkenin en güzel festivali ekim festivali adı altında burada yapılır. eylülün son iki haftası gerçekleşir. herkese burnuna kadar doluncaya kadar içer* ve ertesi gün işlerine devam ederler.

    bayern münchen
    almanya'nın en güçlü takımı da bu eyalettedir. 66.000 kişi kapasiteli allianz arena stadı bu eyalettedir. bu takıma tahsis haldedir. evet örneğin düsseldorf'taki ltu arena stadı 45.000 kişilik kapasiteyle yapımı tamamlanmıştır ancak içinde oynatacak takımı yoktur.
    (bkz: fortuna düsseldorf)

    bira
    birasının en ünlü olduğu eyalettir.
    (bkz: hofbrau)
    (bkz: löwenbrau)
    (bkz: franziskaner)
    (bkz: pauliner)
    (bkz: augustiner)

  • insanlarin barut ficisi seklinde dolanmalari. herkesin para yok,ekonomi kotu derken her evde 2011 2 adet arabaya sahip olmasi. hersey daha pahali olmasina ragmen herkesten once herseye sahip olmaya calisan bir suru insan gormek.
    kimsenin sira bekleme huyunun olmamasi, aptala yatip onunuze gecmeye calisanlar. 2 seritlik yolun aslinda 3 araba icin yapildigi, 27-28 yasin evde kalma yasi oldugu, finansal ozgurluk daha yokken 50bin liraya dugun yapma hevesi. asiri derecede ve acik irkcilik. acik acik baska kultur ve kokenden gelen hakkinda tanimadan konusmak. sifir tolerans.

    ama bunun disinda hizmet sektorunde paraniz oldugunda dunyanin hicbir yerinde alamayacaginiz seviyede hizmet verilmesi, is gucunun inanilmaz ucuza satilmasi, baska ulkelerde yilda yuzbin dolar kazanilan islerin burda asgari ucretin biraz ustunde degerlendirilmesi.

  • bugün kariyerinde ilk kez ballon d’or kazanacak futbolcu.

    cristiano veya leo’nun şampiyonlar ligi’nde çok özel şampiyonluklarını izledik, ama inanın hiçbiri geçen seneki benzema kadar ortalama bir takımla bunu başarmadı.
    cristiano’nun yanında; prime ramos, marcelo, modric, kroos vardı.
    messi’nin yanında: prime suarez, neymar, xavi, iniesta vardı.

    oysa geçtiğimiz sezon karim inanılmaz bir iş başardı. kendisi 34 yaşındayken, 36’lık modric ve yetenekli ama oyun zekası yönünden noksan vinicius’la bu adam ucl kazandı. evet neredeyse tek başına ucl kazandı.
    paris’e 3 gol, chelsea’ye 4 gol ve manchester city’e 3 gol attı elemelerde… ve bu gollerin çoğunu gol olma istatistiği %5’lik pozisyonlardan çıkardı.

    tarihin en hak edilmiş ballon d’or’udur fikrimce..

    not: sene 2017 fatih’te oturan kız arkadaşımdan kadıköy’e dönüyorum. aylardan ramazan. çadırların orada büyük bir kalabalık gördüm. olayı anlamadım. heralde sütlü nuriye falan dağıtıyorlar ekstradan dedim. malum bizim halk çeşit görünce dayanamaz. meğerse benzema oradaymış. fatih belediyesine gelmiş. daha bir iki gün önce şampiyonlar ligi finalinde izlediğimiz adamın 50 metre yakınından geçmişiz. hala aşamıyorum bu saçmalığı. hatırladıkça gülerim. ulan senin ne işin var fatih belediyesinin iftar çadırında. bari ibb falan olsaydı. ilçe belediyesine gitmiş bir de…

    edit: aldı. hak etti. tebrikler benzi..

  • bana 1 tl daha kazandıran açıklama. her bir yalanı için kenara 1 tl atıyorum. şimdiden site içinde güvenlikli bir ev aldım. teşekkürler badem bıyık.

  • olm ne güzel köpek lan. çocuğu koruyor ama dövenin de tanıdık olduğunu bildiğinden pasif direniş gösteriyor. tutup kolunu falan parçalar istese ama mesela hafifçe ısırıyor falan.

    çogzel lan.

  • bu kadıncağızı nasıl bu kadar büyüttünüz de reklam filminde özcan deniz'le görünce hayal kırıklığına uğrayıp veryansın ettiniz anlamış değilim lan.

    sonuçta tırıvırı şarkılar yapıp ekmeğine bakan bi popçu kişisi değil mi bahsedilen?

    tamam, kendi janrı içinde hoş, dinlenip geçiliyor işte de ne ara, kim tarafından ve ne amaçla bir ella fitzgerald muamelesi görmeye başladı lan ben orayı kaçırdım? yani hangi noktada coca cola reklamında özcan deniz ile oynaması üzüntü yarattı? bir seveni ufak da olsa bi çıtlatırsa çok memnun olurum...

    en nihayetinde reverans - feveran - bumerang - referans kafiyesinden şarkı yapıp cayır cayır söyleyen bi insandan bahsediyoruz değil mi? bu yukarıda okuduklarım da aynı sıla için söylenenler herhalde, farklı kişilerden bahsetmiyoruz?

    allah'ını seversen şu sözlerin yazarından söyleyeninden ne umdun da ne bulamadın güzel kardeşim benim, bi açıkla da bilelim? bildiğin çocuk şarkısı değil mi olmm bu, hem de kötüsünden, manyak mısınız siz bi de kadını üzüp hastanelere düşürmüşünüz...

    --- spoiler ---

    önüne gelene eğilip reverans
    bende karşılığı ağır feveran
    üzerim seni çocuk
    bakmam gözyaşına
    döner bumerang
    al sana referans

    --- spoiler ---