hesabın var mı? giriş yap

  • bu konuda çeşitli bulgular var bilim dünyasının bulduğu. onları aktarayım.

    uyanık kalmaya, ayılmaya yardımcı olan doğal bir uyarıcı olan kafein, bazı bilimsel çalışmalara göre kaka yapma dürtümüzü de etkiliyor. nasıl mı? kafein, kolon ve bağırsak kaslarımızın kasılmasına neden oluyor. kolondaki kasılmalar, dışkıyı sindirim sisteminin son bölümü olan rektuma itiyor. bildiğiniz gibi rektum, vücuttan atılacak dışkının saklandığı bölge. sonrası malum.

    kafein mevzusu böyle ancak bazı araştırmalar kafeinsiz kahvenin de kaka yapma dürtümüzü etkileyebildiğini bulmuş. kahve içeriğinde bulunan klorojenik asit ve n-alkanoil-5-hidroksitriptamit gibi bileşenlerin mide asini üretimine etki ettiği sonucuna ulaşılmış. bildiğiniz gibi mide asidi, yiyeceklerin bağırsakta hızlı hareket etmesine yardımcı oluyor.

    bunların dışında bir de hormonlar var. bazı araştırmalar, kahvenin yiyecekleri bağırsaktan itmeye yarayan gastrin ve kolesistokinin hormonlarını da uyardığı kanısına varmış.

    kaynak

  • içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit * eklendiğinde soda yapmış oluruz. yani musluk suyuna da co2 eklersek bundan da soda elde etmiş oluruz. maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve çıktığı yerin jeolojik özelliklerini taşır ve magmadan aldıkları karbondioksit gazının basıncıyla yeryüzüne çıkarlar. yeryüzüne çıkarken geçtikleri yolda mineraller de alırlar yani mineralce yüksektir ama sodada mineral yoktur. ikisi de mideyi rahatlatma özelliği taşır ama sodanın bundan başka işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur.
    maden suyuna ruhsat sağlık bakanlığından alınır , sodanın ruhsatını ise tarım bakanlığı verir.
    bir de şöyle bir laf söylemişler ki aslında bu kısaca özetliyor: "maden suyu bir ihtiyaç , soda ise bir tercihtir"

  • ülkenin koşar adım hiperenflasyona gittiğini gösteren bir başka haber.

    yıl 2012 brent petrol 120 dolar benzin 4,50 tl
    yıl 2022 brent petrol 120 dolar benzin 26,50 tl

    işte bunlar hep rekabetçi kur. rekabetçi kur saçmalığıyla birlikte hem faizi, hem ithalatı, hem cari açığı, hem dış ticaret açığını hem de enflasyonu aynı anda coşturup ülkeyi batırdılar.

  • şimdi sen kalkıp gidiyorsun...
    git.
    gözlerin durur mu, onlar da gidiyorlar...
    gitsinler
    oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin.

    ağzımıza sıçar bu dizeleriyle her sarhoşluğumuzda bu şair. gitsin tamam da, nereye kadar?

  • isminizi burada görmek insana o kadar ilginç duygular hissettiriyor ki. daha geçen hafta oturduk sizinle, "odama gel kahveye, hep ben mi geleceğim?" dediniz. inanılır gibi değil şu an bu.

    her operasyona en önden koşan, gözünü kırpmadan bölücü hainlerin kökünü kurutan biriydiniz komutanım. böyle 2 satırla anlatılacak gibi değil kahramanlıklarınız.

    birlikte sabahlara kadar hainlerle mücadele etmemiz, kahramanca çatışmalara girip o şerefsizleri cansız olarak getirmeniz, bunun ardından yaşadığınız ve yaşattığınız haklı gurur hayatım boyunca hep aklımda kalacak.

    biz size minnettarız, hakkınızı helal edin bize. gözünüz arkada kalmasın, gebertildi o hain. keşke elimizden fazlası da gelebilseydi. pırlanta gibi 2 evladınız bize emanet, rahat uyuyun.

  • yahu zaten sözlükte bin tane şöyle kadın, bunu yapan kadın, onu giyen hatun vs başlık var, erkeklerin usanmadan kadınları yerdiği. hayır bunlar yetmiyor, bir de kadınlar kadınları yeriyor.

    bütün makyaj yapmayan kadınlar bu başlığa uğramış, yapanlara illaki bir laf sokmuş gitmiş.

    makyaj sevmiyorsan, saçma buluyorsan yapma gitsin. hangi motivasyon size makyaj yapan kadınlara yalancı deme, içi dökülen bina yakıştırması yapma ihtiyacı hissettiriyor. merak ediyorum gerçekten yargıladığım için değil.