hesabın var mı? giriş yap

  • bu kadinligi annelikle butunlestirme cabasindan bana gina ve tiksinme geliyor. annelik denen kavramin toplumdaki yuksek mertebesi sebebi ile de kadinlar bu ustlerine yapisan annelik olgusu tarafindan belirlenen degerlerle yargilaniyor. (bkz: cocugunun yuzune nasil bakarsin), (ithal versiyonu she is gonna be somebody's mom).

    ayni dusunce yapisi da erkekleri sorumluluktan kurtarmak icin kullaniliyor. adam cocugunu terkediyor, 'baba iste bir anne degil' oluyor. adam yasli anne ve babasina bakmiyor 'kizi olsaydi boyle olmazdi' deniliyor. aslinda hayvan oglu hayvan ve bencil bir it olmasaydi denmesi gerekiyor. bunlar annelikten degil, insanliktan gelen kavramlar.

    ben anne degilim. anne olmak gibi bir istegim, amacim yok. evet, arada sirada hormonal sebeplerle ureme durtusu ve istegi hissediyorum, cogu kadin da hissediyor, fakat bu beni anne yapmiyor. kimsenin ogluna anne sefkati ile yaklasmadim diye de yargilanmak istemiyorum. ben de en az erkekler kadar durtuleri ve hedonist istekleri ile yasayan bir birey olmak, ve bunun sonucunda abuk subuk sosyal baskilarla ugrasmak zorunda kalmamak istiyorum. anne olmak isteyip olamayan kadinlara sempatim sonsuz. fakat hayatinizdaki bu eksigin faturasini hepimize kesiyorsunuz boyle laflarla.

  • geçen gün mezarlıktan geçerken bir mezar taşı gördüm aynen şöyle yazıyordu; "biz de gezerdik siz gibi siz de geleceksiniz biz gibi..." ulan adam ölmüş hala laf sokuyor...

  • gecen hafta olcum yapmak icin calve'nin uretim tesisindeydik. sabahtan basladik olcume, her sey normal, ancak aksam uzeri kesif bir sarmisak kokusu yukseldi. refakatcimiz olan calisana sordum, "sarmisakli mayonez mi" uretiliyor. adam soyle yanitladi, "evet, saat beste vardiya degisimi oluyor, arkadaslar da uretimi sonraki vardiyaya birakmak icin bu saatte basliyorlar ki kendileri kokudan etkilenmesin."

    "haaaah" dedim, iste insan nedir diye sorsalar tanım olarak kullanılacak bir hadise. ınsan neydi, insan, "kötü koşullardan ben etkilenmeyeyim de benden sonrakiler napiyorsa yapsin" diyen aklievveldi. seni sevmiyorum insan, seni bulacam oglum!

  • bu kişi hakkında sözlükte aklıma geldikçe yaptığım bir hatırlatma var. baktım uzun zamandır yapmamışım.

    kendisi kabataş provakasyon komplosunun baş aktörlerinden biridir. sözde kabataş vakasından sonra ölen her gencin ölümünde payı vardır. şimdi karnı tok, altı sağlamdır, ama bir gün mutlaka adalet önüne çıkacaktır.

  • gezenden, gezdiklerini paylasandan zarar gelmez. birakin anlatsin. onun bunun dedikodusunu yapacagina, birilerini cekistirecegine gezsin de anlatsin.
    siz de her skten rahatsiz olacaginiza cikin biraz temiz hava alin da rahatlayin, mesgaleler, hobiler bulun. boyle abuk subuk seyleri kafaniza takip, huzursuzlanmakla gecmez hayat. hayir sadece kendinize olsa zarariniz eyvallah, sizin gibi rahatsiz tipler geberseler umrumda degiller de, kiskancliklariniz, kara ruhlariniz yuzunden elinize firsat gectiginde zarar da veriyorsunuz dogru duzgun insanlara.

  • dioksin; organ ve sistemi etkileyen, çevre kirletici olarak isimlendirilen toksik bir maddedir. vücuda girdiğinde 7-11 yıl arasında vücutta kalabiliyor.

    kalıcı organik kirleticilerden olan dioksin; bulunduğumuz ortamdaki havadan ve besin zincirinden, yani yediğimiz yiyeceklerden de vücudumuza girebiliyor. dioksine maruz kaldığımızda ise wasting sendromu, kusurlu böbrek gelişimi, çocuklarda gelişim bozukluğu ve ciltte düzensiz bir koyulaşma gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. hatta tedavi edilmezse ölümle bile sonuçlanabiliyor.

    en zehirli dioksin maddesi olan tcdd, agent orange'nin (ajan portakal) bir birleşenidir. agent orange, bitkileri öldüren ve yaprak dökücü bir maddedir. vietnam savaşı sırasında abd'li askerler tarafından kullanılmış. askerler, kuzey vietnam ve viet cong birlikleri için orman örtüsünü ve ekinleri ortadan kaldırmak adına bu herbisiti kullanmışlar. halen vietnamdaki insanlar üzerinde kas ve kemik bozuklukları, doğumsal anormallikler gibi etkileri devam ediyormuş.

    dioksine maruz kalmış, cildinde koyulaşma yaşamış birine örnek vermek gerekirse; ukrayna devlet başkanı viktor yuşçenko'yu söyleyebiliriz. viktor yuşçenko'nun yaşaması bile mucizeymiş aslında. çünkü kanındaki dioksin seviyesi normal değerin 6 bin katı üzerindeymiş. 2004 yılındaki seçim kampanyası sırasında viktor, dioksinin en zehirlilerinden olan tcdd ile zehirlenmiş ve viyana'daki bir klinikte tedavi görmüş. yuşçenko, 5 eylül 2004’te ukrayna istihbarat teşkilatı başkanı igor smeshko ve başkan yardımcısı volodimir satiyuk ile baş başa yediği yemekte zehirlendiğini öne sürmüş. ancak bunun kesin bir kanıtı yok.

  • bir ürün düşünün ki, üretildiği ülkede reklamı yapılamayıp başka bir ülkede reklamı yapılmaktadır.

    ne tuhaf değil mi? vay rakıcı almanlar vay..!

    önemli not: türkiye'de ilk rakı fabrikası, 1901 yılında 2. abdülhamit zamanında kurulup faaliyete geçmiştir. "deniz kızı rakısı" ve "üzüm kızı rakısı" olarak iki ayrı marka ile.

  • sen zamaninda turk halk profiline, kulturune demedigini birakma, basit gör hakir gör hatta turkten cocuk mu yapilir falan diye zirvala sonra gel hakan altunla sevgili olup ibo show da yeni nesil cansever denemesi yap. puhahahha. olm su ulkede kimseyi ciddiye almayin. valla almayin bak. 3 - 5 sene sonra kim kimdir nedir taniyamazsiniz bile.