hesabın var mı? giriş yap

  • barbara dururken bol bol serenay'ı gösteren reklem. bir nevi karışık kuruyemişe leblebiyi basmak, dayı torpili, fetöcülük gibi bir şey.

  • sebebi komünizm değil, ovacık belediye başkanının muhteşem bir insan olmasıdır. dinden, ideolojiden, ırktan önce insan olmanın önemini göstermektedir.

  • ırmak kupal isimli 3,5 yaşındaki el kadar bebeğin tecavüz edilerek öldürülmesi ardından açıklanan rapor.

    --- spoiler ---
    "otopsi raporuna göre, ırmak'a tecavüz edildiği, elle boğularak öldürüldüğü ve ters ilişkiye girilmek istendiği, bu sırada da iç organlarına zarar verildiği saptandı."
    --- spoiler ---

    kaynak

    o el kadar bebek bedeninden daha ağır bir tabuta konuldu.
    o bebeğin son anlarını hiç düşündünüz mü? o çocuğun ne şekilde mücadele vermeye çalıştığını, kurtulmak adına nasıl göz yaşı döktüğünü hiç hayal ettiniz mi? nasıl canının yandığını, neler yaşadığını. sakinleşemiyorum, düşündükçe kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum.

    allah sana çok çok uzun ömür versin himmet aktürk.
    her anında hatta her nefes alışında o kız gelsin gözlerinin önüne.
    her nefes alıp vermen sana aylar gibi gelsin.
    1 dakikanı 10 sene gibi yaşa.
    yaşadığın tüm acıları iliklerine kadar hisset ama hiç bir şey yapamayasın.
    ölmek için çok çaba göster ama öleme.

  • filtre kahve demleme yöntemidir.
    filtre kahve makinesinin aksine demleme elle gerçekleştirilir.
    kaliteli filtre kahve makineleri demleme işlemini bir çok noktaya su damlatarak yaptığından lezzetli sonuçlar elde eder, kalitesiz filtre kahve makineleri ise tek noktaya damlatma yaparak vasat bir demleme oluştururlar.
    pour over – dripper, kaliteli filtre kahve makinelerine yüksek bütçe ayırmak istemeyip, yüksek standartta filtre kahve içmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir.
    bu metot aynı zamanda daha az miktarda demleme yapmaya olanak tanıdığı için de oldukça avantajlıdır. normalde filtre kahve demlendikten 40 dakika sonra bayatlamaya başlar ve tadı acılaşır, pour over- dripper metodunda ise bir veya iki fincanlık demlemeler yapılabildiği için bu problem ortadan kalkmaktadır.

    pour over kahve demleme metodunda sıklıkla tercih edilen araç hario v60'tır.
    hario v60 haznesi özel bir tasarıma sahiptir. huni şeklindeki bu haznenin yapısı, demleme esnasında suyun bir döngü oluşturmasını sağlar. demleme yapılırken, demlenen kahve, almak istenilen hazne üzerine yerleştirilir ve içerisine bir filtre kağıdı konulur. yerleştirilen filtre kağıdı bir miktar ıslatıldıktan sonra içerisine kalın öğütülmüş kahve eklenir. kahvenin üzerine sürahi benzeri bir araçla yavaş yavaş, gezdirerek su dökülür. su dökme işlemi iki aşamada gerçekleştirilir. önce bir miktar su eklenerek kahvenin kabarması sağlanır. bu aşamada kahvedeki asitler ve yağlar açığa çıkar. 30 saniye kadar beklendikten sonra yavaş yavaş su eklemeye devam edilerek demleme işlemi tamamlanır. hario v60 dışında pour over demleme için chemex isimli ürünler de tercih edilebilmektedir.

  • hükümetin "dumansız hava sahası" esprisi yaparak geçiştirebileceği üzücü olay.

    olur mu olur amk.

  • şu başlık okuyunca görülüyor ki videoyu izleyip imrenen kadar beğenmeyen ve kötüleyen de var. yazarlardan biri danışıklı dövüş yazmış. ilginç geldi.

    danışıklı dövüş'ün anlamı, ortada bir anlaşma olduğu halde yokmuş gibi davranmak ve insanları kandırmak. yani böyle konuşuyorlar videoda ama, anlaşmışlar. kimi kandırmak için? belli değil. türkiye gibi sivil ve bireysel özgürlüklerle alakası olmayan ülke vatandaşlarına "bak biz çok özgürüz, siz değilsiniz" mesajını vermek için? danışıklı dövüş olduğunu yazan kişinin söylediği bu. özgür olmalarıyla ilgisi yok, öyleymiş gibi davranıyorlar.

    kafalar ilginç.

    obama ile sözünü kesen arasında bir anlaşma olduğu doğrudur. aralarında bir kontrat vardır. o kontrata göre her ikisi de düşüncelerini özgürce ifade edebilirler ve bu özgürlükleri anayasa maddesi ile garanti altındadır. obama konuşurken sözünü kesen kişi bu kontrata güvenerek konuşmaktadır. obama da kontratın taraflarından biridir.

    abd'de de olmuyor mu bu tip bireysel özgürlüklerin kimi zaman kısıtlandığı durumlar? pekala oluyor. ülkenin ve sisteminin vizyonu şudur: abd özgürlükler ülkesidir ve bu vizyonu oluşturan, vizyonlarına sahip çıkan amerikan halkıdır. özgürlüklerin kısıtlandığı durumların artmasını ve normlaştırılmasını hiç istemezler. o yüzden ekranda sözü kesilen başkanları medeni davranır.

    sivil ve bireysel özgürlüklerden haberi olmayan kişilere sorsan tabi danışıklı dövüş. yalandan da olsa şunu biz de görelim demiyor da danışıklı dövüş diyor. bildiğin köle.