hesabın var mı? giriş yap

  • çoraplı ayaklarla girilen tuvalette ıslak bir terlik giydiğinin fark edildiği an ve hemen akabinde çorapta hissedilen ıslaklık hissi. o an insan hayattan soğur, bütün enrjisini yitirir. çarşısının kitlendiğini duyan askerden, en sevdiği yemek takımının tabağının kırıldığını gören anneden bile daha mutsuzdur, hüzünlüdür o an...

  • pitbull'un dövüş köpeği olarak nam salmasının nedeni iyi bir koruma/dövüş köpeği olmasından dolayı değildir. yapı itibariyle orta boy bir köpektir ve ırksal bir sürü genetik hastalığı ve biçim bozukluğuna sahiptir.
    pitbull'un acı eşiği yüksek olduğu için dövüşlerde kolay kolay pes etmez. bir de tabi inatçılığı da meşhur. ama öyle çeneyi kilitleme gibi bir olayı yoktur. hiçbir köpek cinsi çenesini kilitleyemez. sadece çene kasları kuvvetli olduğu için çeneyi açmak zorlaşır. biraz anatomi bilgisi olan herkes bunun bir şehir efsanesi olduğunu bilir.

    diğer koruma köpekleri karşısında şansı yoktur. bir dogo argentino veya kangal karşısında eziktir.

    köpek dövüşlerinde tercih edilmesinin nedeni sonunda kan revan içinde kalıp seyirciye hayvani hisler yaşatmasıdır. bu gerizekalı ırk dışında hiçbir hayvan ölümcül yara alacak bir dövüşe girmez. dövüşün ilk anlarında rakibini tartar ve yenemeyeceğini anlayınca onun alfa erkek olduğunu kabul eder ve teslim olur. bu nedenle dövüşler hep birbirine yakın cüssedeki hayvanlarla yapılır.

    pitbul hakkındaki şehir efsanelerine inanan varoş insanının ezikliği dışa vurmasıdır. ayrıca genetik bozuklukları nedeniyle sık sık veterinere gitmeniz gerekir.

    pitbul saldırıları haber niteliği taşıdığından gereksiz bir kötü üne sahiptir. bize çok uysal ve sevimli görünen collie cinsi köpeklerin de bebeklere saldırıp öldürdüğü bilinen vakalardandır.

  • düzenli bir ordu düz bir arazide hava ve kara kuvvetleri ile üzerinize gelecekse hendek kazmazsınız. "gel burayı bombala" diye işaret fişeği yakmaktan farkı yoktur bunun. haberi yapanı da, eğer varsa hendeği kazanı da tebrik ediyorum

    tanım : kolpa haber

    edit : özelden ve umumdan "o hendekleri tanklara karşı kazıyorlar" diye yazanlar oldu

    1. türkiye suriye sınırı yüzlerce km. uzunluğunda, bizim mekanize kuvvetlerimiz istedikleri yerden girer çıkarlar. hendek kazmakla o iş olmaz.
    2. eğer mevzilendiginiz mevkiyi tanklara korumak için kazdıysanız, iyi bir de hava savunmanız ve topçu desteğiniz vardır umarım, çünkü bunlar yoksa tankları yollamadan sizi tepenizden ve uzaktan bombalarlar. parçanız kalmaz.

    1. madde için (bkz: maginot hattı)
    2. madde için (bkz: ikinci körfez savaşı)

  • taraf olmayan insanlardır.adaleti gözetirler,kin gütmezler,olur olmadık şeylere kızıp kalp kırmazlar,havadan nem kapmazlar.harkesle aram iyi olsun diye düşünmezler,kimseyle yok yere küs kalmamanın düşüncesindedirler.bu özelliklerinden ötürü herkes tarafından sevilirler.