hesabın var mı? giriş yap

  • her zamanki gibi bilgi kirliliği, yanlış bilgiler ve bin defa tekrarlanan saçma sapan bayat espriler havada uçuşuyor. çomarland'da bir başka gün.

    olayın aslını açıklayayım. apple netflix gibi sıfırdan video sitesi açmayacak. zaten halihazırda mevcut olan hbo ve diğer video izleme sitelerini ve uygulamalarını (netflix hariç) tek çatı altında toplayıp paket halinde indirimli olarak satacak. yani 5-6 tane video servisinin her birine 10 dolar ödeyip 50-60 dolar ödeyeceğimize hepsine tek seferinde 20-25 dolar ödeyeceğiz. üstüne canlı spor paketi...vs gibi bazı ek paketler de olacak ve almak isteyenler bunları satın alabilecek.

    bu arada disney şirketinin ceo'su bob iger apple şirketinin yönetim kurulunda yer alıyor. disney geçen sene fox'u satın aldı ve şu anda dünyanın en büyük film kütüphanesine sahip oldu. abd'nin en büyük spor network'u olan espn de zaten disney'in alt şirketi. disney ile apple arasında çok ciddi bir işbirliği dönecek.

    bunun üzerine apple'ın kendi üreteceği içerikler de olacak ama bunlar işin bonusu olacak.

    olayın spotify ile de alakası yok.

  • bundan uzun yıllar sonra, din kitapları çoktan fantastik edebiyat raflarına düştüğünde, insanlık bu tip yaşanmış olaylar hakkında ne düşünecek çok merak ediyorum.

    2022 yılında bir insanı, masallara masal dediği için suçlu ilan etmeye çalışıyorlar.

    inanılmaz bir ilkellik.

    edit: bu tarz hukuk katliamlarına karşı yazdığım, türkiye’de başarılı bir hukuk kariyerine giden yolu anlatmaya çalıştığım şu entry’mi buraya koyuyorum #140184788

  • aşağıdaki diyalogda, telefon surata kapatılmadan az önce söylenmiş tümcedir:

    - iyi akşamlar hanımefendi, istanbul hyatt otelinin telefonunun alabilir miyim lütfen?
    - istanbul'da 194 adet hayat oteli var efendim, hangisi?
    - hayat değil hyatt, kodlayayım mı?
    - hayır gerek yok, semt söyleyin?
    - emin değilim, harbiye galiba...
    - harbiyede yok.... çatt!
    ...
    - iyi akşamlar hanımefendi, ben az önce istanbul hyatt'ın telefonunu sormuştum, kodlayayım otelin adını daha kolay olur..
    - istanbul'da hayat oteli mi? hangi semte hanfendi? (hırgh)
    - otelin adını kodlasam ben, öyle hayat değil çünkü...
    - nasıl hayat peki? çatt!
    ...
    - hanfendi, istanbul hyatt'ın telefonunu verir misiniz?
    - hanfendi nasıl bulcaz iki yüz tane otel var diyorum ya!
    - kodlayayım: hakkari'nin h'si, yozgat'ın y'si, ankara'nın a'sı;
    çaykovski nin t si.
    - çatt!

  • bu lafı diyen bu ülkenin şehitlerine kelle, teröristbaşına sayın, katillerine destan yazdılar, öldürülen çocuğa terörist, ve hepsinin ötesinde ülkeyi kuran atamıza ayyaş diyen bir adamsa sadece acı acı gülümsetir...
    bi de küfrettirir ama ben burada edebimi bozmayacağım şimdi... o anladı benim demek istediğimi...

  • benim en çok hassasiyet gösterip uygulamaya çalıştığım şey sessiz olmaktır. her yerde. her şeyde takındığım sessizlik.
    mümkün olan en sessiz şekilde işimi halletmek.
    ışığın düğmesi açılacak çaaat. çekmece kapanacak, dolap kapağı kapanacak baaaam, masaya bardak konacak çaaaat.
    çok yoruluyorum. bu gürültü hali beni yoruyor. insanların, yanlarında kimse yokmuş gibi davranmaları beni çok hırpalıyor. ben sanki yokmuşum gibi işimi görürken bir başkasının kafama vururcasına her işi gürültüyle halletmesinden tiksiniyorum. ben ki çatalı kaşığı bile tabağa ses çıkmasın diye yavaşça koyan adamım, merdivenden yuvarlanıyor gibi inemem, kendi çıkardığım sesten bile rahatsız olurum, hayatımın ne derece zor olduğunu düşünün.
    insanlara mute özelliği getirsin elon musk.

  • annemin beni leğende yıkadığı cüsseme ve o cüssede yaşatılan o günlere dair her şeye geri dönebilmek için tüm servetimi, yarısı başarılmış bir adet kariyerimi, tüm sözlük içeriklerimi, hatunlara dair dileklerimi, halının altında gizlediğim kefen paramı bile seve seve saçabileceğim eylem.