hesabın var mı? giriş yap

  • - özür dilerim melis, senle ilişkimiz yürümüyor.
    - işim yüzünden di mi, itiraf et, işim yüzünden!!!
    - çizgifilmlerdeki küçük erkek çocuklarının kızlar tarafından seslendirildiğini gerçekten bilmiyordum melis ben... ben dayanamıyorum...
    - haksızlık ama bu, haksızlık dedim sana!!!
    - *allahım, hala vakabiyaşi'nin sesi*

  • kendisiyle sorunu olan bir insanın, başkasıyla mutlu olması mümkün değildir. en temel problem burdan başlıyor. hiç bir şeyden mutlu olmazsınız, sadece evlilik değil, hiç bir şeyden.

  • ben "hdp değil mhp satacak bu ülkeyi" dedim diye akrabalıktan red etmeye yeltenen akrabalarım oldu. gerizekalılıkla suçlandım, vatan hainliği ile suçlandım, pkk sempatizanlığıyla suçlandım, suçlandım da suçlandım.

    sonuç? haklıymışım. şimdi, aynı akpli kurmayların "fetö bizi kındırdı" demesi gibi bunlar da "bahçeli bizi kandırdı" diyorlar. ulan sığır, ben uyarırken bi sesini kesseydin de dinleseydin. yaşımız küçük (<30) diye bilgisiz mi olacağız illa?

  • 1948 yılında irlanda sorununun merkezînde yer alan belfast şehrinde ayrılıkçı cumhuriyetçi fikirlere sahip bir babanın çocuğu olarak doğan ingiliz parlamenter gerry adams, aynı zamanda terör örgütü ıra’nın siyasî kanadı olarak bilinen ve kuzey irlanda’da en büyük ikinci partisi durumundaki sinn féin’in de başkanıdır.

    1983’ten 1992’ye ve 1997’den 2011’e belfast west’i temsilen westminster milletvekilliği yapan adams, kuzey irlanda sorununda önce dönemin sosyal demokrat ve işçi partisi lideri john hume ile ardından da irlanda ve ingiltere hükümetleriyle diyaloğu yürüten ve tarihe “good friday agreement (hayırlı cuma antlaşması)” olarak geçen barış anlaşmasını imzalayan kişidir.

    ingiltere ve ıra arasındaki silahlı mücadelenin sorunları çözmeyeceğine inanan gerry adams, barışı tesis etmek amacıyla ilk olarak katolik millîyetçilerin lideri john hume ile daha sonra 1990’da ingiltere hükümeti ile görüşmelere başlamıştır. ingiltere ve irlanda hükümetleri arasında uzun süren inişli çıkışlı görüşmeler sonunda 1993’ün aralık ayında britanya hükümeti, kuzey irlanda’nın özerklik hakkının kabul edildiği ve sinnféin’le siyasî diyaloğa girilmesinin yanı sıra irlanda nüfusuyla yapılacak bir anlaşma olanağı sağlama taahhüdünün verildiği downing street bildirisi’ni yayınladı. bu anlaşma ingiltere’nin kuzey irlanda üzerindeki egemenlik hakkından vazgeçmesini ve kuzey irlanda’ya “selfie determinasyon” hakkı tanımasını sağlamıştır. sivil, politik, sosyal ve kültürel hakların sağlanmasını güvence altına alan bu çerçeve anlaşma, kuzey irlanda’nın geleceğiyle ilgili alınacak her kararda bölge halkının çoğunluğunun onayının olması gibi yaptırımlar da getirmiştir.

    anlaşma metni birleşik bir irlanda’nın ancak barışçıl yollarla sağlanabileceğini ve barışın mutlaka şiddet eylemlerine son vermeyi ve şiddeti bitirmeye destek olmayı içermesi gerektiğini de kayıt altına almıştır. antlaşma 1994’te ıra’nın 2006’nın şubat ayına kadar sürecek olan bir ateşkes ilan etmesini sağlamıştır.
    kaynak : kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı, güvenlik terimleri sözlüğü.
    edit: imla

  • yeni atandağım okulda seminer haftasında dolmuşa ve atandığım yerin sakinlerine alışmaya çalışırken ben dolmuşta tanımadığım bi öğrencimin tanımadığım velisiyle yan yana denk gelirim. kadının sorularından sonra tabi öğrencinin hangi sınıfta olduğunu ve velim olduğunu öğrenirim ancak soruların ardı arkası kesilmez. cevap vermeye çalışırken tabi bir taraftan ineceğim yeri kaçırmamaya çalışırım. en son ineceğim yere yaklaşınca ve "inecek var" diye seslenmek üzereyken kadın da bekar mısın diye sorunca şoföre "bekarımm" diye seslenirim. devamı yok kısa süre için ölmüş olmalıyım.

  • birbirlerine ilk kez açılma kısmı merak uyandıran görüntülerdir.

    - gıyas iyi adamsın sen.
    - sende öyle.
    - gerçekten iyi duygular besliyorum sana.
    - yüksünme.de hele.
    - bilemedim, sarılasım öpesim geldi, döşüme basasım..

  • üşümeyen kızdır. senin benim gibi duraklarda otobüs metrobüs beklemez. herhangi bir yere yürümez. dışarıda olması da gerekmez çoğu zaman. soğukla temas ettiği ender zamanlar arabasına ya da onu bekleyen arabaya, taksiye yürüdüğu zamanlardır. sen de dışarıda elinde istanbul kart bilmem kaç dakikadır gelmemiş otobüsü bir tarafların donarak beklerken bunlar nasıl üşümüyor diye düşünürsün.

  • son 5 yıldır siyah ve beyaz olanlarından toplamda 7 çift edindiğim canım ayakkabım. başka ayakkabı giymeyi denemiyorum bile gerçekten çünkü bu ayakkabıyla şık olmama şansınız yok bana kalırsa.

    insanların en çok sorduğu soru tabii ki beyaz olanın çabuk kirleneceği dolayısıyla nasıl giyebildiğim oluyor ama internette kısa bir arama sonucunda çok kolay bir şekilde ayakkabılarındaki sararma ve ön taraftaki çökmenin önüne geçebiliyorsunuz ancak tabi bir veya bir bucuk yıl sonra yenisini almakta fayda var.