hesabın var mı? giriş yap

  • ilk olarak iki varlığın yaratımlarına bakalım.
    balrogları iluvatar yaratmışken , ejderhaları ise iluvatarın yarattığı melkor yaratmıştır. bu bile yeterli açıklama aslında.

    eru iluvatar elfleri , insanları ve ardayı yaratmadan çok önce ainuru kendi düşüncelerinden yarattı.
    en güçlü ainurlara valar denildi ve vaların güçte birbirlerine denk olan liderleri manwe ve melkordu. erunun aklında bu ikili kardeştiler.
    ainurun güçte daha zayıf olanlarına maia denildi. valara yardımcı olarak onların halkı oldular.
    balroglar ilk savaş sırasında melkor tarafından baştan çıkartılarak onun tarafına geçen ve çağlar boyunca karanlık lordun en sadık ve en ölümcül hizmetkarları olan ateş mailarıdır.
    balroglar maiar olarak yaradılışın başında eru iluvatar tarafından yaratılmışlardır.
    ölümlü varlıkların hayal güçleri ötesinde büyü yapabilirler. ölümsüzlerdir. elementleri olan ateş üzerinde mutlak kontrolleri vardır.
    alev kılıçları, alev kırbaşları ve zırh kuşanırlar savaşta.

    son beleriand savaşının ardından gelen gondolinin düşüş zamanına kadar orta dünya da hiç bir balrog ölümlüler tarafından öldürülememiştir.
    iki ağacın gücüyle kudreti melkora denk hale gelen ungoliantı yaralayarak , acı içinde geri çekilip kaçmasını sağlayan güç balroglardır.
    noldorun en soyluları en kudretli zamanlarında balrogları öldürememiştir. iki noldor kralı iki büyük savaşta balrogların lordu tarafından öldürülmüştür.
    gondolin de ise ecthalion ve glorfindel gibi iki büyük lord tarafından iki balrog öldürülmüştür ki bu düelloların sonucunda ecthalion ile glorfindel de ölmüşlerdir. üstelik her iki savaşta da elflerin güçleri yetmemiş rakiplerini kuyu ve uçuruma düşürerek öldürebilmişlerdir.
    tarihte ki tek şok edici balrog ölümü gondolinin öfke çekiçleri isimli demirci klanının cinnet geçirip son adama kadar ölme pahasına balroglara saldırması ve onlarca balrogu öldürmeleri sonucu olmuştur.

    gazap savaşında ise kendilerine denk olan maia güçleri tarafından bir kaç tanesi dışında tüm balroglar öldürülmüştür.
    bu öyle bir savaştı ki koca bir kıta yok oldu. balrogları ve melkorun hizmetkarı diğer maiar güçlerini öldürebilmek için valar ve eonwe komutasında ki maiarın ortaya saldığı gücü hayal edin.
    bir kaç milyon orc ya da alnında silmaril olan bir yarım elf ve kartalların öldürebildikleri ejderhaları yenmek için böyle bir güç salınmaz ortaya.

    ejderhalar ise ilk çağın sonlarında , ilk savaştan , lambalardan , ağaçlardan , elflerin uyanışından , silmarillerden ve iki beleriand savaşından sonra melkor tarafından silmarillerin gücüyle yaratılmış olan inanılmaz güçlü varlıklardır. büyü yapabilir , ateş soluyabilirler ve en güçlüleri uçabilirler.
    gazap savaşında valar ordularının ilerleyişini durdurabilmiş olsalar bile ölümlü eller tarafından öldürülebilirler.
    entler , cüceler , ungoliant tohumları örümcekler ve melkorun diğer karanlık yaratımları olan orclar , troller gibi yaşayan canlı varlıklardır. iluvatar tarafından yaratılmamışlardır.
    uykuya , besine ihtiyaç duyarlar. üreyebilirler ve kuzey de yumurtadan çıktıktan sonra çağlarla ölçülen bir ömre başlarlar.

    ilk çağda bilinen en güçlü üyesi glaurung bir insan , gazap savaşında valar ordularını yavaşlatabilen ancalagon bir yarım elf ve üçüncü çağın en güçlüsü smaug yine bir insan tarafından öldürülmüşlerdir.
    rohan kralları olan eorl hanedanının atalarından biri glaurung soyundan gelen kanatsız bir ejderhayı öldürebilmiştir.
    tek gerçek balrog ölümünün olduğu gondolinin düşüşü sırasında bir insan olan tuor bir tanesini baltayla öldürmüştür.
    gondolinin düşüşü sırasında tüm orduyu kontrol ettikleri gibi ejderhaları da kontrol edenler balroglardır.

    bu uzun entry nin özeti şudur. balroglar ejderhalardan güçlü varlıklardır.
    ejderhalar emirleri balroglardan alırlar. eğer savaşmaları gerekirse ejderhanın balrog tarafından yok edilmesi oldukça kısa sürecektir. ejderha ya kaçar ya da balrog tarafından öldürülür.

  • nerdler loser ve kaybetmeye mahkum insanlar degildiler. kendilerini dork ile karistirmamak gerekir. nerd sifatini hak eden kisiler standart bir insanin anlamakta gucluk cekecegi zor diye tanimlanan bir alanda (bilg. bilimleri, fizik vs) ust derece akademik merak ve basari sahibidirler. kendileri genelde mastermind intj kisileri oldugundan sosyallesmekte biraz basarisiz olduklari dogrudur. bu basarisizligin bir sebebi de sosyallesmeye cok onem vermemeleridir. hatta zaman bulamiyorlar bile diyebiliriz. zeka seviyeleri yuksek oldugundan ve genelde problem cozmeyi sevdiklerinden eglenceleri de genelde kendilerini challenge edecek turdendir ki bu da onlari bilgisayar oyunlarini sevmeye veya karmasik filmler izlemeye itebilir.

    geekler icin ise herhangi bir akademik basari veya zeka seviyesi yorumu yapmak mumkun degildir. geekler herhangi bir konuya -genellikle unorthodox- fazlasiyla ilgi duyup zaman ayiran kisilerdir. o alanda derinlemesine bilgi sahibidirler. bilgi sahibi olduklari bu alan akademik bir alan degildir. ornegin star wars'in tum oyunlarini oynamis, filmleri ezberlemis, karakterlerle ruyasinda sevismis birisi star wars geek'idir. tahmin edebileceginiz star wars nerd'u gibi bir tabir mantikli ve mumkun degildir. gene tahmin edebileceginiz gibi nerd insanlarin pek cogu geek sinifina da dahil olurken bu durumun tersi gecerli degildir.

    ozetlemek gerekirse; muhendislik fakultesinde cok fazla calismadan(ya da calisarak, fark etmez), bolca garip bilgisayar oyunlari oynayip gene de yuksek not alan arkadasiniz nerd'dur. sabahlara kadar bilgisayar oyunu oynayip sinavlari pek sallamayan arkadasiniz ise geek'dir.

  • bahçeli de bu da deliriyor millet niye ayaklanmıyor diye ahahah. oradan da bi 5 yıl ekmek çıkarma hayalleri denize düştü. bu gezi'nin ekmeğini yediler bitti çünkü. ama kimsenin şeyinde değiller. ağzında dişi olmayan taban varoşların hakkını savunacak kadar kimse aptal değil artık. açlık hepsini terbiye edecek.

    benim aklıma kendi adamlarını sokaklara chpli bayraklarla çıkarıp, sonra bunları bir güzel dövüp gazlayıp, haberlerde de suni gezi 2 haberleri yapacak kadar delirecekleri geliyor. yokluk bunlara her şey yaptırır, gülmeyin :)

  • çevrimdışıyken bilgisayarı kurcalamak.

    lan internet bu kadar yaygin degilken bilgisayarin bilmemne dll'sinden system dosyalarina kadar her haltini bilirdik.

    simdi isletim sistemi bile skimizde deil. browser var mi, var. yallah.

  • ben bu yazıdan mutlaka dolar alın yakında şakkadanak 12 olacak anlamı çıkardım.

    biliyorsunuz 3 lirayken verdiği dolar düşürme taktikleri neticesinde şakkadanak 9,80'e geldik.

  • 'o değil de nihat gizem'e ne yürüdü be' dediğim program. yalnız iyi yürüdü.

    edit: lütfen daha fazla beğenmeyin arkadaşlar en beğenilen entrym bu olsun istemiyorum gerçekten. ne yazdım ki yürüdü yazdım sadece valla başka bir şey yazmadım çok saçma yani yapmayın.

    edit 2: allah belanızı vermesin ne diyim yani.

    debe editi : vay anasını.

  • tamamen hurdacı, tamirci, motorcu çöplüğüne dönmüş bulunan discovery'nin through the wormhole ve bear grylls programları dışında national geographic karşısında fena ezildiği karşılaştırma. elbette korkusuz balıkçılar, akvaryum dünyası, cesar millan gibi gerzek programlar nat geo'da da var ama başta astronomi olmak üzere bilim ve vahşi yaşam belgeselleri discovery grubundakilerden çok daha kaliteli ve sürekli yenileri geliyor. discovery science sürekli eski belgeselleri yayınlıyor hatta.

    not: bu entry'yi yazarken fark ettim ki, ben reality show'lardan tiksiniyorum ve discovery fena halde reality show bataklığına gömüldüğü için kendisinden soğumuşum.