hesabın var mı? giriş yap

  • rüyamda mesaj attım ve hemen arkasından telefonumun kontör gitti mesajıyla uyandım. biri bana bunun nasıl olabildiğini açıklasın. rüyamda attığım mesajdan bile para kesiyorsun allahsız turkcell diyerek bağlayayım şimdilik.

  • olmayacaktir. akp (tabi ki aslinda tayyip erdogan) daha once kimsenin yapmadigi sekilde rakiplerine ve rakip olacaklara cozum buldu, onlari yok etti, sindirdi, korkuttu, kendine katti, secmenlerini caldi ve bunlari yaparken kendini durdurabilecek gucleri, ordu, yargi vs etkisizlestirdi, kendi amacina uygun hale getirdi. degisiklikleri yaptiktan sonra da kanunlari eski duzene donulemeyecek sekilde degistirdi, simdi de sistemi degistiriyor. bundan sonra bu duzenden donulmesi mumkun degil. olene kadar tayyip erdogan, ondan sonra da uygun gorecegi bir kisi, damadi, oglu, torunu vs basta olacaktir. bu ulke bitmistir. gecmis olsun.

  • iki arkadaşım var üniversiteden. birinci sınıftan bu yana birbirlerine bunu söyleyip duruyorlar. ikisinin hayatlarina birileri girdi çıktı ama hala bekarlar. yaş 34 oldu artık. erkek tarafı geçen hafta artik sözünü tut demiş. kız tamam demiş.
    evleniyorlarmis. demek ki varmış böyle bir şey.
    tanımlamak gerekirse şimdiki zaman değil geleceğe yönelik evlilik teklifi cümlesi.

  • şüphesiz;

    -hahaha merhaba başkanım.
    -ne o lan bayrammı var?
    -seni uğurluyoruz ya başkanım bundan iyi bayrammı olur.yalnız sizden bir ricam var babama selam söyle oda gideceğin yerde.
    -ben ananın bulunduğu kısma gidiyorum ona söylerim.

    (bkz: üç kağıtçı / kemal sunal)

  • 199tl'ye hepsiburadadan edindiğim kulaklıktır. öncelikle entryme başlamadan önce kullandığım ve uzun süre deneyimlediğim (min 5 saat) bu ürüne rakip kulaklıkları sıralayayım. (fiyatı 1k'yı geçen kulaklıklar dahil edilmemiştir.)
    - beats solo 3
    - marshall major 3
    - jbl t500bt
    - sennheiser 4.40bt

    günümüzde popüler müzikleri dinleyen herkesin ilk baktığı bass'tan başlayayım. üstteki tüm kulaklıkların hiçbirisinde bu aletteki gibi bass yok. bass-up özelliği diye bir şey var, onu aktif etmeden bile yok. bass-up özelliğini aktif ettiğinizde titreşim özelliği bulunan gaming headsetler gibi oluyor. (msi ds502 gibi)

    midlere geldiğimizde ise midler sennheiser 4.40bt ve jbl t500bt 'den çok iyi. major 3'ün sesi aşırı kısık, bu yüzden midler yüksek seste boğuluyor ama orta seste major 3 daha iyi. beats solo 3 ise bass yönünden sıfır olduğu gibi midlerle bu arayı kapatıyor.

    tizlerde ise major 3 bir numaralı ve sennheiser 4.40bt birazcık daha sönük kalıyor q10'dan. ama tizlerde sıralama yaparsak major 3 > q10 = solo 3 > 4.40bt > t500bt

    cihazda hi-res audio sertifikası var. kablolu halde 20hz ile 40khz arasına çıkabiliyorsunuz bu sertifika ile. (20hz-40.000hz)
    aynı zamanda bluetooth ile flac örneklemesi yapabiliyor. 44.1khz 16bit flac müzik çalabiliyorsunuz. spotify'dan youtube music'e geçtiğinizde sesteki kaliteleşmeyi bariz hissediyorsunuz. youtube music çok daha kaliteli ses veriyor. sırf q10'u ve diğer kulaklıkları denemek için deezer hi-fi kullanmaya başladım. deezer hi-fi ise muazzam hissediliyor. t500bt ve 4.40bt ise fark yaratmadı hi-fi müzik dinlerken.

    özetlemek gerekirse
    + 199tl'ye aldım, fiyatına göre mükemmel. saydıklarım arasında en iyisi diyebilirim.
    + kulaklık taktığım zaman çok rahat ses kasabiliyorum. (dolby atmos - gaming mode ile)
    + çok fantastik bir bass'ı var. odanızda subwoofer kullanıyormuşsunuz gibi oluyor.
    + dengeli mid, kuvvetli tiz. ben hans zimmer tarzı müzik seviyorum.
    + ciddi manada 60 saat şarj özelliği var!!
    + type-c kullanıyor şarj olarak. 5 dakikada lowdan mediuma şarj edip 5 saat daha dinleyebiliyorsunuz.
    - aralarında en ağır kulalık. buna rağmen 4.40bt'den daha rahat. rahatlık sıralaması solo 3 > major 3 > t500bt > q10 > 4.40bt. şarj kapasitesine göre ben bu ağırlığa da razıyım onu da söyleyeyim ama.
    - tasarımı çok hoşuma gitmiyor. bendeki kırmızı-siyah modeli. bi major 3 etmez tasarım olarak.
    - anker firmasının fiyat politikasını sevmiyorum. fiyatını ya tam indiriyor ya tam çıkartıyor. (199'dan 499'a çıktığı oluyor ama hiç 199 aşağısına inmedi.)
    - bir miktar sonra ağrı yapıyor. (5 saat üstü kullanımda.)
    + şarj kablosu ve aux kablosu kaliteli.
    - aux kablosu çok kısa, masaüstü bilgisayar kullansaydım aux kablosu işe yaramayacaktı.
    + paketlemesi güzel ama bi solo 3 değil.
    - taşıma çantası çıkmıyor.
    - aktif gürültü önleyici özelliği yok ama bu fiyat bandında imkansııız zaten.

    özetle önerir tavsiye ederim ama ağırlık gibi eksileri var.. 400-800 bandındaki en iyi kulaklık. 1k kulaklıklarla kapışır.

  • yalan yok insan heyecanlanıyor... gerçekten denilen işlevlere ulaşırsa...
    aselsan ve bilkent üniversitesi ortaklığında "ab-mikronano" şirketin temiz odaları ve ilk kez denenecek teknolojilerle inşa edilecek binanın temeli, bilkent yerleşkesinde yer alan bilkent cyberpark teknokent bölgesinde olacakmış. haberlere göre bu tesiste üretilecek gan temelli çipler sayesinde savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4g/5g cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen dünyanın 4. ülkesi konumuna yükselecekmişiz.
    eğer gerçekleşirse takdire şayandır. tören de yapılsındır. haktır. ama profosyonel ordu dediler komutanlar ihraç edildi kınamaktan öteye gidemeyen ordumuz oldu, adalet dediler para sahiplerine çalışan adliye saraylarımız oldu, devlet işleri dediler maliyetiyle dudak uçuklatan aksarayımız oldu... şimdi çip fabrikası diyoruz, gene afili bir bina, nurtopu gibi süprizimiz olmasın? o çipleri bize takmasınlar?

  • bu millete bayılıyorum ya.

    abi siz kendinizi tam olarak ne sanıyorsunuz millet olarak? hani akp'liler diyor ki "almanya bizi kıskanıyor" da siz de bu kafaya girerseniz o latteye yakın zamanda 640 tl de verirsiniz. hatta o latteler bu ülke topraklarından da uzaklaşır yakında...

    işin gerçeği şu. biz millet olarak akp gibi bir partiye, tayyip gibi bir elemana 20 senelik yetki verdik. tek gerçek budur abi. benim yorumum, senin yorumun değil. 20 sene bunlar var başımızda. gerçekler bunlar.

    siz elin cunta rejimiyle yönetilen afrikalı vatandaşına, o vatandaş "ya şöyle güzel son çıkan telefonları, bilgisayarları alayım, avrupa'ya tatile gidelim" dediğinde gerizekalı gözüyle bakmaz mısınız? demez misiniz "lan elinde keleş, boynunda altından zincir, ot içip cümle kuramayacak tipler tarafından yönetiliyorsun istediğin şeylere bak" demez misin?

    o yüzden başa dönüyorum: sen 20 senedir akp rejimi ile yönetilmeyi kabul edip bir de yukardaki afrikalı gibi refah içinde yaşamak düşüncesini mi geçiriyorsun içinden? kimsin abi sen?