hesabın var mı? giriş yap

  • sodayı alkollü içecek sanmak, saklanıp aileden gizli gizli içip içip yerlerde yuvarlanmak, kahkaha krizlerine girmek.

  • inanılmaz güvenlik önlemlerinin alınmasıyla gerçekleşmiştir. caddelerin trafiğe kapanması, güvenlik koridoru oluşturulması, sinyal kesiciler, keskin nişancılar, korumalar, sivil polisler ve daha neler neler.

    isteyince güvenlik önlemi alınabiliyormuş demek.

  • yıldo'nun, programına bağlanan bir kadının star tv'nin evlerinde çekmediğini ve yıldo'yu göremediğini söylemesi üzerine o geceki konuğu billur kalkavan'ı kastederek "türkiye'nin en büyük vericisi burada, nasıl çekmez?" dediği video.

  • güvenlik amaçlı bir uygulamadır. olası acil durumların(motor veya kanatlarda meydana gelebilecek sıkıntılar mesela) yolcular ve kabin ekibi tarafından fark edilmesi için böyle bir uygulama vardır. bir de koltuklar dik, masalar kapalı konuma getirilir. bunun sebebi de acil durumlarda yapılacak tahliyenin hızlandırılması içinmiş. koltukların bu pozisyonda olması bir arkada oturan yolcunun takılmadan rahatça çıkmasını sağlıyormuş. eğer dik değil de yatık konumda olursa arkadaki kişi yerinden kalkamayabilir veya takılıp onun da arkasında kalan yolcuların geçişini tıkayabilirmiş.

  • fatih, istanbul'u fethettiğinde bizans da son savunma için ayasofya'ya sığınmıştı. bizans artıkları da öyle yapıyor istemdışı olarak. kanlarına işlemiş bizanslık bunların. az ötede ecdadın helal parayla yaptığı cami var. adam ısrarla kafirin, domuz ticaretinden, şarap ticaretinden kazandığı parayla yaptığı yer olan ayasofya'da ibadet edecek. normal camiye gidince eksik hissediyor kendini. illa ayasofya olacak.