hesabın var mı? giriş yap

  • arabasında keser taşıyan bir insanın aşırı minnoş, kalpleri ısıtan pişmanlık hikayesi. dünyanın en naif insanına bunu nasıl yapmışlar?

  • sony galibiyetiyle sona ermekte olan format savaşı.

    iki format arasındaki teknik farkı tam bilmesem de zaten sony'nin kazanma şansının daha yüksek olduğunu düşünüyordum.

    neden derseniz:

    1) sony columbia pictures'ın sahibiydi. bu firmanın filmlerinin başka bir formatta satışa sunulması zaten mümkün değildi.

    2) sony ps3'ü blu ray ile makul bir fiyata sunuyordu. (hd dvd veya blu ray player fiyatlarının 400$lar civarı olduğunu düşünürsek ps3 makul kalıyor)

    3) sony birçok yan teknolojisiyle sinema ve müzik sektöründe ve dolayısıyla retail ayağında ikna kabiliyetine sahip olacak kadar kuvvetliydi.

    sonuç olarak da bunlar gerçekleşti. insanlar ayrı player alacaklarına ps3 almayı yeğlediler. hardware tercihindeki bu fark, software tercihini de etkiledi. böylece blu ray diskler hd dvd'den daha fazla satılır oldu. bu farkı amazon gibi büyük satıcıların hd dvd fiyatlarını düşürmesinden de anlayabiliriz.

    sony'nin agresif blu ray pazarlaması ve sinema sektöründeki etkisi meyvesini verdi ve sonunda toshiba'yı yere düşürecek son darbe warner bros'tan geldi. warner bros artık sadece blu ray disk üreteceğini açıkladı.

    retail aşamasında ise best buy'da sadece blu ray satacağını açıkladı.

    sonuç olarak şu ana hem hd dvd film fiyatları hem de hd dvd player fiyatları 3'e bir oranında düştü.

    best buy'da şu an 400$' 'lık hd dvd player'ı 120 $'a almak mümkün. ileride izlenebilecek film bulunamaıyacağı için bu fiyattan satılıyor. şu an sadece "ben hd dvd film gördüm" diyebilmek isteyen insanlar tarafından satın alınıyor.

    sony'nin galibiyeti teknolojik değil, açık olarak pazarlama galibiyetidir.

    http://www.hollywoodreporter.com/…0b14b889b10defb59

  • migros'un çarıklı şımarıklığına göre davranmaması olarak değiştirelim onu. hiç stok yapmadım, canım içmek isterse gidip en yakındaki yerden alacağım ve o da paşa paşa satacak. tek hayatımızı 1 saat bile bu nevşehir çöreklerinin hassasiyeti ve kutsallarına göre şekillendirecek değiliz.

  • satış yasağına karşı yapılması gerekli olan eylem. sonuçta satış yasak amk, veresiye yasak değil ki. ahah.

    gidecez kanka bakkalımıza, aga sen bunu ver, yarın öderim saat 6.01 de diyeceğiz. bitti gitti işte.

    yaşasın semt bakkalına dönüş.

  • tek doz aşı olanlar aşı olmamış gibi dikkat etsin demenin neresi felaket tellallığı akılsızlar.

    çok doğru hatta salgın esnasında insanlar iki doz aşı olsa da toplumun kalanı aşılanana kadar dikkat etmeli zira siz aşılıyken asemptomatik geçirebilir ama bir aşısıza bulaştırabilirsiniz ayrıca da salgın üst noktadayken aşı uygulaması virus varyantlarında bir seçilim baskısı yaratarak mutasyona sebep oluyor.

    bilmediğiniz konularda ahkam kesmeye ne kadar da meraklısınız.

    %100 doğru açıklama.

    sizin bu saçma tavırlarınız ve konuyu ısrarla anlamamaya çalışmanızdan bu hale geldi.

    edit: basligi alevlendiren dangalak hangi aşıdan bahsedildigini bile bilmiyor ama hocaya akil veriyor bir de link paylasmis. ulan cehalet sana lanet olsun ya. turkiye'de %95 oraninda su ana kadar sinovac asisi kullanildi onun da ilk dozunun yeterince etkin olmadigi soyleniyora adam amerikanin sesi linki vermiş.

  • beraber gaza gelmi$ insanlarin kendilerini digerlerinden ayirmak icin cizdigi sinir..

  • sivilcenin oluşumundan sonra geriye kalan can sıkıcı izlerdir.

    tabi şimdi buraya bu zorunlu tanımı girdik diye suratta oluşmuş o çirkin izler gitmiyor, kaldıkları yerden can sıkmaya devam ediyorlar.
    o zaman bir tarif vererek bu sorunu bugün şurda çözelim istiyorum. yıllardır sivilce izlerinden muzdarip herkese gelsin bu tarif.
    şimdi öncelikle temiz bir kavanoza eczaneden aldığımız 1 tüp her derde deva bepanthen kremi , 1 tüp madecassol * * * ve 1 ampul e vitaminini karıştırıyoruz. ve bu karşımı her gece yatmadan önce sivilce izlerinin bulunduğu bölgelere sürüyoruz. 1-2 hafta içinde cildinizdeki canlanma ve düzelmeye siz de inanamayacaksınız. şimdiden geçmiş olsun. pürüzsüz ciltler dilerim.

    ayrıca son zamanlarda bu konuyla alakalı başka bir keşfim daha var. (bkz: #42018837)

  • ulan ibine. adam çalışma sermayesini yaratamayıp kredilere ödeme yapıyor ve stok çekebilmesi için alacağı firma yabancı buyük ihtimalle para olmadan mal vermiyor. senin gibi ibineler de adamın halini bilmeden boyle laf çakıyor. piyasa şu anda bu tip firmalar ile dolu. çalışma sermayeleri kurdan eridiği için peşin mal parasını almak zorunda kalıyorlar. senin huyun suyun hürmetine değil yani. ibinelik olsun diye yapmıyorlar. piyasa tamamen nakite döndü bu bir iki senedir. alış bebişim.

  • 7.62mm çapında, 102 santim boyunda, şarjörle beslenen ve hava ile soğuyan, barut gazının geri tepmesi, irca yayının ileri itmesiyle yarı otomatik veya otomatik olarak atış yapabilen piyadenin temel muharebe silahıdır.

    edit: bu tanımda geçen irca kelimesinin yanlış, doğru kullanımının ise icra olduğu yönünde birçok mesaj aldım. irca “ rücu etmek, döndürmek, çevirmek, yerine geri getirmek” manasına gelen arapça kökenli bir sözcüktür. burada da bahsimize konu olan yayın tam olarak bu görevi ifa etmesinden mütevellit doğru kullanımı tabii olarak icra değil ircadır.