hesabın var mı? giriş yap

  • sene 92 daha çok küçüğüm. babam yurt dışında ama avrupa değil o zamanın garibanlarının gittiği bi afrika ülkesinde.
    işsizlikten, ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için başka çare bulamayıp gidiyor bu afrika ülkesine.
    bi cumartesi günü annemin dişi çok ağrıyor. yerinde duramıyor ağrıdan sızıdan ağlıyor kadın. özel doktora verecek parayı bırak, devlet hastanesine gitmek için verecek araba parası yok.
    öğrendik zaten doktor da yokmuş diş hastanesinde.
    dayanamadım annemin ağlamasına.
    telefonların yanında o dönem kesin altın rehber bulunurdu. kaygan sarı sayfaları olan işyerlerinin kurumlarının telefonlarının bulunduğu bi kitap.
    kaptım o kitabı açtım diş hekimleri bölümünü a harfinden başladım sırayla telefon açmaya.
    amca teyze herneysen "annem çok kötü, bizim paramız yok annemi tedavi eder misin?"
    üç ya da dördüncü aramamda bi doktor tabi ki yavrum hemen çıkın gelin dedi. koşarak annemi aldım gittim doktora.
    bir anısını anlatmıştı gittiğimiz doktor. onun da babası yurt dışındaymış çocukken. montunu kaybetmiş bir kış okula montsuz gitmiş.
    annemin dişini yaptı sağolsun annemle sürekli konuşuruz bu olayı. ve annem her seferinde der ki " o doktorun yaptığı dişe hiçbir şey olmadı yıllardır" belki marifet belki minnet bilinmez...
    her zaman bu hekimi, ahmet lengerli'yi anarım, takdir ederim. a harfinden başladım gittim belki b harfinde de bir doktor çıkardı yardım edecek ama kaderimizin benzeşmesi daha yakınlaştırdı.

  • üzülmeyi, işletmeyi kınamayı denedim ama olmuyor be... bir beach cluba girmek için araya tanıdık sokmak nedir ya, üstüne bir de 2500 tl para bayılarak! çok mu önemli yahu oraya girmek, anlamadım ki? ve, bu kadar para verip üzerine bir de araya adam sokmanız gerekiyorsa oraya giriş için, o işletmenin de böyle body shaming yapmasını doğal karşılamanız gerekiyor diye düşündüm, şımartan sizin gibiler...

  • aşağıdaki linklerden 10 saatlik versiyonlarının açılıp dinlenebileceği, konsanstrasyon gerektiren bir iş yaparken, çalışırken, kitap okurken vb focus problemi çeken insanlar için çare olduğu iddia edilen ses bütün, temiz gürültü, white noise.

    yaa. işte bunlar hep bilim, hep science.

    süper sessiz bir ortamda konsantrasyon problemi çekerek dakikalar içinde yaptığınız işi bırakmanız çok normal. deneyin. ya da denemeyin neblim:

    study power - 10 saat white noise >> kitap icin )kitap okurken bir paralel evrende gibiyizdir, daha fazla konsantrasyon gerekir. aklıma düşünceler gelip geçiyor diye onlarca kez geri dönüp okuduğum sayfaları bilirim. o yüzden kitap için olan beyaz gürültü diğerlerine nazaran biraz daha sakin. daha bir tatlı huzurlu, kardeşçesine)

    epic thunder - 10 saatlik yağmur ve hafif fırtına sesi >> rapor, sunum, close out vb. kendi içerisinde parçalı küçük işlerden oluşan işlere göre beyaz gürültü. örneğin rapor hazırlarken bir exceli açarsınız oraya bir sütuna ekler ardından diğer bir kaynak dosyaya geçersiniz başka bir bilgiyi aktarırsınız. neticede aynı masada aynı bilgisayar başında olmanız gerekir bu bir konsantrasyon ister ammavelakin parçapinçik. işte formül bu tür bir beyaz gürültü!! bunu dinlicen.

    peşin edit: kitap için olanı denedim çalışıyor. dün itibariyle yarım kalan iki kitabı bitirdim. denedik de yazdık karrşim ona göre yani.. epic thunder olanı bugün deniyorum. bakalım kısmet. çalışırsa yazıcam.

  • günümüz türkiyesindeki kızların atasıdır. kültürel donanımı ve maddi gücü yoktur ama hep en iyisini arar. iyisini bulsa bile daha iyisi vardır mantığında hareket eder. kendince en iyisini bulunca da kompleks yapıp partnerine eziyet etmeye başlar. hacerler sıkıntılı tiplerdir. size selam verdiği an ortamdan uzaklaşın.

  • "kankamı atamayıp kimi atayacaktım? ilkokulda saçımı çeken hüseyin'i mi?"

    böyle deseydi çocukluğuna verirdim en azından.

  • şampiyonlar ligi'nde güçlü ekiplerin türk takımları karşısına yedek ağırlıklı kadroyla çıktığında akla gelmeyen kural. iki yüzlülük bunu gerektirir çünkü.