hesabın var mı? giriş yap

  • iyi de temsilcileri yoksa parayı kimden alacaklar? cezayı hangi adrese kesmişler acep?

  • bir kere düştüm buna.

    iş arkadaşımdı. telefon almıştı kendine. 1 ay ödedi. sonra başka yere geçti. 2. ay ödemedi. 3. ay ödemedi. 4. ay aradım. direkt lafa girdim. biraz sıkışığım, para gelecek 1 aya. hepsini öderim dedi. 2 ay geçti, ses yok. tekrar aradım, açmadı. geri de dönmedi. mesaj attım. aga 24 saat içinde tamamını ödemezsen, ben kendi bildiğim yoldan çözerim dedim. tabii ki geri dönmedi. günah benden gitti.

    o zamanlar mavi bilgisayar vardı. oradan almıştık telefonu. gittim. hırsızlık vakası var. faturamı kaybettim, fatura nüshası lazım dedim. kredi kartıma ait alışverişten faturamı verdiler. karakola gittim. önce durumun aslını anlattım. polis güldü. telefonu ya da parasını verirse şikayetten vaz geçer misin dedi. tabii ki dedim. tamam, hallederim şimdi dedi. numarasını istedi. aradı hemen yanımda, parayı getir yoksa başın yanar, benden demesi dedi.

    adam şehrin öbür ucundan 15 dakikada geldi karakola. güzel güzel paramı verdi. saydım, ilk taksit dahil hepsini vermiş. geri verdim fazlasını. adi bir kağıda satış protokolü de yaptık oracıkta. imzalar atıldı. sonra arkasına bakmadan gitti.

    aklınızda bulunsun. ola ki böyle bi bok yiyeceksiniz, faturayı kendi adınıza kestirin. ne olur ne olmaz.

  • geçmiş ve gelecek kargaşasıyla ilgili insanları aydınlatmak istediğim film.

    --- spoiler ---

    geçmiş ve gelecek arasındaki etkileşimi anlamamız için elimizde 2-3 tane anahtar diyalog var.

    1- hulk ve the ancient one arasındaki diyalog. burada ancient one ablamız açıkça diyor ki "eğer zaman taşını sana veririsem senin timeline'ını kurtarmış oluruz ama benimkini koruyacak durumda olamam.

    bakın burada yeni bir timeline'dan bahsediyor yani geçmişi değiştirirseniz kendi zaman çizginizde değişiklik olmaz, farklı bir paralel evren yaratmış olursunuz.

    2- catpain america'ların kapışması. burada aynı kurala bağlı olarak iki captain america görüyoruz ve eğer günümüzdeki cap, eski cap'i öldürse bile kendisine bişey olmayacak, geçmişe giderek yaratmış olduğu farklı paralel evrendeki cap ölmüş olacaktı.

    3- eski nebula'nın ölümü. burada da paralel evrendeki nebula ölüyor ve doğal olarak günümüzdeki nebula'ya bir şey olmuyor.

    o zaman yukarıda söylendiği gibi cap, geçmişten bir tony bulup getirebilir miydi? evet ama bu sefer de tony'siz kalan paralel evren koruyucusunu kaybetmiş olacaktı.

    zaten taşları iade etmenin mantığı da bu, diğer paralel evrenler zarar görmesin. kendimizi kurtardık ama onları yakmayalım bu sefer diyorlar.

    --- spoiler ---

  • bildiğim kadarıyla 2 insan tartışırken , düzgün konuş , saygılı ol v.s ifadelerini kullanır.

    az önce oradaki bir barzonun tartışma esnasında karşısındakine kibar olma dediğini duydum. hayatı boyunca seviyeli bir tartışma yapamamış herhalde. bunun gibi başka bir tür de rakibine karşı yerde tepinme , toz fırlatma gibi davranışlar sergiliyor. insan değil de pokemon sanki amk.

  • şu habere göre maltepe coşkun fen lisesi tarafından tübitak liselerarası proje yarışmasına sokulmuş proje. haber kaynağı pek güvenilir olmadığından az saydıracağım:

    - öğrecisine bilimsel metodu öğretmek için bu projeyi destekleyen hocalara bir.
    - bunu proje yarışmasına sokma cesareti bulan okul yönetimine iki.
    - proje diye bunu kabul edilir bulup direk reddetmediyse tübitak'a üç.
    - bunu eğer ola ki sergilenmeye değer bulduysa tübitak'a bir defa daha dört.
    - bunu nazar ispatlandı diye haber yapan kuruma iki kere olmak üzere altı.
    - ülkemin cinlerden elektrik üretme projelerinin desteklendiği ziya ül hak pakistan'ına dönmeye başladığını hissettiğim bu dönemde yaşadığım için kadere yedi.

    öğrencinin suçu yok, böyle bir proje yapmak aklına gelince adam gibi sample size nedir, ne deneyle sınanabilir vs anlatacak hocası yok başında belli ki.