hesabın var mı? giriş yap

  • yaklasin size crocs terlikler hakkinda biraz teknik bilgiler vereyim. bu terliklerin malzemesi kendilerinin croslite adini verdigi aslinda teknik olarak (bkz: eva) olan ethylene-vinyl acetat denen bir kapali hucre, termoset, kopuk malzemedir. bakmayin burda afili afili teknik terimler kullandigima. kendim 20 yillik yuksek malzeme muhendisiyim. uzmanlik alanim ise polimer ve kompozitlerdir. o nedenle biraz afilli yaziyorum. ama bu malzeme ozunde kopuk bir polymer'dir. peki nedir bu malzemenin en buyuk ozelligi? esnek, hafif, gorece dayanikli ve ucuz olmasidir. ornegin oyuncaklarda, bebek arabalarinin tekerleklerinde (ucuz olanlarda), bisiklet selelerinde, kasklarda, spor malzemelerinde destek amacli kullanilan malzemedir. en buyuk mekanik ozelligi ise sok absorbe edebilmesidir. neyse sadede gelelim. dedik ya bu malzemenin en buyuk ozelligi ucuz ve hafif olmasi diye. crocs denen bu amerikali firma bu terlikleri cin'de kalipcilarda (bakin bunlar ayakkabici degil. kalipcidir) cok cok dusuk maliyetlere, hatta inanamayacaginiz kadar dusuk maliyetlere urettirir. cin piyasasini cok iyi bilen ve malzeme maliyetini de cok cok iyi bilen biri olarak, bir cift crocs terligin uretim maliyeti en fazla 1 usd oldugunu tahmin ediyorum. ancak buna paketleme ve nakliye dahil degildir. hadi en fazla vergilerle beraber bir cift crocs'un kabaca 3 usd'a mal oldugun goz onune alirsaniz, sirketin cok ciddi kar marjlariyle calisip yatirimcilarina ciddi paralar kazandirdigini tahmin etmek pek de zor olmaz. eee size de bir tuketici olarak dunyanin en cirkin palyaco terligini gururla giymek duser. merak etmeyin palyaco gibi gezen dunya'da sadece siz degilsiniz. sizler gibi marka bagimlisi milyonlarcasi var bu dunya'da. crocs'un gecen sene 1,3 milyar dolar ciro yaptigini da buraya yazalim.

    kucuk bir tavsiye. illa ki palyaco gibi gezmeyi seviyorsunuz. gidin bim, migros gibi yerlerden, ya da pazardan sahtesini alin. muhtemelen 10'da 1'i fiyatina mal olur ve emin olun performans olarak bir gram eksikleri yoktur. onlarda hafiftir, onlarda sizi palyaco gibi gosterir.

  • acilen bitmesi gereken saçma sapan davranış.

    hanım kızımız arkadaşlarıyla güzel bir akşam yemeği fotoğrafını paylaşmış, buraya kadar her şey normal. altına yazdığı şey '#bugün #böyle #olsun #dedik #kızlarla #boğazda #yemek #mutluyuz #bizim #aramız #bozulmaz #yıllar #sonra #olsa #bile'

    şimdi öncelikle hashtag'in temel amacı fotoğrafları kategorize ederek insanların istediği kategorideki fotoğrafları bulmasını kolaylaştırmak. ulan madem cümle yazacaksın neden her kelime başına hashtag düşüyorsun? senin ''#böyle'' diye açtığın hashtagi kim aratır, kimin amacı bunu aratırken senin boğazdaki yemek fotoğrafını bulmaktır?

    ve ilginç bir şekilde bunu yapan insanların sayısı maalesef az değil.

    edit: başlığı taşıyan sözlük yönetimine bunun sadece instagramda yapılmadığını, farklı sosyal medya mecralarında da gerçekleştiğini belirtmek isterim. ayrıca ben yazılan hashtagin uzunluğunu değil, her kelimeye ayrı ayrı hashtag düşülmesini belirttim. saygılar.

  • iki sinek pencerinin camında iş üzerindedirler; bunu gören evin küçük çocuğu elinde sinek teliyle başlarına dikilir ve annesine seslenir:
    "annea! sineklerin erkeği olur mu?"
    "olur evladım..."
    "annea! peki bu sineklerin dişisi olur mu?"
    "(bir sonraki soruyu tahmin eden anne cevap verir) olmaz yavrum..."
    sanki bu cevabı bekleyen küçük çocuk sinekleri bir hışımla öldürür...
    "ibnelerrr!!!"

  • gerçek bir ana haber bülteni ve e-gazete klişesidir.

    genelde bu kadarı da pes dedirtir ve gizli kameraya işte böyle yansır.

    kim bilir belki de izlediğimiz bu görüntüler bir hollywood filminden değildir ve kaza bu kez geliyorm der ve mobeseler an ve an kaydeder.

  • şu sıralar ilginç bir şekilde çinli akımı olan platform.
    çinli bir hatunla eşleştim. ilk önce saçma sapan muhabbetler döndü. sonra iş bitcoine geldi bir şekilde. işte ben bu işin uzmanıyım istersen sana yardım edeyim. kolayca para kazanmak istemez misin falan demeye başladı. neyse ben olayı sen nude at bakarız daha sonra para işlerine diye olayı sulandırınca muhabbet koptu.
    sonra aklıma takıldı bunlar ne ayak diye. şimdi yeniden bir çinli ile eşleşip salak muhabbetleri geçtim. bu da hemen kripto paralara getirdi mevzuyu. işte amcam büyük bir bankada çalışıyor. içerden bilgi alıyorum falan diye gazladı. tesadüf olmadığını düşünüyorum. biraz salağa yatttım. ben bu işlerden anlamam bana yardım et falan diye. bkc coin diye bir sitenin linkini attı hemen. üye ol sonra yardım edeyim falan diyor.

    arkadaşlar çekik gözlü kardeşlerimiz bizim uçkur ve kolay para sevdamızdan kombo bir dolandırıcılık yöntemi bulmuşlar sanırım. anadolunun kavruk delikanlıları olarak bu oyuna gelmeyin. zaten gönderdikleri virüsle yeterince öptüler bizi şimdi de cüzdanlarımıza göz dikmiş yarasa yiyiciler.