hesabın var mı? giriş yap

  • "diyanet'in 2015 bütçe teklifi 5,7 milyar liraymış. o parayla hala bir peygamber çıkartamazsak haram zıkkım olsun valla.."

  • 45 saat kuralını birçok kişinin yanlış bildiğini gördüğüm başlık.

    haftada 45 saat çalışacaksınız diye bir şey yok. çalışan kanunen en fazla 45 saat çalıştırılabilir şeklinde o kural. siz işyerinizle aranızdaki sözleşmeye göre haftada 30 saat de çalışırsınız 40 saat de. uzun zamandır 40 saat mesai yapan biri olarak, bundan sonra 45 saat aç kalmadıkça çalışmam. tavsiyem siz de çalışmayın, iş arayın.

    zaten etrafımda gördüğüm en büyük sorun bu. işinden memnun olmayan, sürekli şikayet eden çok fazla insan var. ama bu insanların çok çok azı iş arıyor.

    cuma olayına gelince, 2016 yazında değişen yasaya göre hafta ortasından sonuna izin alırsanız cumartesi izinden düşmez. örneğin çarşamba, perşembe, cuma izin alırsanız yıllık izninizden 3 gün düşer. ancak haftayı tamamen kapatırsanız pazartesi'den itibaren, o zaman 6 gün düşüyor.

    bir de şöyle birşey var, mesela salı günü 23 nisan, siz pazartesi, çarşamba, perşembe ve cuma izin alırsanız haftayı kapatmanıza rağmen izninizden 4 gün düşer.

    yasa bu şekilde. şirketiniz buna uymuyorsa ya bilmiyordur, siz de uyarırsınız, yine de yapmıyorlarsa art niyetlidir, iş arayın. iş bulur bulmaz da resmi yerlere şikayet edin.

  • bendim. ama aradan geçen 17 sene içinde, o lisede yüzüme bakmayan tiplerin sıra sıra dizilip çıkma tekliflerine (o zamanlar çıkma teklifi vardı), "sen aslında ne kadar güzelmişsin, neden göstermedin" isyanlarına da tanık oldum. değişen neydi peki? saç stilim, saçımın rengi, biraz makyaj? değişen bunlardı, ama ben değildim. ben şimdi ne isem, lisedeyken de o idim. kahrolsun şekilcilik...

  • her ne kadar güzel olsa da mahzun kırmızıgül a.k.a abdullah bazencir ile geçmişte beraberlik yaşadığı için asla celebrity olamayacaktır. angelina jolie izzet altınmeşe ile çıkıyor mu ? heh ondan işte...

  • 20 yıllık antalya'lı olarak 2 tanıdık arkadaşını arayıp önden arkadan sıfır, çıkamayacağı şekilde park ettir o uğraşsın. sen az bi geri manevra yapıp çıkarsın oradan. onlar çamur olursa sende balçık olursun.

  • bir gün noterlere acıyacağım hiç aklıma gelmezdi. yazık, 2-3 yıllık gelirleri ile ancak ev alıyorlarmış. yardım kampanyası filan mı düzenlesek.

  • çözümü bizdedir.

    fransa'ya iyi niyet adına hemen bizim sokak kedilerinden büyük bir ekip yollayalım. hem paris havası almış olurlar, hem de karınları bir güzel doyar :)