hesabın var mı? giriş yap

  • yetenekleri ve kapasitesi normal süresinden daha geç ortaya çıkan kişi için kullanılan terim. sporda david beckham buna güzel bir örnek teşkil edebilir.

    genelde bu çocuklar veya adolesanlar, akranlarına göre daha yavaş becerilerini geliştirir fakat belli süreden sonra diğerlerini geçebilirler.

    öğretmenleri tarafından zamanında "adam olmaz bu çocuk" denilen pek çok dahi görülmüştür. thomas edison, albert einstein, fizikçi richard feynman ve edward teller, neuroscientist, steven pinker bunların en ünlüleridir.

    ekstrem örnekleri arasında, 70 yaşından sonra resim konusunda ünlenen grandma moses ve 83 yaşında resim yapmaya başlayıp bu konuda ünlenen bill traylor bulunmaktadır.

    zıttı durumlar için, "child prodigy" terimi kullanılmaktadır.

    öğretmenlerin çocukları değerlendirirken dikkat etmesi gereken konulardan biri bu sonradan açılma olayıdır.

  • vatan haini değilseniz korkulacak bir şey yok deniyor da, kardeş, dünyanın hiçbir yerinde vatan haini kalıbı bu kadar muğlak olmamıştır. cb'ye hede hödö desek içeri alınacak kıvamdayız şuan.

    düşünsene ajan değislin, hain değilsin, terörist değilsin ama iktidara en ufak laf edersen vatan haini ilan edilebilirsin. kimse de edilemeyeceğinin garantisini veremez. o noktada değil mi iş? ben mi paranoyaklık yapıyorum?

  • ''kızlı erkekli yaşıyorlar ihbarı üzerine polis evimi bastı. memur beyle şu an kızı arıyoruz. inşallah doğrudur.''

  • prof. dr. övgün ahmet ercan'ın canlı yayında söylediği sözdür.
    tam olarak dediklerini aktaracak olursak, "yoksulluk ne kadar fazlaysa, deprem size o kadar yakındır. depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. hiçbir ünlünün, hiçbir zengin kişinin enkazdan çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. dolayısıyla ana sorun yoksulluktur. "