hesabın var mı? giriş yap

  • bunu ciddi bir şekilde düşünüp hayatınızı etkileyecek seviyeye getiriyorsanız capgras sendromu yaşıyor olabilirsiniz. illaha kameraların olması veya izlenmeniz şart değil. çevrenizdeki insanların rol yaptığını düşünmeniz yeterli. sebebi olmasa da olur.

    ben de ara sıra yüzeysel olarak “ulan acaba rol mü yapıyor herkes ve bana göre mi hareket ediyorlar” diye düşünürüm. sonra “ben kimim ki benimle uğraşsınlar” derim. swh belki de hissetmemi istedikleri his tam da budur, bilemem.

  • ortaokuldayken almanya'da yaşayan ama okumak için anne ve abisi ile türkiye'ye gelen bir arkadaşım vardı ki benim ve ailemin zihninde tam olarak bu kategoride yer etti.
    bir yaz tatili bitiminde beni evine davet etti. sohbet, muhabbet devam ederken birden "aa sana ne göstereceğim?" diyerek yerinden fırladı ve çalışma masasının (üstü kitaplıklı olanlardan) en ücra köşesinden bir kucak çikolata çıkarttı. hepsini tek tek nereden, ne kadara aldığını anlattı saatlerce, tabi bu arada bende ikram etmesini bekliyorum. anlatması bitince "çok güzeller değil mi?" diyerek hepsini yerlerine kaldırdı. böylesini ve bunu o günden sonra hiç görmedim.

  • en değerli şey olan zamanı satın almak için para harcamaları.

    zenginler zaman kazanmak için paralarını verir. fakirler para kazanmak için zamanlarını verir.

    şöyle anlatayım;

    fakir adama ve zengin adama dünyanın cennet bir köşesinde herşey dahil 3 günlük tatil mi yoksa son model en yüksek hafızalısından iphone pro maximum mu her ne karın ağrısıysa ondan mı diye iki seçenek sunulsa zengin adam o tatili (deneyimi) seçer. çünkü iphone macbook air falan onun için ulaşılmaz değildir. zor olan sorumluluklarını aksatmadan bir deneyimi yaşamak, zaman kazanmaktır. fakir adamsa istisnasız iphone’u seçer. 3 gün biter gider elimde ne kalırki? hem iphone’u paraya çevirebilirim vs. diye düşünür.

    en asgari kıstas budur bence. bir maddi varlık belirtmeye gerek bile yok. adamın isterse 10 tane evi olsun şu seçenekler arasında iphone’u seçiyorsa kalbinde, ruhunda bir yönden fakir kalmıştır o. zengin adam gibi düşünemez. içi cız eder gitti iphone diye:)

    not: ben de iphone’u seçerdim. 3 gün göz açıp kapayana kadar geçer :/

  • bir kadini da ani hareketleriyle korkutuyorlar.

    halka bu rahatsizligi vermeye haklari yok. toplumun huzurunu kaciriyorlar, rahatsizlik veriyorlar, degerlerimizle dalga geciyoar.

    buna musade eden hukumetin vatanseverligini sorgularim.

  • müthiş olay. bir yandan sevindim bir yandan da duygulandım.

    buz devri filmlerinin yaratıcısı blue sky studios, şirketin kapanması ardından bir veda videosu yayınladı ve meşhur sincap scrat sonunda palamutu yedi.

    kaynak

  • (bkz: pick noktası)

    daha yazılacak çok şey var da şimdi başıma iş almak istemiyorum. başlığı açan şahsın konu hakkındaki bilgisinin ne kadar sağlam (!) olduğu belli oluyor. aynen kanka, düşüş trendine girmiş dolar. her şey bitti, toparlandı ekonomi.

    edit: bir sürü mesaj aldım, "peak noktası olmasın o?" diyenler var. ulan şunu da yazdırdınız ya ne diyeyim. biz de ona dikkat çekiyoruz zaten. başlık sahibi ekonomi hakkında ahkam kesip "pick noktası" demiş, ona işaret ediyoruz.

    edit2: baslik sahibi hatasini duzeltmis. ilk actiginda "pick noktasi" yazmisti. hala bana "peak noktasi olmasin o?" diye mesaj atan gerizekalilar var. gercekten inanilmazsiniz. baslik sahibinin cakal gibi sessiz sedasiz degistirdigini haber verenlere tesekkur ederim, tek tek donemiyorum cunku ilginc bir sekilde patlamis baslik, 30-40 tane mesaj gelmis.

    edit3: hala "peak noktası olmasın o?" diye mesaj atanların ironi yahut şakaçs gülmiksliği yaptığını varsayıyorum. umarım öyledir. yoksa gidişat kötü.

    edit4: oğlum siz bela mısınız lan, üç yıl oldu hala mesaj geliyor. anladım, hata bende. hiç kızmayacaktım. şimdi inadına inadına yazıyorsunuz hehe.

  • gördüğüm kadarıyla çok kişinin içinde bulunduğu durum.

    edit: bir sigara yakıp içenler +1

    edit 2: iyi seneler beyler

    edit 3: yılbaşında çay içmeyen ezikler diye başlık açarız bu gidişle, herkes eşe dosta mesaj atsın çay demliyoruz.