hesabın var mı? giriş yap

  • google search, bazı yerleşik uygulamaları ile bazı günlük problemlerimize çözüm sağlamayı amaçlamaktadır. normalde farklı uygulamalara ihtiyaç duyacağımız bazı özellikler arama motorunun içerisinde sunuluyor. firma bugün için fazlaca iddialı olsa da tüm ihtiyaçlarımıza çözüm sunmayı amaçlıyor. sunduğu bazı çözümlere bakalım:

    1) nefes egzersizi
    internet ortamı stresli bir yer olabilmektedir. google'a "nefes egzersizleri" yazıp aradığınızda görsel ve yazılı talimatlar sunulan 1 dakikalık bir nefes egzersizi programı ile karşılaşıyorsunuz. talimatları izleyerek stresten uzaklaşabiliyorsunuz. yeterli gelmez ise tekrar oynat butonuna tıklayarak egzersizi tekrar edebilirsiniz. görsel

    buradan direkt uygulamaya gidebilirsiniz.

    2) metronom
    müzisyenseniz veya herhangi bir nedenle mükemmel ritme ihtiyacınız varsa, bir metronom gereklidir. bunun için google'a "metronom" yazmanız yeterlidir. google aracında varsayılan olarak dakikada 100 vuruş belirlenmiştir ancak ihtiyacınıza göre bunu artırmak ya da azaltmak mümkündür. görsel

    direkt erişim

    3) renk seçici
    google'a "renk seçici" yazdığınızda karşınıza çıkan minik uygulama, seçtiğiniz rengin hex, rgb, cmyk, hsv ve hsl olarak karşılığını size sunmaktadır. görsel

    direkt erişim

    4) akort aracı
    google'a "akort aracı" yazdığınızda telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan mikrofon erişimi vermeniz gereken google uygulamasına erişiyorsunuz. sonrasında bir enstruman ile ya da kendi sesiniz ile çıkardığınız sesin hangi notaya ne kadar yakın olduğunu öğrenip bunu yukarı ya da aşağı çekerek ayarlayabiliyorsunuz. görsel

    direkt erişim

    5) hesap makinesi
    google'a "hesap makinesi" yazıp aradığınızda sizi karşınıza çıkan hesap makinesi ile matematik işlemlerinizi yapabilirsiniz. görsel

    6) rastgele şans uygulamaları

    a) yazı tura
    "yazı tura" yazıp arama yaptığınızda karşınıza google'ın sizin yerinize yazı tura seçimi yapacağı uygulama çıkıyor. görsel

    direkt erişim

    b) zar atma
    "zar at" yazarak aradığınızda birçok farklı zar çeşidi ile atış yapabileceğiniz google uygulamasına erişiyorsunuz. görsel

    c) çark çevirme
    bu uygulamaya "google spinner" şeklinde arama yaptığınızda erişebiliyorsunuz. (google fırıldak araması şimdilik sonuç vermiyor) uygulamayı açtığınızda sizi 6 seçenekli bir çark bekliyor. seçeneklerin sayısını 20'ye kadar yükseltebiliyorsunuz. görsel

    direkt erişim

    bunlar haricinde google yerleşik uygulamaları ile oynayabileceğiniz bazı oyunlar da bulunuyor. aşağıdaki linklerden bu oyunlara erişebilirsiniz.

    pac-man
    solitaire
    mayın tarlası
    tic-tac-toe
    yılan

  • adam kira ücreti karşılığı sevgililik yapacak kadın arıyor ya la ahahaha. sevgi satın almaya çalışmasını geç, olm para karşılığı sevgililik yapanlar 6 aylık geliriyle seni de evini de satın alır zaten. bu nasıl yokluk nasıl bir zavallılık ben anlamıyorum ki.

  • hala ile yeğen gece vakti saklambaç oynamaktadırlar. yeğen ebedir. hala* gider salondaki bir koltuğa boylu boyunca uzanır(saklanmıştır). yeğen, ışığı yanan odalara bakar bulamaz.

    y: hala nerdesiinn?
    h: ...
    y: halaaa!
    h: ..
    y: babaanne halam kayboldu(!) bulamıyorum!
    babaanne: söyle ses versin oğlum.
    y: hala ses ver!
    h: öhhö öhö.
    (yeğen gelir salona, doğrudan tdp nin bulunduğu yere bakar lakin bilmem karanlıktan, bilmem saflığından, göremez.)
    y: hala sesinin geldiği yerde yoksun?
    h: (sessiz kahkahalar arasında tdp doğrudan yeğenine bakmaktadır lakin yeğen görmez) git bak bakalım mutfakta mıyım?
    y: (gider mutfağa bakar, salona geri gelir) mutfakta da yoksun!!
    tdp artık kahkahalarını tutamaz ve karanlıktan çıkar. yeğen acaip kızmıştır;
    y: daha salonu mutfaktan ayıramıyosun bi de benimle saklambaç oynuyosun!!!
    h: ?!

  • daha çok bilinen adıyla matcha çayı. antioksidan açısından bir fincanı 10 fincan yeşil çaya denk deniyor. çünkü yeşil çayda çay demlenip suyu içilir -yapraklar çöpe giderken, matcha çayı o yaprakların pudra haline getirilmişi olduğu için hiçbir şey çöpe gitmiyor.

    türkiye'de marketlerde bulmak zor. websitelerinden sipariş etmek gerekiyor. sanırım chado markası en kolay ulaşılabilir olanı.

    saymakla bitmeyen faydası var. gelmişken yazayım birkaç tane:

    - metabolizmayı hızlandırıp kalori yakıyor.
    - enerji veriyor. ve verdiği enerji kahve gibi yalandan 2-3 saatte geçen türden değil. çarpıntı da yapmıyor.
    - konsantrasyonu sağlıyor.
    - anti-aging
    - cildi güzelleştiriyor.
    - kanserle, virüsle, bakterilerle savaşıyor.

    yalnız kaynar suyla yapmamak gerek. yoksa ıspanak suyu içiyor gibi oluyorsun :/

  • türkiye'nin sorunu tam da bu işte. tam bir şey yaparsın iyi kötü büyük küçük önemli değil. hemen biri damlar 1 milyon da para mı yeaaaa diye heves kırmaya çalışır. başkasının üzüntüsüyle mutlu olan bir milletiz ne yazık ki.

  • cem yilmaz'in insanoglundan her gecen gun biraz daha nefret etmesinin disa vurumu olan film.

    adam nasil nefret ettiyse cevresindeki cahilinden de, okumusundan da, sosyetesinden de, koylusunden de...

    yardirmis.

    inanilmaz bir hikaye anlatimi var bayiliyorum ya.

    --- spoiler ---

    kendini merkeze koy, kendini merkeze koy...kimim ben ? belki gotun tekiyim, niye merkeze koyuyorum?
    --- spoiler ---

    ahahah tek cumlede butun yasam koclari ve sosyal medya psikologlarinin icinden gecmis abimiz.

  • 1862'de ingiltere'deki şerefsizlik seviyeleriyle kıyaslandığında tavan demek abartı oluyor biraz.

  • bu gösterge cihazın içindeki akımı ölçen basit bir devre elemanıyla işlem yapar ve size yaklaşık bir değer verir, yani orada gördüğünüz değer aslında pilinizin gerçek kapasitesi olmayabilir, bu sebeple ortalama olarak değerlendirmeniz en doğrusu olacaktır.

    pil sağlığınızı en uzun şekilde kullanmak için cihazı kutusundan çıkan ya da özellikleri ona denk olan şarj cihazıyla (5v 2.1a) şarj edin, uzun vadede hızlı şarj pilinizin kimyasal yapısının daha çabuk bozunmasını sağladığından kapasitesini düşürür. bunun sebebi li-ion pillerin kimyasal yapılarının kararlı olmamasından ve içeriğindeki bileşiğin yeterli enerji seviyesine ulaştığında farklı bir bağ yapısına geçtiğinden bozunmasıdır. standart durumda bu bozunma düşük oranlarda gerçekleşirken bataryaya gelen akımın yüksek enerjili olması bu süreci hızlandırır.

    diğer etken ise sıcaklıktır, pil ne kadar uzun süre yüksek sıcaklıklarda (>35 santigrat) kalır ise o kadar hızlı bozunur. düşük sıcaklık da bir problem elbette (<0) ama yüksek sıcaklık kadar değil.

    temelde şarjdayken telefonu kullanmak pile zarar vermez ama bu süreçte telefon daha kolay ısındığından dolayı sıcaklık zarar verecektir o sebeple şarjdayken kullanım konusunda dikkatli olmak lazım gelir.

    cihazı uzun süre kapalı ya da kullanım dışı saklayacaksanız, %50 civarında şarjla bırakmanız pil sağlığını korumak için en güzelidir.

    edit: unutmadan bu yazdıklarım standart li-ion teknolojisi kullanılan tüm piller için geçerlidir, markadan bağımsızdır.