hesabın var mı? giriş yap

  • bana göre bu konuda en yaygın yapılan ve bizim de yaptığımız en büyük yanılma, 3 in 1 gibi travel set'lere atlamak oluyor. oooo şu özellik de varmış, bu da varmış, puset de varmış, oto koltuğu da oluyomuş normal baston da oluyo diye düşünüyorsunuz. ilk çocuksa bir de çok bir fikriniz de yok. satıcılar da bunları iteliyor.

    1. travel set iyi bir fikir değil bence, neden mi?
    her şeyi yaptığını iddia eden bir bebek arabası, hiçbir şey de iyi olamaz. yani hem puseti taşıyacak sağlamlıkta olsun, hem baston gibi hafif olsun, hem oto koltuğu parçası olsun denilince ortaya hem ağır, hem taşıması zor kötü bir tasarım çıkıyor. iyi markalar da öyle.

    puset çok kullanılmıyor, belki ilk 1, 2 ay kullanırsınız, bilmiyorum. biz hiç kullanmadık. hem de çok ağır zaten. bir yerden bir yere giderken de oto koltuğu da olan ana kucağı parçasını kullandık. ana kucağı parçası ilk 3-4 ay sonra küçük kalıyor.

    4. veya 5. aydan itibaren sadece baston kısmını kullanıyoruz. diğer tüm parçalar dolapta yatıyor. ama hepsi olsun diye travel set seçtiğimizden baston hali de ağır. demem o ki 3 in 1 travel set yerine 2 in 1 (ana kucağı ve baston) alın. o yüzden konforlu bir baston işlevi olan, yumuşak, hafif bir bebek arabası alın.

    bu travel set'ler tamamen pazarlama icadı. baston bebek arabsındaki bel desteğini yere paralel yatırıp üstüne bakın puset de takılıyor, bakın oto koltuğu da takılıyor diye fiyatı şişiriyorlar. ilk çocuğunuzda sizin tecrübesizliğinizden faydalanıp satıyorlar. açıkça diyorum bakın, iyi bir markanın travel set'ini aldık, puseti kullanmadık, belki 1 kez. ana kucağını yoğun kullandık hem evde hem doktora giderken. ana kucağı konforlu olsun. zaten 3-4 ay sürdü. 4-5 aydan sonra sadece baston işlevini kullanıyoruz. ama travel set'e atladığımız için baston haliyle de ağır bir iskeleti var aracın. travel set yerine daha hafif ve kaliteli bir model seçebilirdik. oto koltuğu olarak da kullanılıyor denilen ana kucağı yerine sadece ana kucağı işlevi olsun yeter. 1 kez olsun oto koltuğu gibi kemerle bağlamadık. zaten yanında sürekli birisi oluyor.

    2. ittirirken iki elle tutulanlardan almayın, onun yerine bir metal bar, çubuk ile tek elinizle tutabileceğiniz bir model seçin. iki el gerektirenler, eğer bir eliniz doluysa çok zorluk çıkarıyor, ki bu durumlarla karşılaşacaksınız.

    3. tekerler arası mesafe biraz geniş olsun. dar olanları her yerden geçer diye pazarlıyorlar, ancak yürürken ayağınız tekerlere çarpıyor, tekerler arası mesafe dar olduğu için, arka tekerler adım attığınızda ayağınıza denk geliyor. çarpıyorsunuz. alırken arabayı biraz sürün ve yürürken ayaklarınız arka tekerlere çarpıyor mu kesinlikle bakın. dışarıda sürerken çok rahatsız ediyor sonra.

    4. dört teker olması ve teker çapının biraz büyük olması dışarıda kullanırken çok faydalı olacak. kaldırıma çıkarken, kaldırımda, yolda işinize yarayacak.

  • türkiye'de çoğu firma için gereksiz bir birim- özellikle de patron şirketi olanlarda. daha çok biz ne kadar kurumsalız demek için açıyorlar. personelle direkt muhattap olmayalım, şu başvuranların da hepsiyle uğraşmayalım diye var. ama sanki küçük dağları onlar yaratmış. tarif edilemez bir ego patlaması yaşıyorlar. halbuki gözlemlediğim kadarıyla bütün gün işte bilgisayar başında takılıyorlar. bir tek ay sonu biraz yoğunluk oluyor.

    maaşlar, puantajlar ile genelde muhasebe ve personel müdürleri ilgileniyor. işe alımı da teknik bilgi ve yetkinlikleri yeterli olmadığından son aşamada ilgili proje müdürü ya da "patron" değerlendirmeyi yapıyor. yurtdışında okumuş anadil seviyesinde yabancı dili olan başvuranları ezberden ingilizceleriyle test ederken de hiç utanmıyorlar. utanmak ne kelime, havalarından geçilmiyor.

    edit 2: iş yerinde bilgisayar başında takılan ik'cılar rahatsız. haklı çıkardığınız için tişikkirlir

  • acemi veya değil çoğu sürücüyü tırstıran, hatta evinin yolunu değiştirmeye mecbur bırakan sürücü aktivitesi.

    ancak bazen bu aktivite için vites, debriyaj, fren ve hatta el freni dahi yeterli olmamaktadır. çözüm adeta bir herkül gibi arabayı yokuşta kas gücü ile kaldırmaktan geçmektedir.

    true story

    fulya'nın ünlü yokuşlarının birinde kafa kafaya gelinen bir aracın öküz sahibi ile kavga etmekten kaçınan ben, adamla levye savaşına girmektense aracımı kenara doğru çekerek elemana yol verdim. yoluna gitmesini beklediğim kekan yanımdan geçerken saçma sapan sözler söyleyince bastırmaya çalıştığım kroluk damarım kabardı ve ani hareketler ile yokuş aşağı kendimi hafifçe bırakıp ilk sola dönüp ani bir hareket ile tekrar yokuşa verdim burnumu. araç otomatik vites olunca bu tür durumlarda daha rahat oluyor insan. neyse; gaza basmama rağmen aracın kıpırdamaması bir süre sonra dikkatimi çekti. bu bir süre dediğim çok da uzun bir süre değil tabi. el frenini çekip tekrar denedim, sonuç aynı. arkadan gelen beyaz duman ve aracın gazı yedikçe çıkardığı ilginç sesler eşliğinde sağ arka sabit olmak şartıyla sola doğru yönlenmesi durumun anlaşılmasına sebep olmuştu.

    evet, arabanın sağ arka çamurluğu anlık kro reflekslerimin farkına varmamı engellemesinden ötürü kaldırıma takılmıştı ve sağ arka teker hafiften boşa dönmekteydi. yokuşun ortasında çük gibi kalmanın ötesinde yavaş yavaş trafik oluşmakta ve "bu mal bu arabayı nasıl bu hale getirmiş lan?" diye fısıldaşmalar da duyulmaktaydı.

    neyse ki sevgili yokuş trafiği sakinleri çeşitli önerilerini sunmaya başlamışlardı ki benim gözüm yokuşu yavaşça çıkan, duruşuna kurban olduğum, bıyıklı bir amcaya takıldı. asıl fikir kesinlikle ondan gelicekti. olayı çöze çöze çıkıyordu yokuşu. belli ki matematiksel denklemleri ve gerekli kas gücünü hesaplıyordu. tekerin altına taş sokma fikrinin çeşitli sebeplerden ötürü elenmesinin ardından artık yokuşu çıkan amca ile aynı şeyi düşünüyorduk. amcanın da yanıma gelmesi ile gerekli psikolojik desteği yakaladım. hiç konuşmadık. sadece birbirimize baktık. arabaya bindim. kontağı kapattım, vitesi park'a aldım ve el frenini son kez çektim. sonuçta naim süleymanoğlu benim belime geliyordu ve kilolarca ağırlığı "hıpppps" diyip kaldırabiliyordu. bakışlar üzerimde yoğunlaşmıştı ve "yooo yooo saçmalama" dediklerini hissediyordum. sağ arkaya geçtim. amca tatktik vermeye bile gerek duymadan sadece "bismillah" dedi. yaradana sığınıp kaldırdım aracın arkasını. beklediğimden çok daha kolay olmuştu. bunun da gazıyla hepten yüklendim arabanın arkasını ve aracı kaldırımdan kurtarmakla kalmayıp, düzledim de. işte o anda bugün hala fulya'da hatırlanan, ingiliz taraftarların direkte patlayan şut sonrası verdikleri uuuuuuvvvvvvvvv tepkisine benzer bir tepki yükseldi.

    balkonlardan gelen alkışlar eşliğinde bindim arabama ve yokuşu yavaş yavaş tırmanmaya başladım. ancak biliyorum ki o amca olmasaydı, o bana güvenmeseydi bunu başaramazdım.

  • bu parodi haber falan mi? ciddi ciddi pandemi yilinda kar edene ekstra vergi mi getirecekler? ulkeler vergi erteleme, daha fazla geri vergi odemesi, kira artis durdurumu, maas yardimi gibi ekonomiyi destekleyen politikalar izlerken hukumet ciddi ciddi ekstra vergi mi getiriyor?

    "hazine ve maliye bakanlığı, covıd-19 pandemisiyle yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı hazine’ye gelir getirici yeni bir düzenleme için hazırlık yapıyor. "

    ekonomik sikintilara karsi "hazine'ye gelir getirici" duzenleme. komedi sovu mu bu abicim napiyorsunuz siz?

    bir de tabi "geçici madde", ne kadar gecici oldugu da artik sana kalmis.*

  • sözlükle aynı şeyi izleyip izlemediğim konusunda kuşku duyduğum bir videodaki oyuncu..

    yahu tamer karadağlı al artık şu ödülü eline, gururla kaldır yukarı, başarını taçlandır, güzel bir görüntü ver diye tam zamanında ödülü teslim etmiş. nihal yalçın ödülü kaldırıp, "bu ödülü tüm sjwler için alıyorum" veya buna benzer saçma sapan bir söz söyleyip topu 90'a takıp alkışları toplayacağına profesyonel davranamayıp dönüp "kim virdi bi idili" diye tribe girmiş. daha sonra tamer karadağlı'dan ödül almak konusunda haklı bir brifing alıp sahneden ayrılmış.

    yani burada sahneye geldiği gibi ödülünü alıp gururla göstere göstere konuşmasını yapmayı beceremeyen, ödül takdimcisine de en az iki defa saygısızlık yapan nihal yalçın değil de tamer karadağlı eleştiriliyor.

    gerçekten sözlük bitmiş.

    debe edittosu:
    anaa. debeye sokmuşsunuz bu entryi gııı. demek ki aynı şeyi izlemişiz. sözümü geri aldım. sözlük bitmemiş.
    madem debeye soktunuz bu entryi, ben de muhittin başkana ulaşmak için bir araç olarak kullanayım burasını.

    muhittin başkan günaydın. umarım bu entryi bir vesileyle görürsün. ya da umarım bir tanıdığın haber verir.
    lara bölgesinde çevredeki özel plajlara haraç ödemeden girebildiğimiz küçük bir plaj bölgesi vardı. dar bir yoldan içeri giriliyordu. konum olarak trt lara kampının oradaydı: görsel
    ancak 1 hafta önceki gidişimde oraya girişin nedensiz şekilde kapatıldığını ve bir açıklama levhasının yerleştirilmediğini gördüm. ispat için: görsel
    orası hafta sonları tonlarca antalya sakininin girip, ortalığı çöplüğe çevirmeden kumlara oturup dinlendiği güzel bir bölgeydi. neden kapatıldığını bilmiyorum. ancak hiç hoş değil. umarım geri açarsın. sevgiler, başarılar.