hesabın var mı? giriş yap

  • çok üzücü bir haber. nerede ve ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum ama silahla işlenen cinayetlerin çoğunda katil büyük oranda ailesini, akrabalarını, komşusunu, arkadaşını, nişanlısını öldürüyormuş. yani siz kim olduğu belirsiz düşmanlara karşı silahlanarak kendinizi koruduğunuzu düşünürken sevdiklerinizin katili olabilirsiniz.

  • rusya'daki yatırımlara devam edeceğiz dediği açıklamadır. başlarım sizin manipülasyonunuza. ayrıca açıklama yaptığı yere uygun bir tonla anlatmış konuyu, her zaman yapılan işler.

    başlığın sahibi troll zaten.

  • 11.000 tl maaş alan biri nasıl kadıköy veya çevresinde oturabilsin? galiba patron olunca böyle oluyor, çalışan kesimin maddi sıkıntılarını göremiyor, anlayamıyor, fark edemiyor oluyorsunuz. ayrıca neden kadıköy? günümüzde artık ulaşım kolay, avrupa kıtasından bile gelmek max 1.5-2 saat.
    neyse daha da yazardım da başlık bariz bir şekilde troll başlık olduğunu belli ediyor :)

  • polonya'nın torun şehrinde, zamanında kopernik'in de tırmanarak gökyüzüne baktığı kilisenin kulesine tırmanılır. kule o kadar yüksek ve basamaklar o kadar dardır ki normal bir insan 3-4 kere dinlenerek ancak çıkabilir. kulenin tepesine geldiğimizde duvarda bir yazı dikkatimizi çeker;

    "bacaklarım koptu aq, huzur islamda"

  • * her temas iz bırakır (roman 2006)
    * son hafriyat (roman 2008)
    * behzat ç - bir ankara polisiyesi (televizyon dizisi 2010-2013 / ilk 3 sezon)
    * behzat ç - seni kalbime gömdüm (sinema filmi 2011)
    * behzat ç - ankara yanıyor (sinema filmi 2013)
    * behzat ç - imamların öcü (televizyon dizisi 2016 / iptal proje)
    * behzat ç - bir ankara polisiyesi (televizyon dizisi 2019 / 4. sezon)
    * çekiç ve gül (polisiye hikayeler 2019-2021 / derleme roman 2022)
    * saygı - bir ercüment çözer dizisi (televizyon dizisi 2020-2021 / spin off)
    * çekiç ve gül - bir behzat ç hikayesi (televizyon dizisi 2022)

    2006 da başlayan hikaye bayağı bir külliyat haline gelmiş. ve devam ediyor.

    edit : ercüment çözer’in dizisi behzat ç evreninde geçmiyormuş. izlemedim, bilmiyorum. kendi hikayesini anlatsa da behzat ç romanlarından çıkan bir karakter. sonuçta behzat var olmasa ercüment olmazdı.

    imamların öcü için 2016 sonunda televizyonda teaser dönmeye başlamıştı. 2017 içinde tarih de veriyorlardı sanırım. sonra galiba o yıldı emrah serbes ölümlü kazadan dolayı hapse girdi. aklımda projenin iptal edilme sebebi o durum kalmış. belki de ilgisi yoktur. duyuru yapacak, teaser yayınlayacak aşamaya gelindiyse sinopsisi, tretmanı falan hazırdır diye tahmin ediyorum.

    o malzeme çöpe mi gitti yoksa biraz modifikasyonla çekiç ve gül senaryosuna mı tekamül etti acaba?

    edit 2: ercüment çözer romanlarda yokmuş. bir ankara polisiyesi’nde görünmüş ilk kez. dizinin senaryosunu ercan mehmet erdem yazıyordu ama emrah serbes ile koordineli çalıştıkları biliniyordu. acaba ercüment karakteri emrah’ın marifeti mi ercan’ın mı ?

  • jessie'nin kahraman, polly'nin ise anti kahraman olduğu oldukça eğlenceli dehşet çizgi film. jessie ileride büyük bir lider ya da çete reisi, winnie de onun sağ kolu olacaktır, ancak eğer olur da birgün yolları ayrılırsa jessie kendine yeni winnie'ler bulabilir, ancak winnie sudan çıkmış balığa döner. nancy kokoşun önde gideni olur. polly herhangi bir özel firmada herhangi bir makamda iş bulabilir, arkadaşsız ancak kendisinin en mükemmel olduğu kompleksleriyle mutlu mesut yaşar. bir süre sonra litvanya'ya döner ve ırkçı kafatasçı bir rejimle bir dünya savaşı başlatır. eyfel kulesi'nden bile litvanya mimarisi hakkında birşeyler çıkaracak kadar fanatik bir milliyetçi ne de olsa kendisi. freddy küçükken çekincen olup zamanla açılan, alemlerin p.çi olan biri olur, .m üstünde g.t s.ker, kafasına göre takılır. penny kesinlikle hayır kurumlarında çalışan, ömrünü birşeyler yapmak için geçiren biri olur, afrika'dan asya'ya, dünyanın tüm fakir ve yardıma muhtaç insanlarının olduğu yere gider. arthur bir batar bir çıkar, hallederiz kadir kıvamında birisi olur. sonra aradan yıllar geçer ve bunların hepsi facebook'tan birbirlerini bulurlar, bir iki buluşup hayatlarına devam ederler.

    edit: aradan yıllar yıllar geçti, birgün hastanelik olduk ve ne tesadüf ki oda numaram 402 oldu.

  • gündem malum. iş yerinde sıkıldığımda herkes gibi benim de imdadıma değişik grupların yayın organları yetişiyor bu ara. tabi ki de bunların arasında açık ara lider yine habervaktim.com.

    diğer gelişmelerde olduğu gibi erdoğan bayraktar'ın istifasını tüm gazeteler nasıl görmüş diye eğlenirken habervaktim'de karşıma bu manşet çıktı:

    chp'de bir istifa depremi daha!*

    antalya'nın merkez ilçelerinden kepez'de chp'nin belediye başkan aday adayı olan zeki başaran, eski ak partili erdal öner'in aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti.

    sanırım gündemin hızına yetişemeyip delirip inzivaya çekileceğim artık. chp kepez belediye başkan aday adayı da istifa ettiyse ülke gerçekten karışmış olmalı. bakalım taraf'ta bu haberi görücek yürek var mı?

  • "ayda 10 bin giderim var, 4 bin ne ki, zengin erkek arayan kızlar eqlesin" şeklinde şekil yapmaya çalışanları göstermiş başlıktır.

    4000 iyi paradır, istanbul'da yaşamıyorsanız.

    anadolu'nun herhangi bir kentinde 4 sen, 2-3 de eşin alsa 6-7 yapar ki;
    kötü diyeni uçan spagetti canavarı çarpar.

  • bencilliği ile kendinden nefret ettirendir.
    çocuk bu ya hu, çocuk. okulu ayrı, beslenmesi ayrı, sağlık giderleri kılık kıyafeti ayrı... bir çocuğa ortalama bir hayat sunamadıktan sonra onu doğurmanın, büyütmenin ne anlamı var? 30 yaşıma gelmek üzereyim, kızım büyüdü, başta annem olmak üzere herkes 2. bir çocuğu neden yapmadığımı soruyor. kendi hayatımı, özgürlüğümü ve bana ait olan bir geleceği bir kenarı bırakarak (ki bunu anlamazlar zaten) şöyle diyorum; "kızımın hayat standartlarını düşürmek demek 2. bir çocuk. bunu ona neden yapayım?"
    çocuk rızkıyla gelir diyenlere ayrı sövüyorum.

    edit: al işte biri dedi bile. selam kardeş. biz de senden bahsediyorduk.

    edit2: bu entry bir gazete manşetine istinaden 4 ya da 5. entry olarak yazıldı. yoksullugundan dolayı bir bebeğin hayatını riske eden ebeveynler nedeniyle bu kadar öfkeli cümleler içermis oldu. üstteki entrylere ne olduğu konusunda bir fikrim olmasa da başlık başa kalmıştır. yine de (!) ; sorumsuzca çocuk yapacak ve o çocuğun hayatını riske edecek kadar bencil ve sorumsuz insanlar çocuk yapmamalı.