hesabın var mı? giriş yap

  • 1- 200 değil 20 milyona restore edilmiştir.
    2- ailesi için değil, kültür sanat faaliyetleri kapsamında kullanılacaktır ve bu durum da açıklanmıştır. biraz edep.

    edit: düzeltme.

  • dünyanın en mantıklı işi. biri olur da "bu gömlek niye böyle siyah aman ne güzel" derse eğer lapsss diye çıkarıp şaşırtırsın herkesi. normal. evet.

  • nasıl olsun ki? iş arayan bulamıyor. mevcut işine devam eden ya mobbing yüzünden mutsuz, ya da kazandığı paradan memnun değil. dolar ve euro olmuş neredeyse 10 lira, herhangi bir hobiye özenmeye kalkmadan vazgeçiyorsun, gitarmış, boyaymış tehhh. aylardır evden çıkmayan var, evden çıkan da virüs korkusundan bir an önce eve varmak istiyor. yaz ne ara geçti anlayamadık, tatil bile yapamadan kış geliyor. gerçekten bu saatten sonra yaşama hevesimizin kalması mucize.

  • amk zitvatorok antlaşması gibi adam bundan sonra sen benim değil, sadrazamım suarez'in dengisin dedi resmen ya la.

    gelen mesajlar üzerine edit: avusturya-macaristan imparatoru ile osmanlı sadrazamının denk tutulduğu antlaşma, 1533 tarihli istanbul antlaşması'ymış, zitvatorok antlaşması ile bu durum ortadan kaldırılmış, lise tarih bilgisi ile bu kadar oluyor işte. özel mesaj ile durumu ileten arkadaşlara teşekkürler.

  • yöntemlerini yazayım:

    - kaşık yöntemi: en basit yöntemdir. kabuk kaşık girecek kadar soyulur. sonra kaşık yardımıyla kabuktan yumurta ayrılarak çıkartılır.
    - sirke yöntemi: "rivayete göre" * sirkeli suda haşlanan yumurta kolay soyulur.
    - tuz yöntemi : tuzlu suda haşlanan yumurtanın da kolay soyulduğu iddia edilir
    - delme yöntemi: yumurtaya haşlanmadan önce delik açılır, sonra haşlanır, sonra sudan çıkarınca o delikten üflenir ve soyulur (ben iğneyle deldim, işe yaramadı).
    - bayatlatma: yumurta tazeyse zor soyulur, biraz bayatsa daha kolay soyulduğu söyleniyor. ne kadar bayatsa artık ben 2 haftalık yumurtada bile bir kolay soyulmaya rastlamadım.
    - şoklama: kaynar sudan çıkarılan yumurta soğuk suda bekletilir. soğuk suya koyunca yumurta büzülerek kabuğundan ayrılacağı için kolay soyulacağı söylenir.