hesabın var mı? giriş yap

  • birinci dunya sava$ı esnasında kanal cephesinde sava$an ve ikinci me$rutiyet devrinin onemli uc pa$asından biri olan cemal pa$a'nın sava$ doneminde yanına ve hatta yatagına kadar girebilmi$ aslen musevi olan ve sadece musevilerin ya$ayabilecegi bir ulke hayal eden,bu yuzden cihan harbinde ingilizlerin tarafını tutarak ingiliz istihbarat orgutune calı$an,guzelligi dillere destan casus..
    cihan harbi esnasında musevi kızları cephede sava$an subayların zaaflarından faydalanmayı iyi bilmi$ ve bu sayede onların askeri planlarını gizlice calabilmi$ yada agızlarından olası askeri harekatın bilgilerini alabilmi$lerdi..sara'nın da gorevi buydu..sadece diger musevi casuslara gore biraz daha tehlikeliydi..cemal pa$a'nın planlarını calarak en kısa zamanda telgraf veya kendi casus $ebekesi ile ingiliz komutanlara ula$tırması gerekiyordu..
    ingiliz casus sara kendisine ve guzelligine oldukca guvenen bir kadıncı,bu sayede cemal pa$a'nın dahi aklını ba$ından alabilmi$ti..
    oyle ki bir konu$masında kendisine olan guvenini $oyle ozetliyordu;

    "$u anda turkler,gerekse almanlar bizleri sadece para icin zevk icin kendileri ile du$up kalkan birer fahi$e sanıyorlar.bırakalım harbin sonuna kadar oyle bilsinler..harbin sonunda tarih,ellerinde silahı tufegi ve askeri bulunmayan bir milletin koca bir harbi nasıl kazandıgını gorevek ve butun dunya bize hayran kalacaktır.." *

    *lutfu akdogan,imparatorlugu yıkan kadın sara

  • metroda inenlere öncelik vereyim de medeni gözükeyim derken hep ayakta kalıyorum amk. modern yaşamı sorgulamaya başladım.

  • evladin hayirlisini ver denecek durum.
    ya rab sen besle büyüt okut hayata hazirla. o sabahin köründe senin hayat boyu biriktirdiğin parayla taşak kebabi yapma planlari yapsin.
    bunu hesaplayana kadar anami babami gezmeye dunyayi gormeye tesvik edeyim ömür boyunca çalıştınız diyeceğine.
    ayrıca yaşın kaç dostum senin. ana babanin emekli maasiyla geciniyoruz rahatca diyorsun. hic mi iki emekli parasinin ustunde hayalin yok.

  • - lisedeki sevgilinizle ayrılacaksınız. ayrılmayın.
    - bölümün en güzel ve popüler kızına yazılacaksınız. yazılmayın.
    - yurttan ayrılıp eve çıkacaksınız. çıkmayın.
    - kız arkadaşınızın evine yerleşeceksiniz. etmeyin.
    - öğrenim kredisine başvuracaksınız. eylemeyin.
    - tavsiyeleri iplemeyeceksiniz. canınız saolsun.

  • kahvaltıcıdayız arkadaşımla. arkamızda da sürekli feys de feys tivitır da tivitır fotoğraflarından bahseden muhtemelen liseli ağırlıklı bi grup var. kahvaltıcı aşırı kalabalık, bi gürültü bi kıyamet. bu arkamızdaki grup da sağa sola koşturmaktan perişan olmuş garsonlardan birini çağırdı. gelişen muhabbet:

    -buyrun ne istemiştiniz?
    +(kameralı telefonu uzatarak) ya bizi çeker misineeez?
    -sizi şu an hiç çekemem, aşırı yoğunuz da.

    hayatımda duyduğum en güzel kinayeydi galiba lan.

  • benim ödediğim vergiler sayesinde kaldırımdan yürüyenler burayı eleştirenleri eleştiriyor. in lan o kaldırımdan. it. ben verdim parasını.

  • adamın biri bi kahveye girmiş. millet kahvede baya gülüyor eğleniyor filan. napıyor lan bunlar demiş bakmış birisi ordan bağırıyor,

    - 45!

    herkes yerlerde

    - 7!

    ağlamışlar gülmekten.

    - 51!

    buna da gülmüşler baya.

    adam merak etmiş sormuş,

    - neye gülüyorsunuz böyle?

    kahvenin eskilerinden biri sinan özen'in şu bakışını atarak;

    http://t2.gstatic.com/…mages_up/sinan ozen1.jpg&t=1

    "sen yenisin galiba" demiş. "biz bu kahvede sabah akşam fıkra anlatırız. öyle çok fıkra anlatırız ki artık yorulmayalım diye fıkraları numaralandırdık. misal 5. fıkra temel ingiliz alman uçaktalar filan.. herkes ezbere biliyor. biri 5! diyince hepimiz fıkrayı hatırlayıp gülüyoruz" demiş.

    adam teşekkür etmiş,

    sonra "7412" diye bağırmış

    bağırmasıyla birlikte bütün kahve yerlere yapışmış. sandalyeden düşenler mi dersin, gülmekten sıçanlar mı dersin, burnundan sümük gelenler mi dersin, millet paramparça, konuşacak halleri yok, gözleri yuvalarından çıkacak.

    adam şaşırmış "niye buna bu kadar güldünüz" demiş

    zar zor konuşanlardan birisi cevap vermiş

    - bu fıkrayı daha önce hiç duymamıştık

  • dayının tekstil sektöründe olması ve alüminyum folyodan takım elbise giymesi tekstil ürünlerinin durumunun ne kadar vahim olduğunun göstergesi aq.

  • bir deve klasigi daha ornekleyelim

    - siz deveye mi biniyorsunuz?
    - hayır bizim ülkede deve yoktur bir kere. sadece yazları plajlarda olurlar. o da turistler binsin diye.
    - aaaa o niye?
    - aptallıklarını yüzlerine vurmak istemediğimizden...

    muhabbete şahit olan alman, bulgar, peru ve venezualli insanlar gülmekten yerlere yattılar. amerikalı ise yaklaşık bir 30 sn'ye sonra denileni anlayabildi.