hesabın var mı? giriş yap

  • 21.07.2013 tarihinde şiddetli ishal, kusma, halsizlik ve yüksek ateş ile üniversite hastanesi aciline başvurmam neticesinde, uzun uzun incelemeler sonucu şahsıma konulan teşhistir.

    crohn, inflamatuar barsak hastalığı'dır ve kalıcı bir tedavisi bulunmamaktadır. aynı zamandaotoimmün bi hastalık olduğu için bağışıklık baskılayıcı ilaçlarla tedavi edilirsiniz. uygulanan tedavinin amacı daha çok hastalığın gösterdiği ve hayatınızı zehir eden etkileri olabilecek en düşük seviyelere indirmek ve yaşam kalitenizi arttırmaktır. 5 aşamalı bir tedavisi bulunmaktadır. ilaç tedavisinin işe yaramadığının anlaşıldığı vakitler cerrahi müdahale zorunluluğu ortaya çıkar ki hiç tavsiye edilmez.

    hastalık aşırı zayıflığa sebep olabilmekte ve bunun sonucu olarak psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. çoğunlukla terminal ileum denilen ince barsağın son kısmını tutan bu hastalık, hayati öneme sahip b12 vitamini emilimini de imkansız hale getirebilmektedir. bu sebeple de olası bütün b12 vitamini eksikliği sonuçlarını da yaşatmaktadır. psikolojik sorunlar biraz da bu yüzden meydana geliyor sanırım.

    en önemli kısım ise, yandaşı olan ülseratif kolit'e göre kanser riskiniz biraz daha azdır. diyet gerektirmez. yarayan yaramayan gıdalar kişi tarafından belirlenir ve kullanılmaz. çoğunlukla baharat, acı, sigara, alkol ve stres ile vuku bulur.

    velhasılı dostlarım çile çektiren bir hastalıktır, ihmale gelmez varsa şüpheniz mutlaka bir gastroenterolog ile konuşunuz. hepinize sağlıklı günler dilerim.

  • 11 ghz bandından geldiğinden dünyadaki insanlara göre ( kısaca amerika diyelim) daha gelişmiş bir medeniyetin yani astronomi jargonuna göre 2. tip medeniyetin gönderebileceği bir sinyalmiş.

    hatta nick suntzeff 11 ghz bandında kim yayın yapar ki anca allah bilir ben de ona havale ediyom demiş.(evet amerikalı)

  • --- spoiler ---

    uçakta giderken hem beni hem yanımdaki teyzeyi koltuklarımızı tekmelemek suretiyle rahatsız eden ve adının rafael olduğunu öğrendiğim velede "yeter ama artık!" diye çıkıştım. yolculuk boyunca çocuğunu uyarmak zahmetine bile girmeyen pişkin adam bana "çocuk bu hanımefendi, bağlamamızı mı bekliyorsunuz?" diye karşılık verdi. ben daha elimi belime koyup ağzımı açamadan yanımda oturan teyze cevabı patlattı: "bak hele oğlum, sen daha gavur karına ağırlığını koyup evladına türk ismi koyamamışsın, şimdi de çocuğuna söz geçiremiyorsun da bize mi dilin yetiyor? o çocuk büyüyünce senin gibi olacaksa bağla evladım çocuğunu şimdiden, bağla elbet!" ben bu dobra yurdum insanını çok seviyorum çok!

    --- spoiler ---

  • çok sevgili hükümetimiz sayesinde artık kimsenin adımını dışarıya atamaması durumudur. gezmeye gitsen git gel en az 150-200tl yakıt parası, dışarıda yedin içtin 500tl'yi bulacak masraf. kısaca ne işimiz var dışarıda en iyisi oturalım evimizde.

  • asgari ucret alarak saatlerce ayakta, sogukta beklemekte olan insanlar.
    zengin zuppe cocuklarinin xray'den gecerken 2. kez gecmesi istenince verdikleri tepkileri gorunce, iyi ki yerlerinde degilim dedigim cok olmustur.
    zuppe pic 2. kez gecer misiniz diyince oyle bir afra tafra yapip agzina geleni sayiyor ki zannedersin ki kral cocugu.
    ulan gereksiz, hayatindaki en buyuk basarinin ananin babanin parasini avm'lerde yemek oldugunun farkina var ve kir kicini otur.
    pazar pazar sinirlendirme beni (asfdasfdas)

  • başlık: 145 boy kızda cok mu kısa beyler

    # 1.45 ne lan iddaa oranı gibi piç?
    # kısa değil, yok o kız. bulamazsın evde kaybedersin evlensen.
    # at gibi hatun severim demişsin buda midilli sayılır.
    # adam şirineye aşık beyler
    # kızın memleket shire galiba?
    # başı dahil mi?

  • rakibinde havali okcu gozlugu varken kendisinde dershaneye giden fen liseli gozlugu vardi. buna ragmen tam bir arabasiyla kari kiz kaldiran, elinde nargilesi, yavrucu, parlocu, pic olan gobekli fransizi eledi.

    helal sana aslanim.

  • tatli, biskuvi, cikolata gibi seyler nispeten ucuz fiyatli kalori bombalaridir. evsiz ve en alt tabakadaki vatandaslarimiz icin bulunmaz nimetlerdir. kendini kontrolden aciz obezleri uzak tutmak icin yapilacak boyle bir ayar, sagduyu eksikligidir.

    edith: aha bildigim yerden soru gelmis. simdi neuroscience diplomali ve yuksek lisansiyla mesgul biri olarak vikipedi alimlerine anlatalim:

    dopaminin sagladigi seye tokluk hissi denmez. dopamin mezolimbik sistemin sagladigi odullenme ve pozitif reinforcement fenomeninden sorumludur. cikolatanin kalori kaynagi olarak kullanilmasinin dopaminle alakasi yoktur.

    sosyoekonomik siniflarin varligini reddederek herkesin alim gucunu esit saymak sagduyu degil, tam aksine gerceklikten uzak, tamamen kurama dayali bir iluzyondur.