hesabın var mı? giriş yap

  • ramazan ozturk un kirilma noktasi adli programinda bu hafta gittigi yer. ruf askerlerinin bu bolgeye girip kendilerine asker toplamaya calistiklari asker olmak istemeyenlerin kollarini, bacaklarini acimasizca kesip oylece biraktiklari, 100 gun icinde 2.000 kisinin oldugu, elmas yatagi ayni zamanda dunyanin en fakir ulkesidir. bu askerlerden korkup onlara katilmayi kabul edenlere esrar vererek uyusturup kendi halkini oldurten, kadinlarina tecavuz ettiren bu ruf askerlerinin cogu simdilerde halkin icinde yasamaktadir. sierra leone halki bunlarin bu sekilde iclerinde yasamalarini kabul etmek zorunda birakilmistir. bu olaylar cok uzun yilar once degil 1998-1999 yillarinda olmustur. ama nedense kimsenin ruhu duymamistir. yaklasik 3 yil oncede bu kimsenin nedenini bilmedigi (!) ic savas bitmistir. gunde 1 dolar kazanabilmek icin 8 saat tas kirmak ya da kum ayiklamanin gerektigi icler acisi bir afrika ulkesidir.

  • demek ki önceki başkanlar, belediye çalışanları musakka yerken kendileri antrikotu gömüyormuş.

    bunu bize gösteren hadise.

    aynen devam başkan

  • bana göre tek bir şey gerekli, o da: en nihayetinde ölüp gideceğimizin sürekli farkında olmak, bunu hiç aklından çıkarmamak ve böylece dünyaya ve dertlerine çok saplanmamak. şurada max 50-60 yıl sonra ölüp gideceğiz ve her şey bitecek, anlamını yitirecek; bu gerçeğin karşısında diğer tüm dertler sıkıntılar anlamını yitiriyor. en azından bende böyle işliyor.

  • inanmayacaksiniz ama ben bu eylemi gerceklestirdim. o, ıs ustundeyken degil tabii asdjkldsa:

    lise 3'teyim, kurban bayrami sebebiyle evden ayrilmistik. dondugumuzde gecirdigimiz soku, 3 gun ustumuzden atamamistik, evin alti ustundeydi, polisleri cagirdik hemen, dediler bu "balkoncu" bilmemkimin isi. bu ara cok dadanmis bizim semte, siz bilmemkacinci evsiniz hatta falan dediler, iyi.

    sonra, aradan bir hafta gecti, evde yalnizim, annem babam isteler, polis aradi, dedi sizin hirsizi yakaladik, olay yeri tatbikati mi dedi ne dedi oyle bisey yaptirmaya gelmemiz gerekiyor. ıyi dedim, buyrun gelin.

    annemi aradim hemen gel diye, o gelemeden, bizim polisler ve hirsiz da gelince, onlari misafir odasina aldim, oturduk bekliyoruz. e bu arada napicam, tabii ki icecek bisey ıster misiniz diye sordum ve zahmetsiz diye meyve suyunda anlastik. ve evet... evet... haliyle, o an, iki buklum salonumuzda oturan, daha dun biz yokken evin icinde kendi mulku gibi calip cirpip cirit atan hirsiza da gercekten "ayip olmasin" diye sordum, ikramimi yaptim, aldi utanmadan bi de pezevenk ve ustune meyve suyumuzu da icerek o gun evimizden ayrildi.

    evet.

  • devamında her osuranın yaptığı gibi bülent hanım'ın salağa yatmaya çalıştığı biyolojik felakettir. kendisi etrafa öyle masum masum bakmıştır ki ben izlerken kendimden şüphelendim acaba ben mi osurdum diye.

  • kırılır mı diye düşünmeden, aklından geçen saygısızlığı yaptığın ilk gündür.

    o günden sonra poseidon'un tüm suları temizleyemez ilişkiye sürdüğün bu lekeyi.

  • kurtuluş savaşını değil de adnan menderes'in evli kadınlara sarkma maceralarını okumak isteyen cuckold sevdalısı ak-troll yazarın beyanıdır.

    katılanlar da en az onun kadar cuckold dur.

  • iki arkadaşım üniversiteye gidebilmek için otostop çekiyorlar. bir araba duruyor bekleyen kızlardan biri ön koltuğa oturuyor. bizimkiler arka koltuğa kuruluyorlar. biraz sonra öndeki kız arabayı kullanan çocuğa soruyor "bunlar kim?" çocuk yanıtlıyor. "bilmem seni almak için durdum arabaya bindiler"

  • umarım yıllar önce show tv' de izlediğim ve aklıma geldikçe hala güldüğüm karadenizli mucidin kendi imkanlarıyla yaptğı helikoptere benzemez.

    efendim, haberimiz yaklaşık 1, 1,5 dakika kadar sürmüştü. haber bülteninin sonuna doğru çıkan gereksiz haberlerden biriydi. habere göre karadenizli mucit, kendi imkanlarıyla helikopter yapmıştı ve haberin bandı girdi;

    orta yaşlı bir adamla röportaj yapan muhabir ve hemen arkalarında da 2 metreye yakın, şekli helikopetere oldukça benzeyen, pervanesi süratle dönen bir araç. röportaj boyunca adamımız küçüklüğünden beri böyle şeylere meraklı olduğunu filan anlattı. peki ilginçlik nerede? ilginçlik haberin son diyaloğunda;

    muhabir: bundan sonraki hedefin nedir?
    mucit: uçanını yapmak.

    işte bunun gibi olmasından korkuyorum.

  • iki yataklı odada kişibaşı : 3.385 euro (ulaşım+kahvaltı+konaklama) gibi bir fiyata rüyalarınızın tatilini geçirebileceğiniz yer. google'dan images olarak aratın derim ki neden bu fiyata anlayın.

    fransız polinezyası ; bir mücevher gibi dağılmış 118 ada ve 5 ayrı adalar takımının başlangıç noktasındadır. takım adaların toplam yüzölçümü 1.544 squaremildir.
    5 takımada ; sosyete adaları , tuomotu atol, austral adaları, marquesas adaları ve gambier adalarıdır.
    sosyete adaları 2 kısımdır. windward adaları ve leeward adaları .
    windward adaları ; tahiti, moorea ve tetiaora
    leeward adaları ; huahine, bora bora, raiatea/tahaa, maupiti
    geri kalan adalar diğer takımadalar içinde yer almaktadır.
    tahiti ; yağmur ormanları ve yumuşak eğreltiotları ile kaplı yemyeşil vadileri, serin nehire dökülen çağlayanları ile fransız polinezyasında yer alan 118 adanın en büyüğüdür
    papeete ; fransız polinezyasının başkenti ve ticari merkezidir. gümrük binaları, hastane, banka, havayolları, seyahat acentaları burada bulunur.
    bora bora ; şüphesiz rüyaların adası bora bora pasifiğin en efsanevi adasıdır. bora bora hakkında çok şey yazılıp söylenmesine rağmen bugünee kadar söylenebilecek en doğru söz henüz bulunamamıştır. havadan bakıldığı zaman bora bora turkuaz içine yerleştirilmiş minik bir zümrüt gibi gözükmektedir.
    havalimanı merkezden teknelerle 20 dakika uzaklıktadır. adanın güneyinde bulunan coral garden doğal bir denizaltı parkı olup, pek çok değişik balık ile mercanların birarada bulunduğu yerdir. lagoon pek çok aktivite sunmaktadır. bunların içinde en popüler olanı köpekbalıkları ile birlikte yüzebileceğiniz shark feeding turu

    tahiti için vize gerekmektedir. vize fransız konsolosluğundan alınmaktadır ve schengen vizesi belgeleri gerekmektedir.
    tahiti’nin para birimi central pacific franc’dır. 1 cpf = 97,454 usd ve = 119,24 euro’dur. tahiti’ye varışta havalimanındaki bankada gece yarısına kadar para bozdurma imkanı vardır.otel lobilerinde yapılacak döviz alım satımlarında kur biraz farklıdır. kredi kartı kullanımı yaygındır. ayrıca döviz büroları da bulunmaktadır.
    tahiti geleneklerine göre bahşiş verme adeti yoktur. servis ücreti genelde faturaya dahil edilir.
    yanınızsa sıcağa dayanıklı giysiler, hafif ayakkabılarr, güneşe karşı şapka, güneş kremi, yağmur ihtimaline karşı ince bir yağmurluk, suda yürüyebilmek için deniz ayakkabısı , böcek kovucu ilaç, kullandığınız ilaçlar, yara bandı, video kamera ve fotoğraf filmi bulundurmanız gerekir.
    türkiye bora bora’nın 12 saat ilerisindedir.
    voltaj : 220 volttur.
    güneşin çok kuvvetli olması nedeniyle kuvvetli bir koruyucu kremi mutlaka bulundurmak ve snorkelle dalışlarda tişört giymek vücudu güneşten korumak için iyi olur.
    bora bora çok emniyetli bir adadır. günün veya gecenin herhangi bir saatinde heryerde yürünebilir.
    bora bora tropik bir bölgededir. buna rağmen muson yağmurları veya kasırga veya hortum yoktur. kasım mart arası iklim biraz daha nemli ve yağmurludur. mayıs ekim arası daha kuru sezondur. buna rağmen tahiti de gerçek bir sezon yoktur. en kuru sezonda yağmur yağabilir veya en yağmurlu sezonda günlük güneşllik olabilir. yağmur aniden gelebilir. 15 dakika yağdıktan sonra hava daha sıcak olur. sıcaklık yıl boyunca büyük değişiklikler göstermez. bora boranın yıl boyunca ortalama sıcaklık 29 derecedir.
    tahitinin ana dili tahitian ve fransızcadır. her ada kendine özgü bir lisan kullanmaktadır. ayrıca otellerde hemen herkes ingilizce konuşabilmektedir.
    tahiti’de yemek çok çeşitlidir. tahiti mutfağının yanısıra fransız ve italyan mutfakları ve fast food tarzı restaurantlarını da bulmak mümkündür. **

    adamlar özel balayı turları yapmışlar; bora boraya ayak bastığınızda bir kere de gün batımında sahilde geleneksel bora bora seramonisiyle evlilik yemini ediyorsunuz.
    2 kişi için 6800 avro desek ulaşım+konaklama için; ee eşek değilsiniz bi 3000 avro da orada harcarsınız desek (bu kısmı iyimser bile oldu). 10000 avroya hallolur.