hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • kız arkadaşım beni öptükten sonra yanağımı siliyorum mesela, boşuna silme çıkmayan ruj kullanıyorum diyor.

    ben de 'boşuna kendini hırpalama, çıkmayan ruj bu hayatta çıkmaz yanağından o kaldı artık ömür boyu' diye anlıyorum. içimden ne kadar bencil ve ukala diye kızıyorum.

    meğer dudağından çıkıp da yanağıma geçmiyormuş. yeni öğrendim.

  • fenalık geçiren kıza geçmiş olsun ama içindeki diğer 253 yolcuya daha bi geçmiş olsun. hani uçak 7 saat istanbul üzerinde tur atacağına kuzey kutbuna ne biliyim en azından bir svalbard’a falan gidip gelseydi keşke yani empati yapıyorum 7 saat boyunca devasa bi tenekenin içinde sürekli bağcılar, gaziosmanpaşa esenler manzarasına tepeden maruz kalıyorsun..ne zor bi imtihan. uçaktaki yolcuların hepsi ekmeğe falan bastı herhalde kuran yırttılar başka açıklaması yok. geçmiş olsun yine.

  • salaklığın doruğuna çıkarak, nasıl bi motivasyonlaysa artık, baba evdeyken, oturmakta olduğu odanın tam karşısındaki salonda, ışıklar açık, kapı açık, son derece ortalık yerde sigara yakılınca başa gelecek hadisedir.

    baba, televizyon yayınındaki bir problemi kontrol etmek için aniden salona girer, geçerken başını çevirip koltukta salak salak, kucağında kültablası ve yeni açılmış bir sigara paketi, elinde yeni yakılmış sigarayla ayak ayak üstüne atmış oturan yaş-onyedi-beyin-sıfır shirak'ı görür, başını aynen çevirip yürümeye devam eder, gider tv'nin önünde durur. shirak'a bakmadan, "sigara mı içiyorsun kızım?" gibi aslında son derece anlamsız bir soru sorar. shirak'ın bu soru karşısında yapabileceği pek fazla bi şey yoktur, ama salaklığı tavana vurdurmak şart olduğundan, kısa ve net bir cevap vermeyi tercih eder shirak: "yoooo????" hani bi "aaa, nereden çıkarıyorsun?" tonlaması da vardır bunda. bu arada pozisyon değiştirilmez, sigara söndürülmez, bi gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi paralize olma hali vardır muhtemelen. angut duruş sürdürülür.

    baba yorumsuz odayı terk eder. shirak, odasına gider. kendisini soktuğu bu durumdan kurtulma şansının olmadığına emindir çünkü. anne gelir, ne halt ettiğini sorar shirak'a. "kızım, sen manyak mısın?" efektleriyle. bu arada kurtarıcı soruyu da sorar ama: deniyor muydun yoksa? shirak can simidini bulunca yapışır, evet deniyordum, merak etmiştim diye. anne gider, babaya söyler, baba tereddütsüz inanır. inanma gerekçesi, yalnız, aşağıdaki gibidir:

    - bu kadar aptal olacak hali yok ya çocuğun, ortalık yerde böyle içtiğine göre hakikaten denemek istemiş demek ki. gerçekten içiyor olsa, bu şekilde orta yerde içmesi imkansız, ben çocuğumun bu kadar salak olduğuna inanmam zaten.

    shirak sevinsin mi üzülsün mü bilemez.

  • dokuz yıl önce soğuk bir bayram tatiliydi. her fırsatta kaçtığım yer olan köye, dedemin yanına gitmiştim. tatilimin son günü, evde yalnız kaldığımız bir anda dedem bana seslendi. koştum gittim, "gel dedi, yanıma otur" oturdum. kolunu attı, sarıldı, iki damla yaş düştü gözlerinden. şaşırmıştım. çerkes ihtiyarları sert olur. sert adamdı benim dedem de. neredeyse altmış yıl aynı yastığa baş koyduğu babaannem öldüğü gün bile tek damla gözyaşı görmedim ben bu adamın gözlerinde. bana yakında öleceğini, bir daha görüşemeyeceğimizi söyleyerek vedalaştı ve helalleşti benimle. o an tek düşündüğüm şey dedemin bunamaya başladığıydı ama çok geçmeden ölüm haberini aldım. ölürken bile kendini bozmadan öldü. durup dururken " oğluma (babama) haber verin, ben ölüyorum" demiş, yatmış ve ölmüş. bir daha asla ne bir bayramın tadı oldu eskisi gibi, ne de köyün. evin direği yok o öldüğünden beri ve kimse yıl 1934, ağustosunun 26'sı diye başlayan hikayeler anlatmadı bir daha. ve eminim ki dünyada bir kez daha bu kadar saygı duyacağım bir insan olmayacak.

  • şimdi bu sayfanın tinder vb. date uygulamalarından ne farkı var. nesi rezalet nesi kepazelik.
    kendi despot kafanızla bir kalıba soktuğunuz insanları yine kendi değer yargılarınızla yargılamaktan vazgeçin ammınakoduklarım.

  • avrupa ülkeleri için konuşuyorum, pasaport dahi göstermeksizin başka ülkeye uçtum

    size yemin ederim italya-fransa yolculuğum, zincirlikuyu-avcılar'dan daha kolaydı

  • kendini satanist olarak tanımlayan bebetoların kurban, kan içme vs ayinlerinin her akşam ana haber bülteninde yer aldığı dönemler. bu dönemin puştları yüzünden ana babamız akşamları dışarıda rahat rahat gezmemize engel oldu, metal dinleyemez saç uzatamaz olduk. o değil siyah kıyafet dahi giyilemiyordu lan ülkede.

  • diğer tüm pozisyonlarda olduğu gibi hakkında bilgi kirliliğinin fazla olduğu sürü hiyerarşisi pozisyonudur. sosyal hayattaki tüm bu erkek tiplerine bakacak olursak;

    alfa erkek lider konumundaki erkek. tüm kadınların ilgisini çeken, karizma sahibi, özgüveni ve zekası yüksek erkeklerdir. girdikleri ortamın ilgi odağı, güçlü erkeklerdir. bu ilgi nedeniyle kadınları hayatlarında merkezi konuma oturtmazlar. işlerini yaparken daima sahnede gibidirler.

    beta erkek alfanın yancısı değildir. sosyal ortamda lideri takip eden pozisyondadır ancak tam anlamıyla ezik ve yancı olarak nitelendirmek doğru olmaz. çünkü liderin gücünden nemalanmaz. kadınlara çok değer veren, kraliçe gibi davranan erkektir. çok güçlü ve yüksek çekim sahibi değillerdir ancak özel ilgi alanları ve yetenekleri vardır. zekidirler. kişisel gelişimlerine önem verirler. risk almaya eğilimli değillerdir. sadıktırlar. kendilerini mükemmel erkek haline getirmeye çabalarlar. kadınlar için başlangıçta alfalar kadar etkileyici değillerdir.

    omega erkek kaynaklarda alfanın ikizi olarak geçer. çünkü lider özellikleri, karizması ve çekiciliği olmasının yanında liderlik etmeyi tercih etmez. özgüvenleri yüksektir. kendi işlerini kendileri yaparlar. yalnız kurt demek yeterince açıklayıcı olmaz. liderlik etmediği farklı sosyal gruplarda aynı anda bulunabilirler. yakın arkadaşlıklar, derin dostluklar kurarlar. alfanın sahnede olma hali ve egosu yoktur. farka bakacak olursak; alfa her zaman ilginin onda olduğuna, hayranlık uyandırdığına emin olmak isterken omega buna değer vermez. ancak bunlara sahiptir.

    delta erkek beta erkeğe yanlış bir şekilde yüklenen tiptir. alfa ve omegalara yancılık ederler. onların dostluğunu elde etmeye çalışırlar. fiziksel ve mental açıdan zayıftırlar. kişisel gelişimlerine değil güçlü bir erkeğin yanında olup onun gücünden nemalanmaya odaklıdırlar. yalancı, hilekar, dedikoducu olup kadınların ilgisini çekmek için saldırganlık gösterme eğilimindedirler.

    sigma erkek manipülatif erkeklerdir. alfa ve omegalar gibi çalım satan bir duruşları yoktur ancak zekalarıyla ilgi çekerler. insanı hem ürpertip hem saygısını uyandırırlar. ikna ve manipülasyon yetenekleri sayesinde sosyal ortamlarda alfa ve omegalardan daha bile güçlü konumda olabilirler. ne lider ne de takipçidirler. alfaların liderliklerini tehdit etmedikleri aynı zamanda da güçlü oldukları için alfaların doğal olarak en yakın arkadaşlarıdır. oyunun dışında görünmelerine rağmen hiyerarşinin üstündedirler.

    gamma erkek dışarıdakiler diyebileceğimiz gruptur. lider ya da takipçi değildirler. kendi hallerindedirler. adeta görünmezdirler. kendilerini geliştirmeye ve yaptıkları şey ne ise onu yapmaya odaklıdırlar. nerd olarak nitelendirilebilirler. yeterlik ve yetenekler bakımından çoğunlukla ortalama düzeydelerdir.

    toparlayacak olursak; alfa; şirketin yakışıklı, zeki, karizmatik, zengin patronudur. takım elbiselidir. kadınlar peşinde koşar ama o buna önem vermez. günübirlik ilişkiler yaşar. kendi gibi alfa özelliklerde bir kadın karşısına çıkmadığı sürece kadınlara değer vermeyecektir. beta; şirkette çalışan çalışkan, yetenekli orta düzey yöneticidir. kültürlü ve entelektüeldir. kadınlara saygı duyar. hayatının kadınını arar. görüştüğü kadına romantik jestler yapar. omega; şirketle freelance projeler yapan kendi çalışma düzenini kendi belirleyen, zeki, yetenekli, yakışıklı meslek uzmanıdır. alternatif giyimlidir. kadınların ilgisini çeker ama bir sürü kadının ortasında değildir. daha seçicidir. delta; patronun yalakası, kendi işini başkalarına yıkmaya çalışan şirket çalışanıdır. kadınlarla çok iyi bir iletişimi yoktur. kadınlarla iyi iletişimi olan erkeklere ve kadınlara saldırganca davranma eğilimi vardır. erkek ortamlarında kadınlara yönelik nefret söyleminde bulunur. red pillcidir. alfa gibi görünmeye çalışır ama hıyar gibi görünüp kendini rezil eder. sigma, patronla iş dışında da arkadaşlığı olan, müşterilerle ve çözüm ortaklarıyla doğrudan temas kuran, iş bitirici, cool yöneticidir. insanlar kendisinden "şeytan tüyü var onda" diye bahseder. kadınların ilgi odağı olmasa da istediği kadının ilgisini cool ve gizemli tavrıyla çeker. gamma, ıt'de çalışan bilgisayar kurdudur. bu konuda yeteneklidir. ama sosyal açıdan çok dışa dönük değildir. cuma iş çıkışı tüm şirket bira içmeye gittiğinde ayıp olmasın diye yarım saat takılıp evde arkadaşıyla playstation oynar.