hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.

  • 1877 yılında amerikalı astronom asaph hall sr. tarafından diğer uydu deimos'la birlikte keşfedildi. yüzey sıcaklığı -40
    içi boş bir kütle. bu nedenle, bir süre doğal olarak mı orada yoksa yerleştirildi mi spekülasyonlarına neden oldu. en sonunda steroid olduğuna karar verildi.
    mars'ın etrafında ona 9 bin km civarında bir mesafede dönüp duruyor ve her geçen gün mars'a yaklaşıyor. mars çevresindeki turunu 7 saat 39 dakikada tamamlıyor.
    bir hesaba göre 50 milyon yıl sonra mars'a çarpacak. dünya kütle çekim kuvvetinin 1/1000'ine sahip. yani dünyada 68 kg olan bir insan phobos'ta 68 gr. bu nedenle aydaki gibi üzerinde yürüme ihtimali yok. adım atarken sıçrayıp uzay boşluğuna uçmak ve sonsuza kadar uzaylı kalmak var.
    27x22x18 km ölçülerindeki phobos'un yüzeyinde belirgin biçimde görülebilen 9 km çapındaki dev krater; 18 ağustos 1877’de uyduyu keşfeden asap hall‘ın eşi chloe angeline stickney'e atfen stickney krateri olarak isimlendirilmiş.
    ne şanslı kadınlar var diye geçiriyorsunuzdur şimdi içinizden..

  • "evinde alkol üretenden zibilyon tane vergi alamadığımız için, insanları zorla sahte alkole iterek çeşitli sağlık sorunları yaşamasını istiyoruz" demenin farklı yolu.

  • 'senin psikolojin bozuk, ilerde iyi bir anne olup çocuğuna bakamayacaksın' bunu 17 yaşında genç bir insana, tüm sınıf arkadaşlarının yanında zikredecek kadar haysiyet yoksunu bir öğretmenim vardı benim. eğitimci bir insanın, her şeyden öte 2 kız evladı olan bir babanın, başka bir babanın gözünden sakındığı kızına edebileceği en büyük hakareti etmiştir. hakkım haram olsundur.

  • - yazarım sana…

    + yazma! o zaman bekliyor insan. ee buraya çok az insan geliyor, çok insan gidiyor. kalan da bekliyor, ama bazen çok uzun bekliyor. yani hani mesela zannediyorsun ki; bir yoldan birisi gelecek, boş uzun bir yol… devamlı ona bakıyorsun. sonra kimse gelmiyor. yazma boşver…

    (bkz: vizontele tuuba)

  • dunyada bircok sehirde koruma altında olan, yeni bina yapımına izin verilmeyen turistik bölgelerdeki eski şehir kavramının ülkemizde ne yazık ki bölük pörçük olması durumu.
    istanbul için tarihi yarımada 100 sene önceki haliyle korunmuş olsaydı, sultanahmet, topkapı, haliç, fatih suriçi bölgeleri eski görünümünde olsaydı nasıl olurdu acaba?
    medeniyetler beşiği anadolu coğrafyasında her yer gecekondu. göz kanatan mimari, izinsiz kacak yapıyla dolu.

  • üç arkadaşım bozcaada'da, ıssız sandıkları bir koyda denemişler bunu. tabi sonrasında tepelerde bir izdiham, insan seli, kalabalık falan derken kızlar üstlerini giyene kadar adanın o tarafı 28 cm daha denize gömülmüş.

  • adı türkiye olmayan bir ülkenin meclis genel kurul salonu'nun giriş kapısının tamiri gerekiyormuş.

    konuyla ilgili bürokrat, iki ayrı firmadan marangoz davet ederek kapıyı göstermiş ve fiyat istemiş.
    birinci marangoz:
    “500 tlye olur bu iş” demiş. “200 malzeme, 200 işçilik, 100 kâr.”
    bürokrat ikinci marangoza dönmüş:
    - siz aynı işi kaça yaparsınız?
    - 2,500 lira.
    - nasıl olur bu kadar fiyat farkı?
    - 1000 bana, 1000 size... 500 de bu arkadaşa veririz kapıyı yapar.

    ihale ikinci marangoza verilmiş.

  • size ne desem sizi üzer,

    şu hayatın bana her fırsatta yapmamamı söylediği ve öğrettiği ne varsa yapmışsınız
    hadi ön görememiş yapmış yanılmış ama ders almamış yine yapmışsınız,

    size artık kimse büyük bir akıl veremez,
    bu devirde babanıza bile güvenilmeyeceği, cebinizde çok para yoksa çocuk yapılmayacağı, "insan sorumluluğu" almanın çok büyük bir dert olduğunu falan anlatmanın anlamı yok..

    bu saatten sonra yapacağınız tek şey çok güçlü olmak ve "çalışmak" gündüz öğretmenlik yapıyorsanız atıyorum ek olarak gece bekçilik yapacaksınız.

    kimseyle kavga etmeyeceksiniz

    alıngan olmayacaksınız, kötü kalpli insanların sözleri bakışları sizin umurunuzda olmayacak

    eski ortağınızla kavga etmeden "samimi" bir şekilde sık sık konuşarak restoran iyi gidiyorsa paranızın taksitinin peşine düşeceksiniz

    belki 5 seneyi gözden çıkartıp bu şekilde kendinizi kampa sokup 5 sene sonra borçlar bitip +'ya geçtiğinizde tekrar kendiniz için "yaşamaya" başlamanın hayalini kuracaksınız.

    kolay gelsin

  • onemli olan board kalitesi ve cevaz verdigi esnekliktir. 10 sene oncesinin dizustu bilgisayarini dusunelim. hdd disk, 4 veya 6 gb ram, donemin cpu neslinden i5 islemci vs olsun. 10 sene sonra sistemi yukseltmek istiyoruz diyelim.

    giris sata ise ssd diske, board da bos slot varsa, yahut bosaltilacaksa veya bosaltilabilirse(soldered yani ram anakarta lehimli degilse) gerekli timing ayarlanarak yine anakartin izin verdigi daha yuksek bir ram'e, islemci ayni nesilden onbelligi ve saat hizi yuksek baska bir cpu'ya guncellenebilir. batarya oluyse o da degisilir.

    cpu'yu kafaya takmiyorsaniz bu islemin maliyeti maks bin kusur tl tutar. bu yuzden laptopu alirken izin verdigi maks kapasiteye iyice bakmak gerekir. sonucta basit bir guncellemeyle ayni laptop'u cagdaslarindan geride kalmaksizin 15 seneye yakin kullanabilirsiniz. her ihtimalde yenisini almaktan daha karlidir.