• 2013 türkiye'sinde gerçekleşmiş sinir bozucu olay. hem de caddebostan-feneryolu sahilinde.

    bu zulmü gerçekleştiren insanlıktan nasibini alamamış bütün şahıslar katıksız orospu çocuğudur. bu böyle biline.

    bu ömercan'ın açıklaması:

    --- spoiler ---

    ülkemin taze şiddet trendinden biz de nasibimizi aldık

    ali halit diker, can türkdoğan ve ben ev arkadaşlarıyız. 30 yaşlarında üç bekar erkeğin ev arkadaşı olması çok ideal bir durum değil ama bizim şikayetimiz yok. hatta işin kimi eğlenceli tarafları var. örneğin gecenin birinde, hem de ertesi gün iş varken denize girmeye karar verip sahile gidebiliyoruz. bağdat caddesi, göztepe'de oturmanın güzel yanlarından biri bu. çok temiz olmasa da şehrin ortasında denize girebiliyoruz. lüks olmayan, herkese açık bir eğlence bu. plaj yerleşim yeri olan evlere de uzak, yani çıkarılma ihtimali olan gürültüden de çekinmeye gerek yok. yani biz öyle sanmıştık.

    nedense çarşamba gecesi iki arkadaşım ve benim denize girmemiz bir grup insanı rahatsız etti. orada oturan, yaşayan insanlardan bahsetmiyorum. bizim gibi sahil tarafında olan tiplerdi bunlar. 7-8 kişilik bir grup genç, bize "siz allah'a küfrediyosunuz" filan diyerek önce biz denizdeyken bize taş atarak daha sonra denizden çıkınca da çevremizi sarıp yumruk ve tekmeyle saldırdılar. allah'a küfretmekten kastettikleri ile ilgili olarak anlayabildiğimiz denize girdiğimiz sırada queen'den bohemian rhapsody şarkısını söylememiz olsa gerek. bizi patakladıktan sonra yardıma gelen iki-üç yaşlı amca sayesinde olay yerinden uzaklaştık. ben ucuz atlattım; can'ın göğsünde tokat izi, yüzü şiş, ali'nin ise kaşı patladı, gözü şişti, kol ve bacağında kas zedelenmeleri oldu. bedenimizden çok gururumuz kırıldı tabi ve fakat gururumuzdan daha çok kırılan bir yönümüz de oldu...

    o kırılan şey; yaşadığın ülkeyi sevme düzeyin. beni ve arkadaşlarımı tanıyan tanır. mükemmel insanlar olmasak gerek, ama terbiye, edep, adap bilen, iyi niyetli insanlarız. insanın ağzından çıkan laftan sorumlu tutulması gerektiğini düşünen insanlarız. yaptığımız şey olsa olsa gürültüsü ile birilerini rahatsız etmiş olabilirdi, ama dediğim gibi yerleşim yerlerinden uzak olduğumuz için bunu umursamıyorduk ki? tek günahımız gece ay ve yıldızlara bakarak, suyun içinde şarkı söylemek. o şarkı da ingilizcesi olan herkesin anlayacağı gibi ne allah'a, ne dine, ne de kutsal herhangi bir şeye ne küfür ne de hakaret eder. fakat sanırım karşılaştığımız cehalet ve de anlamadığı, yabancı bulduğu her şeye şiddet ile karşılık vermeye özendirilen bir toplum aradaki farkı anlayabilecek bir toplum değil. ya da öyle olmaktan kasıtlı olarak uzaklaştırılıyor. her şeyi geçiyorum, bir rahatsızlık duyduğunda iletişim veya diyalog yoluna girmeyen, önüne çıktığına saldıran insanlarla bir arada yaşamak, işte bu üzücü olan. ama asıl yaşadığım ülkeye biraz daha küsme sebebim bu değil. asıl sebep; insanların bu davranışlara en tepedeki mevkilerden özendiriliyor, onlara cesaret veriliyor olması. yani kısaca imam sıçıyor ve cemaat de sıvıyor. bize geçmiş olsun, ülkeme de yazıklar olsun.

    --- spoiler ---

    bu da ali halit'in:

    --- spoiler ---

    öncelikle herkese geçmiş olsun dileklerinden dolayı teşekkür ederim.

    iki ev arkadaşımla 21 ağustos'u 22 ağustos'a bağlayan gece yarısı evde biraz demlendikten sonra her zaman yaptığımız gibi denize girmek istedik. göztepe sahile indikten sonra denizde hem alkolün etkisi hem de keyfimiz yerinde olduğu için bağıra bağıra şarkı söyledik. söylediğimiz şarkı da queen'in bohemıan rhapsody'si idi. tam da "malum" yeri söyledikten birkaç dakika sonra hepsi aşağı yukarı aynı giyimli (beyaz üst, siyah alt) 8 (veya daha fazla) kadar kişilik bir grup önce sözlü olarak taciz etti:

    "allaha peygambere küfür mü ediyosunuz lan!" ve bilimum küfürler ile

    ömercan ve can "hayır şarkı söylüyoruz. yanlış anlaşıldıysak özür dileriz. ağzımızdan küfür bile çıkmadı." minvalinde açıklamalar yapmalarına rağmen küfürlü tacizlerinde bir de sahilden ellerine geçirdikleri taşları denize atmaya başladılar. bu hareketlerinden sonra sakince denizde uzaklaşmalarını bekledik. gözden kaybolduklarında bir adam gelip "hemen denizden çıkın gittiler" dedi. bunun üzeine hızla denizden çıkıp eşyalarımızın yanına gittik. tam eşyalarımızı toparlarken yeniden sahile indiler. tam olarak ne dediler hatırlamıyorum ama öfkeden kudurmuş bir şekilde üzerimize yürüyorlardı. yeniden "küfür etmediğimizi" açıklamaya çalışırken bir tanesi beni boğazımdan tutup elini arkaya attı. (bu arada işin tuhaf kısmı bir tanesinden "telsiz" sesi geliyordu. sonra telsizlinin beni boğazımdan yaklayan olduğunu fark ettim.) elini arkaya attığı an "kesin bıçak çıkarıcak. aha öldüm. buraya kadarmış." diye düşünmeye başlamıştım ki hayatımda yediğim en sert yumruğu yedim gözüme. muhtemelen kaşım o sırada açıldı. ilk yumruğun etkisinden kurtulamamıştım ki arkadan 2 ya da 3 kişinin daha geldiğini gördüm. o sırada bir yumruk daha yedim. bir darbe daha aldıktan sonra da yere düştüm. bu arada can ve ömercan'ı göremiyordum. yerdeyken birkaç darbe daha aldım. yerden nasıl kalkıp koşmaya başladığımı hatırlamıyorum. tek düşündüğüm ömercan ve can için yardım bulmaktı (ussain bolt'un 100m rekorunu kırmış bile olabilirim. hem de kumda). biraz koştuktan sonra bir kadın ve erkeğe rastladım ve yardım istedim. bir süre sonra can ve ömercan'ın karşıdan geldiğini gördüm. ömercan'ın ve can'ın dediğine göre zangır zangır titriyormuşum. o kısmı hayal meyal hatırlıyorum. sonra hızla eve gittik. sonra da hastane (florence nightingale). kaşıma dikiş atıldı. daha sonra tekrar eve döndük ve sol gözümün çok iyi görmediğini fark ettim ve bu sefer göztepe acil'e gittik. tomografi ve göz muayenesinden sonra sabah 8'e doğru eve vardık.

    bugün olayla ilgili polise şikayette bulunacağız. hayırlısı olsun.
    --- spoiler ---

    bu da can'ın açıklaması

    --- spoiler ---

    şöyle yazayım. caddebostanda denize girmiştik saat 12:30 gibi, şarkı söylerken bir grup genç siz dine kitaba küfrediyosunuz iddiasında bize küfür etmeye başladı, daha sonra gittiklerini sandığımız bir anda denizden çıktık. meğer bekliyorlarmış bizi, biz küfür etmedik, yok öyle birşey dememize rağmen bize saldırdılar. karşılık vermedik, 3 kişi yaklaşık 8 9 kişi tarafından darp edildik, 3 amca gelip grubu dağıttı. ben eğilmişken gitmiş olduklarını farkettim sadece. omzum ve çenem zarar gördü, birazcık da sol gözüm. alinin kaşı patladı, ömercan sağlam. travmatik bir gece oldu. bohemian rhapsody söylemek ve hayata etkileri

    --- spoiler ---

    (bkz: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/…48275_n.jpg)

    edit: can'dan şöyle bir update var:

    --- spoiler ---

    nası unutacağız, nasıl sileceğiz bilmiyorum. yok efendim içmişler zaten haketmişler, kafadan sallama bir olay diyen insanlara verecek cevap bulamıyorum, bulmak da istemiyorum, gerek yok. umarım kimse yaşadıklarımızı yaşamaz ve nasıl bir his olduğunu bilmez, çok güzel günler geçirerek yaşar. geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkürler, iyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız, insanlığın varlığına dair umudumuzsunuz.

    --- spoiler ---
  • münferittir o münferit. müslümanlar hiç böyle sudan sebeplerle adam döver mi?

    kesin münferit.
  • islamofaşizmin günlük hayata bulaşmasının son örneği. mutlaka duyurulmalı, twitter'dan falan haber yapılmalıdır. aksi halde biz bunların kamera kaydı silmekten kask bantlamaya her yola başvurduğunu biliyoruz. olaydaki polis iddiası da dikkatli ileri sürülmeli ayrıca, boşu boşuna kimse mağdur edilmemeli. gerçi karine polisin aleyhine artık ama olsun yine de.
  • dayak baslamadan (bkz: mustapha) ya gecselerdi yirtabilme potansiyeli yuksek olacaklardi diye dusundugum kotu olay
  • he canım he diyip geçilmesi gereken yalan dolan hikayelerden biridir bu da. çok güzel senaryo yazmışlar haklarını teslim etmek lazım. ama yemezler gencolar, sizin aldığınız nefes bile yalan.
  • doğruluğunu bilemem, fakat hayatında bir kez besmele duymuş herkesin bohemian rhapsody'deki "bismillah" kelimesini anlayabileceğine adım gibi eminim.

    sonuç olarak kötü bir olay, kimsenin başına gelmesin.
  • inanmayanlar için yapılacak bir şey olmayan elim olay.

    dayak yiyenlerden can bizzat arkadaşım ve kendi ağzından dinledim olayı. o yüzden siktir git inanma. senin inanmaman bişeyi değiştirmez.

    bu olay yaşandı. kamera kayıtları da var.
  • adamlar olayın ertesi günü isimleriyle ve darp edilmiş suratlarıyla ortaya çıktığına göre gerçek olması ihtimali bana daha akla yakın geliyor. derhal eldeki polis tutanağı, kayıt, resim, darp raporu gibi ıvır zıvır paylaşılarak delillendirilsin ki kaynatılmasın bu olay. bir de bu heriflerin şiddet eylemlerinde hep bir az kişiye karşı çok kişi durumu oluyor, hiç utanmıyorlar mı acaba?
  • işte tam da bu sebepten ötürü 'allah'ını, din'ini s*keyim onların çok ayıp ediyorlar' demeli, demeye teşvik edilmeli, suriye'de ve mısır'da öldürülenlere üzülmediğim kadar çok üzüldüğüm olay.
hesabın var mı? giriş yap