• insanı yerin dibine sokmak için icat edildiğini dü$ündüren ses. "aman dikkat edin bunun akbili yok para vermedi sakın bindirmeyin otobüse çok tehlikeli" demek istercesine çalan melodidir, tüm bakı$ları ensede hissetmek, önde oturmakta olan teyzelerin nıç nıç seslerinin sound burst etkisi yapmasıdır. akbilini doldurmayı unutmu$ insanlara hırsız gözüyle baktırır, ayıplar, ezer, merhameti yoktur o sesin, zaten aktarma yaparken de bir hüzünle çalar "hadi bu seferlik izin veriyorum ama bir daha geçirtmem ayağını denk al" demek istermi$ gibi. yaptığı 3-5 kuruşluk iskontoyu da boğazda bıraktırır iğrenç sesleriyle...
  • mutsuzluğun sesi olabilir. (bkz: umut sarıkaya)
  • gecici utanc kaynagi.
  • dolu akbilden para alırken çıkan sesin 3 4 katı yüksekliğinde çıkan ses. madem para yokken bu kadar tehşir ediyosunuz para öderken de yüksek sesli bişeler çıksın da havamızı atalım.
  • her duyulduğunda şöför veya muavinin küçümseyici bakışlarını üstünüzde hissedersiniz.

    edit:imla.
  • bence çok insancıl bir ses. istanbul'da yaşadığım dönemde uyuz olurdum. sırf böyle alengirli durumda, akbil'de ne kadar kaldığını hatırlayamadığım, bakiyeme bakamadığım durumlarda tabanvaya abanır, o sesi duymamak için yürür, kendimce karizma yapardım. izmitte, otobüslere boş kentkart basınca tüm otobüse "bakiyeniz yetersiz" diye bağıran iğrenç bir kadın sesiyle rezil ediliyor insanlar. bir insan, bir insana bu kötülüğü yapmamalı. fakirsek fakiriz, biz daha ölmedik ulan! ne güzel sessin sen boş akbil sesi, allah belanı versin "bakiyeniz yetersiz" diye höyküren ses.
  • otobüste, metrobüste, kısacası akbilin kullanılabildiği her türlü toplu taşıma aracında en az 1 kere denk gelinen o iğrenç ses. arkadaşım, ne bu sanki nükleer bomba alarmı veriyosun "daa daa daat daa daa daat daa daa daat" diye. yeminle aklıma half-life 1 i yüklerken çıkan, ses kartını mı hoparlörü mü her ne skimse onu test etmek için çıkan ses geliyor aklıma. aynı ya aynı. koysana oynak bişeyler oraya, bitik akbil basıldığında hanımlar iki göbek atsın gözümüz şenlensin.

    edit : aha da bu http://www.youtube.com/…waqnrpdwacm&feature=related
  • kullanıcısında tarif edilemez bir hayal kırıklığı, yer yer sinir ve hayatı sorgulama gibi tepkiler yaratan dramatik ikaz.
hesabın var mı? giriş yap