• insanların gözünün çöplükte kalmasıdır. özellikle erkek hemcinslerim dışarda ulaşılabilirliği çok da zor olmayan kadınların sayısının hiç de az olmadığının farkında artık. ulaşılabilirlikten kastım hem kadınlar hem erkekler ciddi olmayan ilişki yaşamayı kendi içinde normalleştirmiş durumda. herkes skor peşinde yani kısaca.
  • en büyük sorun ekonomik sıkıntılardır. sıkıntı yaşadıkça gerilip kavga ediyoruz
  • tahammülsüzlüktür.
    artık insanlar hayatının her anı mutlu olmak istiyor. en ufak mutsuzluğa tahammülü yok. anlayış yok. çünkü hep diyorum hep diyeceğim. bizim en büyük sorunumuz kendimizi mükemmel sanmamız. hep karşı taraf hatalı, hep biz masumuz ve hata yapmayız.
    ama şunu söylemek gerek ki boşandıktan sonra gerçek mutluluğu bulamıyor çoğu insan. bu nedenle biraz sabır arkadaşlar. hemen vazgeçmeyin evlilikten. bir düşünün eskiler nasıl yıllarca mutlu kalıyordu. onlar başardı, siz neden başaramıyorsunuz? onlar da pes etmedi. mücadele etti. boşanmayı hiç düşünmediler. başardılar mutlu oldular.
    yok yere ayrılıp kendinizi yalnızlığa mahkum etmeyin.
  • bana hep saçma gelmiştir bu evlilik dalgası. öyle 20 yaşında falan da değilim ama saçma be kardeşim. düşünsene aynı insanla 20-30-40 sene yan yana yaşamak. cep telefonunu bile 1.5-2 yılda değiştiriyorsun.

    benim takıldığım nokta çocuk sahibi olmak istemek (1 adet), bu konuyu aşamıyorum. yani şimdi 5 sene evli kalsan ayrılsan çocuğa olan olacak evlenmeden çocuk sahibi olmak bana yakışmaz, karşındakine söylemeden içten içe kandırır gibi birliktelik yaşayıp yarı yolda bıraksan yine olmaz. ne edecem bilemiyorum.
  • (bkz: instagram)
  • bence tahammülsüzlük olabilir bu konuda how i met your mothher dizisinden bi soz var:
    ufak tefek garipliklerimize katlanacak birini degil de onlari sevecek birini beklememiz gerekmez mi? cok da alakali gibi de olmadi aslinda ama nieyse :))
  • buldumcuk olmak. egoist bi neslin yetismis olmasi ekonomik gelismislik.
  • tamamen ilgi ile alakalı olduğunu düşünüyorum belli bir zamandan sonra her 2 insanda olması gereken ilgiyi birbirlerine sağlamamaktadır. bu ilgiler tamamen sosyal medya ya kaymakta. bir de su benim hayatım benim özgürlüğüm muhabbeti basladı sana kimse sen mahkumsun demiyor ama evleniyor isen kusura bakma o eve ve bireylerine mahkumsun.
  • -insan yetiştirmesini bilmememiz
    -"sabır" kavramının göstermelik oluşu
    -"atara atar gidere gider" tavır
    -eğitim düzeyinin yetersizliği
    -sosyal adaletsizlik
    -sosyal medya ortamları
    -çoğu bahsetmiş herkes çocuğunu "prenses" "prens" gibi yetiştiriyor zorluk nedir bilmeyen bir nesil türedi bu da boşanma evresinin rahatlığı veriyor insanlara
  • sanırım bu artık çağın hastalığı oldu.
    birçok sebebi vardır vardır. bu sebepler bence insanların birbirine tahamüllerinin kalmamış olması, aç gözlülük ( her anlamda ), üçüncü kişiler .....
hesabın var mı? giriş yap