• muğla'da seçim çalışması yürüten ak parti gençlik kolları mensubu iki kıza sokak ortasında yapılan saldırıdır. erkek egemen sistemden çok şikayetçi olan bu örgüt üyeleri, arkalarında erkeklerle olay yerine gidip kızlara saldırması ayrı bir kepazelik.
    örgüt adını vermek istemedim hani şu okullarda sürekli ülkücülerden, eylemlerde polislerden dayak yiyen sümüklü sol gençlik örgütü.
    olayı neresinden tutarsan tut elinde kalır, genç bir kadına saldırılmasına mı değinelim yoksa özgürlüğe mi ?

    kendi yaşam tarzlarına müdahale edildi diye feryat figan edenler işte kısmi bir güç kazandıklarında böyle olabiliyorlar.
    memlekette yaşayan mütedeyyin, muhafazakar kişiler zaten bu baskıyı fazlasıyla çok yakın bir geçmişte üstlerinde hissediyorlardı ne üniversitede ne iş hayatında müslüman kimlikleriyle yer edinemiyorlardı, yasaktı.

    görüntüleri izlerken beni sarsan şeyse ak parti'nin farklı yaşam tarzlarına bunca dayatmasına, hoşgörüsüzlüğüne, baskısına rağmen bu insanlar nasıl bizzat yaşadıkları şeylerde dahi empati yoksunu bir şekilde başka toplumsal kesimleri 2. sınıf vatandaş olarak görmekte, ötekileştirmekte ve fikir beyanını engelleyebilme hakkını kendilerinde görebilmektedir.

    bu, o kadar aşikar bir ironidir ki kendileri ifade özgürlüğü mağdurudur fakat biraz güçlerinin olduğu mahallelerde, okullarda bırakın farklı fikirlerin konuşulup, propagandasının yapılmasını o fikre sahip insana bile yaşam hakkı tanımazlar.

    faşizmin tdk tanımı: " demokratik düzenin yerine baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti "

    faşizme geçit vermeyeceğiz ! *

    haber görüntüleri

    umarım en yakın zamanda bu tahammülsüzlük sona erer, modern toplumlar gibi birlikte yaşamayı becerebiliriz, rengi ne olursa olsun içimizdeki çürükleri atabilecek gönül genişliğine sahip olmamız ve her gelişmiş medeniyetteki insanlar gibi özeleştiri kültürünü oturtmamız lazım, bu ülke hepimizin kimsenin diğerinden fazla veya eksik hakkı yok bu topraklarda, bunun gururunuzu kırdığını biliyorum ama buna alışmak zorundasınız.

    zorunlu edit: girdiğim bu entryden ak parti'li olduğumu çıkaran adam net gerizekalıdır, ama şurada neredeydin diyenleri özel olarak göt etmek isterim, ben gezi'de harbiye'de, beşiktaş'ta, gümüşsuyu'ndaydım, berkin'in cenazesindeydim, burada bana hakaret edenler o gün "hepimiz ermeniyiz" sloganını tv'den gördükleri veya gazeteden okuduklarında ağzından köpükler saçıp yine hakaret ederken ya da lisesinde top oynarken hrant abi'nin katledildiği kaldırımdaydım.
    bu salakların beyni siyasal islamcılarla aynı çalışır "ya bizdensin ya onlardan.". naçizane bir önerim olacak; bu andavalları siktir edin, okuyun ve kendinizi var saydığınız mahallenin bir de karşısına geçin sonra tekrar okuyun.
  • (bkz: föşüzme göçüt vörmöyöcöğüz)

    kuyu dibinden gelen edit: öncelikle belirtmek isterim ki hepiniz ikiyüzlü ibnelersiniz..

    sözüm meclisten, hatta şu entry'yi kötüleyen herkesin götünden içeri; evet, hepiniz birer pislik, ikiyüzlü ibnelersiniz..

    evet, bu bakınız dalga geçmek, ana entry'nin ve dahi konu içeriğinin umursanmadığını belirtmek amacıyla yazıldı; lakin bu, yapılan ibneliğin tasdiki anlamına gelmez, gelemez, nitekim gelmiyor..

    fakat derin bir teessüf, derin bir şikayet, derin bir kalp kırıklığı mevcut bünyesinde.. sebebi aşikar..

    faşizmin tanımı zaten liyakatiyle yapılmış mezkur entry'de.. "baskı rejiminin baş göstermesi" diyor, ne güzel söylüyor.. biz de diyoruz ki, bu zamana kadar neredeydiniz a götelekler? bu zamana kadar işlenen demokrasi dışı legal şeyler ifa edilirken hangi delikteydi deve kuşu kafalarınız?

    bakınız içip gezen, gününü çakır kafa tamamlayan bir insan olmadım, değilim, ama alkol kullanan insanlara gerek medya gerek mahalle baskısı yapılırken susmadım, "ulan adam içiyor, sana ne, bana ne?" dedim, o adamı savundum..

    kızlı erkekli bıdı bıdılar muhabbetleri dönerken, "bana ne amına koyim, öğrenciliğim bitti işte" demedim.. "arkadaş manyak mısınız, nasıl istiyorsa öyle yaşar" dedim, destek oldum bu baskıya maruz kalan kitlelere..

    şimdi bu olaya şöyle bir bakınız vermiş olmam olayı desteklediğim anlamına tabii ki de gelmiyor.. ama haklı olarak soruyorum, neredeydiniz?

    sizin olmayan etik kurallarınıza, göreceli ahlak anlayışınıza, içselleşmemiş değer yargılarınıza ve bitmeyen mağduriyetinize bir, size iki.. ibneliğin lüzumu yok..

    biraz ötede mağdur olun..
  • baskıdır faşizmdir diyebildiğim olay. ayıptır da . yapılmaması gereken bir eylemdir. savunacak hiç bir yanı yok. keşke bu kadar insanları birbirine düşürmeselerdi nefret ettirmeselerdi de böyle olaylar bol bol yaşanmasaydı memlekette.
  • karşı çıkılmamasına öyle alışmış bir topluluğun, karşı çıkılması halinde mağduriyet edebiyatı yapmasının canlı şahitliğine vardıran olaydır.

    muhalif partilerin mitingleri bombalanırken nerdesiniz kuzum? pek güvenlikli mitinglerinize alışmışsınız, bak, sokaklar halkın, ölenler de halktan.
  • yüzü bile kızarmadan organize suç şebekesinin reklamını yapanlara karşı gösterilmiş sözlü tepkidir.

    (bkz: çok merhametli gidiliyor)
  • kendileri calsin kendileri oynasın
  • taptıkları diktatörlerinin kustuğu nefret kendilerine yönelince 'foşozmo gocot vormoyoz' diyen siyasal islamcıları ortaya çıkaran olay.

    siz halkı bölerken, paralarını sıfırlarken, berkin'i ve gençlerimizi öldürme emirleri verirken, terör örgütleriyle işbirliği yaparken ne olmasını bekliyordunuz?

    her zaman diyorum, yarattığınız bu nefrette boğulacaksınız akitler.
  • caresizligin sokağa yansimasi.

    demokrasi iyi ama benim dedigim olursa insanlari.
  • bu rezilliği bile savunanlar var. cidden farkı yok kimsenin birbirinden.
hesabın var mı? giriş yap