• chicago'da bulunan north beach'in içindeki açıkhava kulübünün ismidir.
  • adaya çıktığı ilk anlarda ufuktaki ışığı gemiyi vs gördüğü an havanın alaca karanlık olması, -ki aslında çekim esnasında bildiğiniz gölge var, eski filmlerdeki gibi filtre kullanılmış gece süsü vermek için-, ardından botu kumsala indirdiğinde güneşin belirmesi, botla suya çıktığı anda ise ortalık öğlen saat 11 gibi ışıl ışıl olmasını ilk izlediğim günden beri çözemediğim bir film.. görüntü yönetmenine selamlar..
  • yıllar önce izlediğimde "ne uzun film lan bu?" dediğimdir. umutsuzluk ve umudun içi çe olduğu nadir filmlerden. pes etmemek, mücadele etmek ve karşılığını almak harika bir şey olmalı. zaten tom hanks her zamanki gibi mükemmeldi. (bkz: tom hanks filmleri)
  • sonu itibariyle devam filmine oldukça açık bi film bence. chuck'ı işi, sosyal yasantisi ve zaman takıntısı varken de gördük, adanın birinde arkadaşı wilsonla zaman kavramını yitirirken de. eger holivud biraz daha bokunu çıkarmak isterse chuck arabaya atlasin ve seçtiği bi yoldan hayata devam etsin. (bkz: olaylar gelişir)
  • sene olmuş 2017, hala bu ayarda bir benzeri çekilememiş efsane filmdir. sarıp sarıp izliyoruz biz de.
  • --- voleybol toplu spoiler ---
    tom hanks'in neden tom hanks olduğunu gösteren bir sahne var bu filmde. kahramanımız yalnız kaldığı adada kendi imkanlarıyla çaresizce ateş yakmaya çabalamaktadır. odun parçalarını birbirine sürterken göz ucuyla wilson'a (voleybol topuna) baktığı an... topu kontrol ettiği an... 'benim hakkımda ne düşünüyor acaba' bakışı... gülmeden edemedim. oradaki oyunculuk tom hanks abimizin oyunculuk kariyerinin özeti niteliğinde.
    --- voleybol toplu spoiler ---
  • tam bir, mmmm, nasıl ifade edilir bilmiyorum, "devam edebilmen için öyle gerekiyorsa, bırak gitsin." filmi.

    bunu anlatmak için spoiler işine girmek zorundayım, izlemediyseniz gerisini okumayın.

    wilson gittiğinde hepimiz çok üzüldük, filmin en acıklı sahnesi bence de oydu.

    chuck, onun gidişine göz yummasaydı salından olabilirdi. wilson'ı bırakmayı hiç istemedi, bunu çok zor kabullendi ama "o an" geldiğinde bıraktı, çünkü devam etmesi için öyle gerekiyordu.

    peki kelly'nin yaptığı da tam olarak bu değil miydi?

    wilson'ın aslen ne olduğu ve onu kimin yarattığı konusu şu noktada tamamen önemsiz. önemli olan, chuck'ın tek yoldaşı olduğu gerçeği.

    tek yoldaşından vazgeçmek zorunda kalan chuck bize bu kadar acıklı gelirken, aşık olduğu adamın öldüğünü kabullenmek zorunda kalan kelly'ye neden üzülmüyoruz? bak "öldüğünü" kabullenmek diyorum. diyeceksiniz ki onunla onun koşulları bir mi, elbette değil. ama olayın "özü" aslında aynı, lütfen bunu kaçırmayalım.

    ve yine aynı olay, 4 sene sonra, chuck cephesinde yine gerçekleşiyor:

    bu kez kendi hayatı için değil fakat kelly'nin "devam etmesi için" vazgeçiyor.

    yani bir şeylere devam etmek, önünde sonunda fakat mutlaka bir yerinde, illa ki bir şeylerden vazgeçmeyi gerektiriyor.

    bence film bunun filmiydi.

    son zamanlardaki ruh halimde bana bu fikir çok iyi geldi.

    hayatıma bu şekilde devam edemiyorsam, içindeki bir şeylerden vazgeçmeliyim ve hayatım artık "bu şekilde" olmamalı.

    gerisi gelmezse onu o zaman düşünürüz.
  • an itibariyle bein movies oscarsta oynamakta olan tom hanks klasiklerinden. bi adamın her filmi mi güzel olur kardeşim?
  • 133 dakikalık filmin ortalama (yaklaşık) 80-90 dakikasında sadece bir kişinin oyunculuğuyla geçen ve bunu izleyiciye sıkmadan izleten mükemmel filmdir.

    filmin türkçeye çevirilmiş adı: "yeni hayat"
  • --- spoiler ---

    türkçesiyle "yeni hayat", 2000 abd yapımı ve epik drama tarzındaki robert zemeckis filmi. tom hanks'in başrolünde oynadığı film, bir fedex çalışanının, uçağının güney pasifik üzerindeyken düşmesi üzerine ıssız bir adada yaşamak zorunda kalışını konu alır. tom hanks, çağdaş bir robinson cruseo hikayesi olan bu filmdeki performansıyla, 73. akademi ödüllerinde en iyi erkek oyuncu dalında oscar'a aday gösterilmiştir. filmin imdb.com puanı da 7,7/10 gibi yüksek bir ortalamadır.

    konusu
    fedex isimli tanınmış bir şirkette sistem analist uzmanı olan chuck noland (tom hanks), şirketiyle ilgili sorunları çözmek için dünya genelinde seyahatler yapmaktadır. uzun süreli bir ilişkisi olan ve yoğunluğundan dolayı evlenmeye bile fırsat bulamayan noland, noel gecesi sırasında aldığı bir telefonda bir işi çözümlemek için malezya'ya gitmesi gerektiğini öğrenir. yola çıkan adam, güney pasifik'te uçtuğu sırada uçak bilinmeyen bir sebeple düşer. bilincini kaybeden noland, uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur. modern dünyanın nimetleriyle yaşamını sürdürmüş olan çaresiz adam bu adada ne kadar ayakta kalabilecektir?

    oyuncular
    tom hanks - chuck noland
    helen hunt - kelly frears
    semion sudarikov - nicolai
    geoffrey blake - maynard graham
    jenifer lewis - becca twig
    chris noth - jerry lovett
    nick searcy - stan
    lari white - bettina peterson
    vince martin - albert "al" miller

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt0162222/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/cast_away

    vikipedi - https://tr.wikipedia.org/wiki/yeni_hayat_(film)

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=pjvosb4ucls

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap