• berbat olduğu halde delicesine ilgi ile karşılanmış bir acaip adventure.oyunu melbourne house için yapan adam sadistliğine olsa görek oyunun sonunda ki draculanın ölüp ölmediğini tüm baskılara rağmen söylemiyor.
    abuk subuk bi müziği vardı, mixleyesim geliyor hala, üşenmesem otursam.
  • kendisi ilk text adventure'lardan biridir..
  • önce plot olarak çizilen, daha sonra renklenip portre halini alan geçişleri de ilk bu oyunda görmüştüm... commodore 64 klasiklerinden sayılan bu oyun, "fuck" yazıp üsteleyince "kick your ass" , "fuck your face" gibi cewaplar yazıyodu, nası da şaşırmıştık, oyunu bırakıp küfür öğrenmeye adamıştık kendimizi...

    müzikteki tını benden de silinmemiş, duyasım geldi çılgıncasına... sid'lerin kunta kinte'si olayım...
  • ce$itli adventure forumlarinda bahsedildigine gore oyunu $imdiye kadar bitirebilmi$ kimse yok dolayisiyla sonu ile ilgili hala sonsuz spekulasyon var..

    aldigim bilgilere gore hayvan parser'i mevcutmu$ "get axe and get bottle and put them in sack" gibi cumleleri cozebiliyormu$..
  • commodore 64'te oynadigimiz ilk adventure'lardandi. iki bolum halinde idi oyun. ilk bolum kalenin cevresinde gecerdi. kalenin disindaki koy ahalisi ile konusur, kaleye girmeye calisirdik. ikinci bolumde ise kalenin icinde vampir mi ne kovalardik. ilk bolumu bitirmis, ancak ikinci bolumde pek bir ilerleme kaydedememistim. sanirsam ikinci bolumde birinci bolumde aldiginiz bir takim esyalar gerekli idi. ancak, o zamanlar datasette kullanirdik ve bu iki bolum birinden bagimsiz olarak kirilmisti. durum boyle olunca birinci bolumdeki esyalari ikinci bolume goturemiyorduk ve ikinci bolumde bir bok yiyememistik.
  • oyunu bitirince şatonun etrafını saran suyu geçmek için help diye bağırıyorduk ama kimse gelmiyordu. sonradan tam çözümünden öğrendik ki üst üste 10 kere help diye bağırmak gerekliymiş. o zaman bir adam sesimizi duyup kurtarmaya geliyordu.
  • zaman zaman ürkünçleşen melodilere sahip müzikleri neil brennan tarafından yapılmış olup, kasette de bulunabilen ender grafikli-text adventure'lardandır.
  • datasette sahiplerinin oyunun sadece ilk bölümünü oynayabildikleri adventure oyunu.
  • commodore 64 kuşağının günlerini yemiş bitirmiş oyundur.

    hatırlamak isteyenler için gelsin:
    1. bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=dlvlqfokfa4
    2. bölüm: https://www.youtube.com/…n_id=annotation_1884531241
hesabın var mı? giriş yap